Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "De tweede helft speelden we meer met remmen los"

14 april 2024 20:15

Van 't Schip vond dat zijn ploeg goed reageerde op de tik van vorige week: "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Je moet proberen de ploeg weer bij elkaar te rapen. De eerste helft zie je dat niet alles eruit is. Gelukkig speel je in de tweede helft meer met de remmen los. Na rust wilde we meer agressie spelen en korter erop zitten en dat lukte niet helemaal in de eerste helft. Om de energie te veranderen neem je het besluit om weer naar 4-3-3 over te stappen. Kenneth schoven we door en hij speelde een hele goede wedstrijd."

Brobbey was belangrijk bij de gelijkmaker, al erkende de trainer dat Brobbey eigenlijk niet zo lang had moeten blijven staan volgens de medische staf: "We hebben hem uiteindelijk zelfs 70 minuten laten staan, terwijl de medische staf 45 adviseerde. Soms moet je dat doen en dan neem je een risico. Gelukkig heeft hij dat goed ingevuld. Hij was belangrijk en ik ben blij dat hij weer heeft gespeeld."

De VAR draaide eerst een strafschop terug en kende er later een toe aan Ajax. De trainer reageerde nuchter op de besluiten: "Als het niet binnen de zestien is, is het geen penalty. Bij de andere situatie vroeg ik me af waarom we geen corner kregen, maar bleek het toch een penalty."

Tenslotte ging de trainer in over een mogelijke terugkeer naar 4-3-3 en het terugkeren van een aantal geblesseerde spelers voor de laatste 4 wedstrijden dit seizoen: "Je gaat steeds weer analyseren wie er terugkomen en we hebben nu een aantal dagen dat we ons goed kunnen voorbereiden. Hopelijk komen er weer wat spelers terug, zoals Kristian die uit viel in de warming-up. Onder andere Berghuis en Henderson moeten nog terugkomen, hopelijk kunnen zij ook nog die stap maken."




Tags

brobbey agressie berghuis erkende henderson korter kristian nuchter rapen schuitje var voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos