Transparent
Inloggen
Sluiten

Functiewijziging Alex Kroes

25 april 2024 16:08 - Ajax
Foto: Pro Shots

Functiewijziging Alex Kroes; image source: Pro Shots

Ajax heeft zojuist een statement op haar eigen website geplaatst over de terugkeer van Alex Kroes als algemeen directeur van Ajax. De Raad van Commissarissen en directie van AFC Ajax NV kwamen donderdag op hoofdlijnen overeen dat Alex Kroes gaat terugtreden als algemeen directeur en directievoorzitter en vervolgens zal beginnen als titulair technisch directeur. Indien en zodra er een definitief akkoord is bereikt, komt het betreffende agendapunt van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 21 mei aanstaande te vervallen.

Alex Kroes werd op 2 april 2024 geschorst nadat de RvC vernam dat hij een week voor de publicatie van zijn voorgenomen benoeming op 2 augustus 2023 ruim 17.000 aandelen Ajax had gekocht. Mocht op enig moment door een daartoe bevoegde autoriteit worden vastgesteld dat er sprake is van een ernstige overtreding van de regels omtrent handel met voorwetenschap, dan zal de RvC ook de positie van Kroes als titulair technisch directeur heroverwegen.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen Michael van Praag reageerde als volgt: "Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen en spraken gedurende de afgelopen weken veelvuldig met mensen binnen en buiten Ajax, onder meer met de Bestuursraad en uiteraard met Alex zelf. Vanzelfsprekend zijn er voorwaarden met elkaar afgesproken waardoor deze verandering mogelijk werd. De club moet verder en wij zijn van mening dat het goed is voor Ajax dat we uiteindelijk met elkaar tot deze oplossing zijn gekomen. Alex gaat een belangrijke rol spelen in het voetbaltechnische deel van de organisatie en zich met name richten op het aan- en verkoopbeleid."

Alex Kroes lijkt verheugd te zijn met het nieuws: "Ik ben zeer blij dat we een passende oplossing gevonden hebben. Dat we met elkaar het belang van Ajax en het voetbal voorop hebben gezet. De focus moet bij Ajax weer op het voetbal komen te liggen. We hebben de support van iedereen nodig om dit seizoen zo goed mogelijk af te maken. Tegelijkertijd gaan we gezamenlijk voortvarend aan de slag voor het nieuwe seizoen. Het is hoog tijd om als één Ajax alle krachten te bundelen en alle kennis en kunde die er bij Ajacieden binnen en rondom de club zit, samen te voegen. Ik zie ernaar uit om niet alleen met Louis van Gaal, Danny Blind, Marijn Beuker en Kelvin de Lang, maar ook met iedereen daaromheen te gaan bouwen aan een mooie toekomst voor Ajax. Ajax moet weer Ajax worden."

Meer op Ajax
Tags

kroes functiewijziging rvc titulair afc agendapunt bestuursraad beuker bevoegde blind bundelen danny directievoorzitter doof gaal handel heroverwegen hoofdlijnen kelvin krachten marijn michael praag statement terugtreden verkoopbeleid vernam voorgenomen voortvarend voorwetenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Welkom terug Alex, hopen dat we nu weer stappen voorwaarts kunnen maken, in het belang van onze club.
+7/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Welcome back! 😀
+5/-2

2 maanden geleden
Maar nu hebben we nog steeds geen algemeen directeur…
+4/-0

2 maanden geleden
Van Praag ziet dat hij het niet kan winnen en komt met een oplossing waarin hijzelf geen gezichtsverlies lijdt.
De belangrijkste positie is nu gelukkig ingevuld voor de komende transfer window maar ik had liever gezien dat Kroes had gezegd: "alles of niets want ik heb geen kwade bedoelingen gehad".
Er is meer werk te doen dan alleen een nieuwe selectie samenstellen.
+4/-1

