Transparent
Inloggen
Sluiten

Fans optimistisch over Europa League seizoen

9 maart 2021 10:49 - Ajax Poll
Foto: Pro Shots

Fans optimistisch over Europa League seizoen; image source: Pro Shots

Nu de landstitel voor het grijpen ligt, kan Ajax zich bijna volledig op de Europa League toeleggen. De club speelt donderdag de heenwedstrijd tegen Young Boys uit Zwitserland en het vertrouwen is hoog. Van de fans verwacht slechts 12,0% dat het na deze ronde afgelopen is voor de Amsterdammers. Bijna een kwart van de supporters durfde in onze peiling zelfs aan te geven dat ze een eindzege in het toernooi verwachten. In totaal droomt bijna 38% van een finale.

Het optimisme wordt ook weerspiegeld in de voorspellingen in de Ajax Pool. Maar liefst 82,3% verwacht een thuisoverwinning voor Ajax, om mee te beginnen.

De nieuwe Ajax Poll gaat over de opzet van de Champions League. Clubs zouden denken over een manier om het aantal transfers onderling te verminderen. Zou het goed zijn als Champions League clubs niet meer bij elkaar spelers halen?

Meer op Ajax Poll




Tags

durfde eindzege heenwedstrijd landstitel optimisme peiling poll pool thuisoverwinning toeleggen verminderen voorspellingen weerspiegeld zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik vind de opmerking 'nu de landstitel voor het grijpen ligt' voorbarig. In elke wedstrijd toont dit elftal na een sterke start een zorgwekkende terugval met veel balverlies en het weggeven van kansen. Dit is tot nu toe niet afgestraft, maar dat kan gewoon niet uitblijven. Dan blijken zes punten (en een wedstrijd minder gespeeld) niet echt riant.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Mwah, 9 verliespunten voor en een doelsaldo 26 goals beter dan psv, nog 10 wedstrijden te spelen. Dus zelfs als PSV alles wint, mag je nog 3 van de komende 10 wedstrijden verliezen. En aangezien psv niet alles gaat winnen, mag je toch wel stellen dat de titel 'voor het grijpen ligt'. Niet dat ie al binnen is, maar het zou toch wel echt dramatisch slecht zijn als ze dit nog laten glippen
+2/-0

 
3 jaar geleden
Wat heeft dat met de europa league te maken? 😂
+1/-0

 
3 jaar geleden
Was dit voor mij bedoeld, Mark? Dan misschien even de reactie boven mij lezen. Als het voor Jarii bedoeld was, die reageert op een zin uit het artikel, ook niet heel vreemd
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Young Boys moet je kunnen hebben. Daarna wordt 't denk ik een moeilijk verhaal tenzij je wederom heel gunstig loot (Slavia Praag/Rangers, Granada/Molde, Kiev/Villarreal). Tegen de rest ga je 't zonder Haller en Onana normaliter niet redden.
+2/-0

3 jaar geleden
Heerlijke branie van de supporters en dat moet er ook zijn, maar ik denk toch echt dat het moeilijk gaat worden. Qua uitslagen hebben we het geweldig gedaan na de winterstop maar het spel was niet altijd om naar huis te schrijven...

Zelfs Young Boys zal moeilijk worden als ze hetzelfde niveau op de mat leggen als tegen Leverkusen - vooral als niet alle Ajax spelers hun niveau halen.

Vooral veel ervaring op doen met deze spelers en dan volgend seizoen ver komen in de CL, dat zou fijn zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik zou wat minder hoog van de toren blazen.
Stoere praat.
Als je eerlijk bent zijn zelfs de wedstrijden in de eredivisie niet overtuigend. Hooguit één helft redelijk voetbal.
Laat staan op Europees niveau.
Over geluk heeft Ajax niet te klagen.
Het meest zorgwekkend is nog dat het niveau niet beter wordt.
Het moet van werken komen zolang men niet op kwaliteit kan voetballen.
Zelfs in de eredivisie kunnen ze niet 90 minuten op kwaliteit spelen.
Tevens ligt gemakzucht bij de selectie altijd op de loer.
Wij zijn Ajax is leuk maar je wint er geen wedstrijden mee.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Eens met jou.

Elke tegenstander is gewoon nu erg lastig.

Young Boys knikkert leverkusen eruit en leverkusen is een goed team wat van iedereen in Duitsland op een goede dag kan winnen.

Ajax is outsider in de Uefacup.
United, spurs zijn door hun geld en aankopen favoriet. United won bij city met 0-2. Laat de anderen nu maar favoriet zijn, zonder Onana en Haller.
+1/-0

3 jaar geleden
Op dit moment is de EL nog 1 van de enige dingen waar je naar uit kunt kijken......
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klopt, in de Eredivisie heb je nog maar één of misschien twee mooie wedstrijden (Feyenoord-uit / AZ-thuis). Verder weinig spannende potjes.

We moeten de bekerfinale niet vergeten, AJAX-Vitesse is een mooie pot én gaat ergens om.

Hopelijk halen we de kwartfinale EL, dan volgen er sowieso weer 2 mooie wedstrijden!
+2/-0

 
Ik weet het niet hoor maar als je niet kan genieten van de voorsprong in de competitie en hoppelijk het landskampioenschap, pas het 2e in 7 jaar tijd dan ben je wel heel erg verwend.
Ik geniet momenteel 2x in de week van Ajax, hoppelijk nog ruim 2 maanden lang.
Het enigste waar ik van baal is dat we niet naar het stadion kunnen en die klote interland periode binnenkort.
Laten we blij zijn dat het goed gaat met ons clubje, de dubbel toch nog altijd iets speciaals is voor het oprapen en misschien wel voor de 3e keer in 5 jaar een Europese kwartfinale.
Toen we in 2017 de kwartfinale haalde stond heel Nederland op zijn kop, nu vinden we het bijna normaal?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Sorry, bedoelde het eigenlijk anders... :-) Beetje in dezelfde trend als dat mijn collega's en ik elkaar ook niet meer vragen of we "van het weekend nog wat leuks hebben gedaan". ;-)
+1/-0

3 jaar geleden
Ik heb nog even leverkussen- yboys gekeken.

Die Zwitsers stonden de eerste helft thuis met 3-0 voor in de rust tegen Leverkussen, nr 5 van Duitsland. Dit is een hele gevaarlijke ploeg, a la RedBull een paar jaar geleden. Ajax moet in topvorm zijn.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde afwijzing akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea conceicao elsimao excelsior gaaei hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten lucht mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic taylor zucht