Transparent
Inloggen
Sluiten

'Bestuursraad Ajax gaat motie van wantrouwen indienen'

15 april 2024 04:31 - Studio Voetbal
Foto: Pro Shots

"Bestuursraad Ajax gaat motie van wantrouwen indienen"; image source: Pro Shots

Ook de overige leden uit de Raad van Commissarissen lijken te moeten vertrekken bij Ajax. Dat onthulde Arno Vermeulen zondagavond bij Studio Voetbal. "De bestuursraad gaat een motie van wantrouwen indienen tegen Michael van Praag. De ondernemerskamer moet vervolgens dan gaan bepalen wie er dan in de Raad van Commissarissen komt te zitten", aldus Vermeulen. "Ze kunnen alleen de gehele Raad van Commissarissen wegsturen, maar dat hebben ze er wel over om Van Praag weg te krijgen."

Alex Kroes lijkt dan ook de grote winnaar te worden in de machtsstrijd die nu gaande is. "Hij heeft de fans voor zich en er komt een motie van wantrouwen waardoor de Raad van Commarissen moet op stappen", zo gaf hij aan. "Er is op 25 april een ledenvergadering en desnoods nog op 21 mei een buitengewone vergadering voor aandeelhouders. Van Praag zal niet houdbaar zijn en het onderspit gaan delven. Kroes zal als winnaar eruit komen."

Alleen een mogelijk onderzoek van de AFM lijkt Kroes nog dwars te kunnen zitten. "Ze kunnen hem een forse douw geven, maar zo'n onderzoek kan zelfs anderhalf jaar duren", zei hij daarover."
Tags

motie wantrouwen bestuursraad kroes praag vermeulen afm commarissen delven douw houdbaar machtsstrijd michael ondernemerskamer onderspit wegsturen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Danny Blind zit er net 3 maanden en heeft voor 4 jaar getekend.
Zal echt te triest voor woorden zijn als die alweer weg moet.
Laat van Praag dan de eer aan zijn eigen houden.
Die 3 die nu opstappen zaten er al toen die Duitser kwam, Blind en ook van Wijk kwamen pas later.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Het gaat niet om Van Praag of Blind of Kroes.
Je gaat de moeilijkste transfer window in die er is zonder een ervaren TD.
Ook Kroes is geen ervaren TD en AD maar wel ervaren in de onderhandelingen met zijn ervaring als zaakwaarnemer en als ondernemer ervaren om leiding te geven aan een organisatie.
De scouting moet de poppetjes aanbrengen en de TD moet het afronden en niet de scouting zijn eigen voorstellen laten afronden met als voorbeeld Henderson dat op zich al een kostenpostje is nu.
Het zijn volwassen mensen die nu een wedstrijdje doen wie er de langste heeft.
Ajax is naar mijn bescheiden mening gebaat bij Kroes maar een man als Van Praag met zo'n historie af te serveren gaat ook te ver.
Als alle partijen nu water bij de wijn doen dan ligt een oplossing voor handen.
+3/-0

2 maanden geleden
Precies Sturing! Kroes wordt ook beloond door zijn gewiekste domme aktie ! Wie zegt dat hij de juiste man is??De omgedraaide wereld! Laat hem wegblijven!
+1/-1

2 maanden geleden
Het is gewoon een grote chaos.
Iedereen maar wegsturen? Alles er aan doen om Kroes aan de macht te krijgen? Linksom of rechtsom, hij heeft ook niet zuiver gehandeld met z'n aandelen.
Wie durft/wil er nog in zo'n slangenkuil te stappen?
+4/-1

2 maanden geleden
Wat een chaos weer.
Kansloze shit.
+2/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon