Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "De tweede helft speelden we meer met remmen los"

14 april 2024 20:15

Van 't Schip vond dat zijn ploeg goed reageerde op de tik van vorige week: "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Je moet proberen de ploeg weer bij elkaar te rapen. De eerste helft zie je dat niet alles eruit is. Gelukkig speel je in de tweede helft meer met de remmen los. Na rust wilde we meer agressie spelen en korter erop zitten en dat lukte niet helemaal in de eerste helft. Om de energie te veranderen neem je het besluit om weer naar 4-3-3 over te stappen. Kenneth schoven we door en hij speelde een hele goede wedstrijd."

Brobbey was belangrijk bij de gelijkmaker, al erkende de trainer dat Brobbey eigenlijk niet zo lang had moeten blijven staan volgens de medische staf: "We hebben hem uiteindelijk zelfs 70 minuten laten staan, terwijl de medische staf 45 adviseerde. Soms moet je dat doen en dan neem je een risico. Gelukkig heeft hij dat goed ingevuld. Hij was belangrijk en ik ben blij dat hij weer heeft gespeeld."

De VAR draaide eerst een strafschop terug en kende er later een toe aan Ajax. De trainer reageerde nuchter op de besluiten: "Als het niet binnen de zestien is, is het geen penalty. Bij de andere situatie vroeg ik me af waarom we geen corner kregen, maar bleek het toch een penalty."

Tenslotte ging de trainer in over een mogelijke terugkeer naar 4-3-3 en het terugkeren van een aantal geblesseerde spelers voor de laatste 4 wedstrijden dit seizoen: "Je gaat steeds weer analyseren wie er terugkomen en we hebben nu een aantal dagen dat we ons goed kunnen voorbereiden. Hopelijk komen er weer wat spelers terug, zoals Kristian die uit viel in de warming-up. Onder andere Berghuis en Henderson moeten nog terugkomen, hopelijk kunnen zij ook nog die stap maken."
Tags

brobbey agressie berghuis erkende henderson korter kristian nuchter rapen schuitje var voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.227 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon