Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan in theorie voorrondes Europa League ontlopen bij vijfde plaats

24 april 2024 11:21
Foto: Pro Shots

Ajax kan in theorie voorrondes Europa League ontlopen bij vijfde plaats; image source: Pro Shots

Ajax kan zich nog altijd direct plaatsen voor de Europa League. Zelfs zonder de vierde plaats over te nemen van AZ is dit nog best een reëel scenario. Om de voorrondes van de Europa League te ontlopen is Ajax afhankelijk van de volgende voorwaarden:

1. Ajax moet zelf vijfde worden.

2. Ajax moet hopen dat FC Porto de Portugese beker, waar ze in de finale staan, ook daadwerkelijk wint. Als FC Porto die bekerfinale onverhoopt verliest, moet de Portugese formatie minimaal derde worden in de eigen competitie. Het team staat momenteel al derde maar komt met Sporting en SC Braga nog wel twee concurrenten tegen. SC Braga staat momenteel met een gelijk puntenaantal en een iets minder doelsaldo op de vierde plaats in Portugal.

3. Mocht FC Porto de Portugese beker winnen danwel derde worden in de eigen competitie is er nog een factor waar Ajax afhankelijk van is om de voorrondes van de Europa League te ontlopen. Dat betekent dat de mogelijke winnaar van de Conference League ook via de eigen competitie een Europees ticket af moet dwingen. Van de huidige vier ploegen die de halve finales van de Conference League hebben bereikt, staan Club Brugge en Aston Villa er in de eigen competitie het beste voor om zich te kwalificeren voor Europa. Olympiakos zou kampioen moeten worden van Griekenland om Ajax te vrijwaren van de voorrondes maar die staan momenteel vierde in de eigen competitie, terwijl Fiorentina zich alleen via de Coppa Italia nog een direct Europees ticket kan verdienen. Aston Villa moet minimaal vijfde worden in de Premier League en die staan momenteel zestien(!) punten los op de nummer zes, dit kan dus al bijna niet meer fout gaan. Indien Club Brugge de Conference League wint en de Belgen eindigen minimaal tweede in de kampioensronde van de Belgische Pro League, stroomt Ajax ook direct in de groepsfase van de Europa League in.

In het kort: Ajax moet vijfde worden. Porto moet de beker van Portugal danwel derde worden in de competitie en wij als Ajacieden moeten vervolgens duimen dat Club Brugge danwel Aston Villa de Conference League wint en dat die ploegen ook in de eigen competitie niet verzaken in de laatste speelrondes van dit huidige seizoen.
Tags

conference ontlopen porto brugge villa braga portugal theorie bekerfinale coppa factor fiorentina griekenland italia kampioensronde olympiakos onverhoopt puntenaantal sporting vrijwaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
met die sneue pogingen om engagement te triggeren jagen jullie je laatste klanten weg, jongens. Proficiat met het om zeep helpen van een ooit florerend forum
+3/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad.

"Welk scenario achten jullie het meest waarschijnlijk?"

Niveau van waar willen jullie de lege wc rol mee versieren?
Beplakken of verven?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je kan ook gewoon niet reageren Ling.
Niveau van wedstrijd op TV is geen reet aan,
zet ik hem uit of kijk ik verder omdat ik niks anders te doen heb.
+3/-1

2 maanden geleden
Ajax moet niet afhankelijk willen zijn van dit soort factoren, gewoon zelf afdwingen en verder niet ouwehoeren.
+3/-0

2 maanden geleden
Allemaal erg onbelangrijk als je zelfs thuis tegen Excelsior het heft niet in eigen hand kan nemen...
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.227 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon