Transparent
Inloggen
Sluiten

"Graham Potter voornaamste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes"

23 april 2024 18:20 - Sam C.
Foto: Pro Shots

"Graham Potter voornaamste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes"; image source: Pro Shots

Mocht er donderdag op de officieuze ledenbijeenkomst besloten worden dat Alex Kroes toch terug kan keren bij Ajax als algemeen directeur, is de kans heel erg groot dat niet veel later de Engelsman Graham Potter toch nog wordt gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax. Dit meldde de Britse journalist Sam C. van ThatsFootballTV zojuist op Twitter. De Britse journalist geeft aan dat een terugkeer van Alex Kroes niet zo zeer een discussiepunt meer is, maar een zeer grote kans dat de bestuurder terugkeert.

Naar verluidt zouden de onderhandelingen onder Alex Kroes met Graham Potter in een dusdanig vergevorderd stadium zijn geweest, dat er praktisch al een contract voor de Engelsman klaarlag in Amsterdam. Sam C. lijkt een betrouwbare bron te zijn. Kort nadat Ajax bekend maakte dat Alex Kroes geschorst werd als algemeen directeur in verband met zijn vermeende handelen met voorkennis, werd ook bekend dat Graham Potter afzag van het trainerschap in de Nederlandse hoofdstad. Nu lijkt de deur tot een samenwerking met de Britse oefenmeester dus toch weer op een kier te staan. De trainer zit sinds april vorig jaar zonder club, nadat hij na negen maanden werd ontslagen door Chelsea.

Dit nieuws wordt na aanstaande donderdag ongetwijfeld vervolgd, als de ledenvergadering heeft plaatsgevonden. Zowel de Bestuursraad, leden van de club én ook de supporters willen dat Alex Kroes terugkeert als algemeen directeur, dus de kans van slagen lijkt reëel. Tot op heden gaf Michael van Praag herhaaldelijk aan dat een terugkeer van de algemeen directeur absoluut niet mogelijk zou zijn.


Wat zou jij ervan vinden als Graham Potter daadwerkelijk de opvolger wordt van de als trainer afscheid nemende John van 't Schip? Laat het vooral hieronder weten in de comments:

Meer op Sam C.
Tags

kroes graham potter afzag bestuurder bestuursraad chelsea comments discussiepunt herhaaldelijk kier klaarlag ledenbijeenkomst michael nemende oefenmeester praag praktisch thatsfootballtv trainerschap vergevorderd vervolgd voorkennis

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
"Wat zou jij ervan vinden als Graham Potter daadwerkelijk de opvolger wordt van de als trainer afscheid nemende John van 't Schip? Laat het vooral hieronder weten in de comments:"

Kunnen jullie hiermee stoppen?
Het komt zo kleuterklas over.

" Beste kindjes, wat vinden jullie allemaal van het verhaaltje dat de juffrouw zojuist heeft voorgelezen en wat is jullie mening erover"?
+11/-0

 
2 maanden geleden
Kappen met die onzin idd…..on topic, wat mij betreft welkom!
+4/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Kunnen we alsjeblieft na Schreuder, Steijn en Schippie nu een Nederlandse trainer met de nodige ervaring halen en niet weer een gokje wagen? Ik denk dat Xabi Alonso echt een van de uitzonderingen is als het gaat om een buitenlandse trainer die in een zeer kort tijdsbestek een totaal andere wind kan laten waaien bij een club. Ik geloof dan ook niet zo in het halen van een niet-Nederlands sprekende trainer. Althans, niet na de eerder genoemde S3 en de fase waarin onze club nu zit. Als ik het voor het zeggen had, zou ik Ron Jans eens peilen. Als die niet kan/wil, wat ik me haast niet kan voorstellen, zou ik Pascal Janssen polsen of die vent die nu bij Twente zit.
+1/-4

2 maanden geleden
Potter heeft Brighton groter gemaakt als ze ooit waren in Engeland. Na drie Nederlandse trainers mag er van mij iemand komen met een blanco mening die er vanaf zero iets van probeert te maken. Tenslotte staan we me Ajax ook op zero.
+8/-0

2 maanden geleden
Hoe goed is Sam C. van ThatsfootballTV ingelicht?
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is geen moeilijke vraag. 'Sam C' is net zo goed ingelicht binnen Ajax als jij en ik.
+3/-0

2 maanden geleden
We gaan het zien.
+1/-0

2 maanden geleden
Klinkt bijzonder en roept bijzonder veel vragen op als het waar is. Kroes is geschorst, dan mag je volgens mij geen werk uitvoeren voor/namens je werkgever. Daarnaast praat je toch met een club/werkgever en niet met een individu. Hele (bewezen) probleem van milinstat was juist dat hij zo solistisch opereerde.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik denk persoonlijk dat van Praag dit niet gaat toestaan.
Lees net dat hij absoluut niet van plan is Kroes te laten terugkeren.
Ik voorzie eerder een scenario dat na de ledenvergadering en de halsstarrige houding van van Praag die indirect ook zijn lot heeft verbonden aan deze machtsstrijd hij een nieuwe TD aanstelt en ten Hag als coach gaat strikken of van Gaal gaat het jaar overbruggen.
Ik hoop dat Kroes het wordt overigens maar ik denk dat we ons allemaal vergissen in de taaiheid en vastberadenheid van van Praag.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.227 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon