Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax trapt de finale weken af tegen Excelsior

22 april 2024 16:03
Foto: Pro Shots

Ajax trapt de finale weken af tegen Excelsior; image source: Pro Shots

Ajax weet na de bekerwinst van Feyenoord wat het te doen staat. Vier wedstrijden winnen en de club staat minimaal vijfde en stroomt daardoor in de tweede voorronde van de Europa League in. Te beginnen met woensdagavond tegen Excelsior. In eigen huis wordt er om 21:00u. afgetrapt.

Excelsior verkeert momenteel nog altijd in degradatienood. Ondanks de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Volendam, staat de ploeg van Marinus Dijkhuijzen nog altijd slechts vijftiende, met één punt voorsprong op de nummer zestien RKC Waalwijk. Hoewel het gat met FC Volendam wel geslagen lijkt, ontloopt iedere ploeg het liefst ook de playoffs tegen clubs uit de Keuken Kampioen Divisie; zeker gelet op het feit dat de Eredivisionist het de laatste jaren doorgaans aflegt in die strijd. Excelsior heeft dus net als Ajax de punten ontzettend hard nodig. De Kralingers moeten het woensdag overigens wel doen zonder Troy Parrott nu Excelsior akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel van twee duels, waarvan een voorwaardelijk. 

De vorige keer dat Ajax tegen Excelsior speelde was in Rotterdam. Die wedstrijd, een van de eerste die geleid werd door de inmiddels ontslagen Maurice Steijn, eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarbij de eveneens vertrokken Davy Klaassen nog een punt redde voor Ajax. De andere goal voor Ajax werd gemaakt door Brian Brobbey, namens Excelsior scoorden Siebe Horemans en Nikolas Agrafiotis.

Historisch gezien mag Excelsior woensdag echter geen problemen opleveren voor de ploeg van John van 't Schip. Het wordt de eenenvijftigste keer dat beide ploegen elkaar treffen. In Amsterdam verloor Ajax nog nooit van Excelsior, slechts één keer eindigde het in een gelijkspel. Dat was in het seizoen 2006-2007, waarin Ajax op de allerlaatste en knotsgekke speeldag de titel verspeelde aan PSV, door een doelpunt te weinig te maken op bezoek bij Willem II. Thuis tegen Excelsior eindigde het dat seizoen halverwege februari in 2-2. Het wordt de vijfentwintigste ontmoeting met Excelsior in Amsterdam. 




Discussieer mee op de forums


Tags

excelsior volendam aflegt agrafiotis bekerwinst brobbey degradatienood dijkhuijzen eenenvijftigste eredivisionist feyenoord gelet historisch horemans knotsgekke marinus maurice nikolas ontloopt ontmoeting parrott playoffs rkc schikkingsvoorstel siebe speeldag steijn titel troy verspeelde vijfentwintigste voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper