Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud Krol: 'Het is niet onmogelijk voor Ajax om door te gaan'

23 maart 2019 09:23 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Ruud Krol: "Het is niet onmogelijk voor Ajax om door te gaan"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Ruud Krol aan het prachtig te vinden dat Ajax in de Champions League gaat spelen tegen Juventus. "Echt mooi! Het affiche met die grote clubs straalt historie uit. 'De Oude Dame', prachtig", aldus Krol. "John Rep en de winnende goal in 1973 in de finale van de Europa Cup I, ze zullen weer naar voren worden gehaald. Juventus heeft wederom een sterk elftal. Maar ik denk niet dat het voor Ajax onmogelijk is om door te gaan. Al moet dan over twee duels wel alles kloppen, zoals het tegen Real Madrid ook liep zoals Ajax het wilde."

De oud-speler van Ajax ziet wel een verschil met de wedstrijd tegen Real Madrid. "In de achtste finale had Ajax niets te verliezen. De mensen hadden Real al als kwartfinalist ingevuld", zo geeft hij aan. "Dat is nu anders. Een ploeg die Real uitgeschakelt, wordt serieus genomen. Bovendien onderschat Juve sowieso niemand. De ploeg heeft nog altijd een sterke defensie en met het fenomeen Ronaldo is alles mogelijk. "


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Je moet realistisch blijven.
Bayern was na het WK vermoeid in de wedstrijden tegen Ajax.
Ook in de Bundesliga liet bayern zoveel punten liggen dat ze niet eens eerste of tweede stonden in het begin.
Nu zijn ze weer uitgerust en staan ze weer bovenaan.
Real won zelfs van Ajax terwijl Ajax in het eerste deel van het seizoen in topvorm was. In de periode van de tweede wedstrijd tegen Ajax verloor Real ook veel punten in de eigen Liga. Zelfs thuis verloren ze van Girona. Tevens nam Real Ajax niet serieus met als hoogtepunt de gele kaart die Ramos zichzelf meende te kunnen permitteren omdat de volgende ronde al zeker was.
Ajax heeft in die wedstrijd alle energie gelegd en gewonnen niet meer en niet minder. Daarna kon Ajax maar met veel geluk en moeite winnen van PEC thuis. Van AZ daarna werd zelfs verloren. Enige realiteiteszin in daarom op zijn plaats en Juventus is dus gewoon de torenhoge favoriet tegen ons aller Ajax.
 
2 dagen geleden
De feiten: 14 Europese wedstrijden gespeeld, 8 gewonnen, 5 gelijk en 1 verloren. Doelcijfers: 29 voor, 12 tegen. En noem mij 1 Europese wedstrijd waarin Ajax kansloos was?
16 uur geleden
Solidius, zo is het maar net.
15 uur geleden
"het is niet onmogelijk". Een waarheid als een koe van een wijs man. De bal is rond. Het blijft voetbal. 't Kan vriezen 't kan dooien. Zeg nooit nooit. Als alles klopt...We hebben niets te verliezen.
15 uur geleden (gewijzigd)
Solidus, jouw feiten kloppen maar Fen heeft ook gewoon gelijk. We hebben dit seizoen nog niet tegen een club gespeeld die zo in vorm is als Juventus. We zullen een kleine kans hebben om door te gaan tegen de Italianen en daar moeten we voor strijden. De realiteit is echter dat we ongeveer 20% kans hebben om ze over 2 wedstrijden te verslaan met een Ronaldo die in bloedvorm is.
 
14 uur geleden (gewijzigd)
Alleen omdat daar ene Christiano Ronaldo speelt?? Die gast is 34. Als hij de bal niet heeft kan hij ook niets uitrichten, en deze wedstrijden gaan op het middenveld beslist worden.
 
6 uur geleden
Juventus is zeker favoriet, maar hoe fen de prestaties van Ajax omlaag haalt is gewoon onzin..
8 uur geleden
Juventus is misschien moeilijker dan Real, denken we nu. Maar Real heeft wel de laatste drie jaar de Beker gepakt. Juventus niet. Juventus verliest uit bij Atletico, waar Real won. Kortom, allebei zijn hele sterke ploegen. Feit is wel dat ploegen tegen Real madrid meer ruimte krijgen dan Juventus. Maar eerlijk gezegd, wie heb je liever? Atletico Madrid, de vechtmachine van Simeone of dit Juventus. Ik weet het niet. Ajax heeft een appeltje te schillen met deze ploeg. Deze ploeg van Epo(1996) en omkoping(terug gezet naar de Serie B). Wij winnen zelden van Juventus. Het is tijd voor revanche. Ik heb liever dat we tegen Juventus doorgaan dan de schaal of de beker. Europese prestige is het gene wat ik graag wil. De halve finale halen. Eerst Real uitschakelen en nu Juventus. Hoe mooi zou dat zijn? Dat is pas een prestatie. Kampioen worden we bij regelmaat.
Met onze ploeg moet nu geoogst worden, want iedereen wil ons team al. Iedereen. Ik heb geloof in ons team dat we Juventus gaan uitschakelen. Alles geven! Genua wint van Juve. Manchester United wint in Turijn, Young Boys won van ze, Atletico wint thuis van ze. Hoezo de onverslaanbare ploeg? Wij maken gewoon kans, net als tegen Real.
Ronaldo heeft genoeg gewonnen, het is aan onze ploeg om te laten zien dat zij meer honger hebben.

Laatste nieuws