2 maanden geleden
Prima dat Kroes alsnog in een andere terugkomt hoor, ik wacht wel af of de hype om hem echt gaat werken.
Wat ik alleen niet snap, Algemeen Directeur en Technisch Directeur vereisen toch verschillende vaardigheden en kwalificaties?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ja, maar je kan ze beide beheersen toch?
Net als een meevoetballende keeper.
Alleen de tijd dat het 2 keer kost.
V d Sar was op na het voeren van wanbeleid.
Overmars bleef op een appartement in Amsterdam slapen omdat hij geen tijd had door zijn baan om naar huis te gaan alhoewel hij wel uit verveling een hobby fotografie toen begonnen is.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Daar heb je zeker een punt mee maar je zou denken dat een club als Ajax, beursgenoteerd, voor specialisten zou gaan.
Laat hem eerst maar de door hem begeerde Potter binnenhalen, een trainer die in het topic hierna alleen maar gekraakt wordt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
V d Sar was ook geen specialist en dat heeft hij bewezen ook.
Ik heb Cruyff hoog zitten maar toen hij zei dat Ajax naar voorbeeld van Bayern München een ex voetballer als algemeen directeur moest aanstellen ging hij voorbij aan het feit dat Hoeness op eigen kracht als zakenman miljonair was geworden.
Waar ter wereld mag een ex keeper zonder ervaring en 1 jaar opleiding AD worden van een organisatie met 100+ miljoen omzet?
Wat Potter betreft sta ik blanco, ik ken de man niet.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik begrijp echt wel wat je zegt. Deels haal je je eerdere reactie om de noodzaak voor het aanstellen van een specialist onderuit maar anderzijds ben ik het eens met wat je over Van der Sar zegt. Ik heb ook niet gezegd dat ik VdS een specialist vond. VdS is in zijn eerste jaren begeleid door iemand, ik weet even niet meer wie dat was maar wel een specialist en ging toen goed. Dat VdS niet het vermogen had naar dat niveau door te groeien, dat is zonde. Er is volgens mij zelfs nog wel eens geopperd om die man van destijds terug te halen. Maar neem bijv ook Menno Geelen, Commercieel Directeur en specialist binnen zijn vakgebied, doet het uitstekend. Heeft zelfs een keer aangegeven niet open te staan voor Algemeen Directeur. Ik denk dat het van groot belang is om personen op de juiste plek, in hun kracht te zetten. Het verschuiven van de ene functie naar de andere functie, ik ben daar niet altijd een voorstander van. Blijkt ook in de praktijk met mijn eigen werk en zelf zou ik als sales manager ook niet overstappen naar operations oid.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik begrijp je.
En je hebt gelijk in zijn algemeenheid maar er zijn uitzonderingen.
Een uitzondering is bijvoorbeeld Dennis te Kloese bij Feyenoord.
Doet zelf alle aankopen als AD en we kunnen niet ontkennen dat sinds hij aan het roer staat het beter gaat met Feyenoord.
Op sportief gebied tenminste op financieel/commercieel gebied hebben we geen zicht op.
Kroes is afgestudeerd bedrijfseconoom met ervaring als ondernemer dus we mogen aannemen dat hij als AD weet hoe je een organisatie moet leiden.
Als zaakwaarnemer ervaring in het onderhandelen en al zou hij vreselijk veel zicht hebben op talent dan nog nooit je scouting passeren a la Mislintat.
Ik begrijp uit jouw bericht dat we het zelfde beroep hebben.
In mijn klantenkring heb ik een klant gehad, eigenaar van een bloeiende onderneming, zonder enige opleiding met maar één capaciteit en dat was de juiste mensen om hem heen verzamelen, ze goed betalen en naar hun adviezen luisteren.
Mijn opmerkingen over V d Sar was alleen bedoeld om aan te geven hoe opportunistisch de voetballerij is.
Hij heeft werkelijk niets goed gedaan en alleen meegelift op de handelsgeest van Overmars.
En de man wiens naam jij vergeten ben is waarschijnlijk Kinsbergen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
🤝
+1/-0

2 maanden geleden
Uitstekend van Praag, en nou oprotten!!!
+2/-5

2 maanden geleden
Hopenlijk kan het nu echt is gaan beginnen.
+3/-0

2 maanden geleden
Helemaal prima oplossing dit , de algemene directeur komt er ook wel. De interims doen het vast beter als Edwin
+3/-3

2 maanden geleden
Ik ben zo blij als een kind! Nu kunnen we na dit afschuwelijke seizoen eindelijk weer vooruit gaan kijken. Met een stabiele organisatie op weg naar betere tijden.
+3/-0

2 maanden geleden
Ik kan me vergissen maar het lijkt erop alsof er in de verte drie kleine vogeltjes fluiten...
+4/-1

2 maanden geleden
In wezen kan hij nu nog meer vorm geven aan Ajax dan als algemeen directeur.
Per slot van rekening was Overmars ook TD maar bepaalde gewoon het succes van Ajax.
Pas toen Overmars weg was bleek wel hoe broos alles was, hij droeg het geheel en nam volgens mij ook gewoon taken over van van der Sar die totaal onwetend was in die functie en nat ging toen Overmars er niet meer was.
Ik denk dat het nu precies zo zal gaan, in naam een TD maar hij gaat gewoon de hele boel runnen.
+4/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst