Transparent
Inloggen
Sluiten

Jari Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit

24 april 2024 12:18
Foto: Pro Shots

Jari Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit; image source: Pro Shots

Levende legende Jari Litmanen is nog altijd ongekend populair in Amsterdam. Het zou dan ook een grote wens zijn van veel Ajax-fans om de Fin weer terug te zijn bij hun favoriete club. Hoewel Litmanen een baan als assistent-trainer aanvankelijk afhield, zet hij de deur nu toch op een kier: "Ajax zit nog altijd in mijn hart!"

De naam van Jari Litmanen kwam veelvuldig voorbij na de door hem meegespeelde benefietwedstrijd met de Ajax Legends in Liverpool. Veel supporters die aanwezig waren grapten al dat hij in het huidige Ajax-elftal zeker niet zou misstaan. Jari reageerde als volgt op die fans: "Ik weet dat het momenteel niet goed gaat bij Ajax, maar zo slecht hoop ik toch ook weer niet. Het zou geen goed teken zijn als ik probleemloos met dit Ajax mee zou kunnen doen natuurlijk. Gelet op mijn spel hier heb ik echter wel een stijgende lijn te pakken, dus in dat geval is in ieder geval nog één Ajacied die een stijgende lijn heeft", aldus de Fin die de ironie er wel van in lijkt te zien. "Niet alleen in het leven maar ook in het voetbal heb je goede en mindere tijden. Met name van die mindere tijden moet je gewoon leren. Het gaat er om dat er nu de juiste keuzes gemaakt gaan worden binnen de club, zodat we deze fase zo snel mogelijk af kunnen sluiten en we weer kunnen focussen op de toekomst!"

Natuurlijk is een terugkeer van Jari Litmanen voor heel Ajax altijd een optie en wenselijk. Staat de Fin daar zelf ook voor open? "Ajax zit in mijn hart, simpel. Er wordt me wel eens gevraagd om iets te doen maar het probleem is dan dat mijn leven elders plaatsvindt. Mijn leven draait niet alleen om mij. Het gaat voor mij vooral om mijn twee kinderen en mijn vrouw. We zitten op dit moment goed in Estland en Finland. Uiteraard sluit ik niks uit, Ajax zit zoals gezegd in mijn hart. We zullen zien wat de toekomst brengt!"
Tags

jari litmanen baan stijgende afhield benefietwedstrijd estland finland gelet grapten ironie kier kinderen legende legends levende liverpool meegespeelde plaatsvindt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik hoop het echt, zeer welkom.
+1/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop persoonlijk dat dit niet gaat gebeuren. Er zijn al veel te veel helden uit het verleden beschadigd de deur uitgejaagd de laatste jaren. Dat zie ik liever niet gebeuren met mijn grootste held van allemaal.
+6/-0

2 maanden geleden
Er gaan geruchten dat Jari assistent van Potter wordt, mocht die komen. Wat weer afhangt van het bakzeil halen van de RvC minus Blind en of Kroes terug mag komen. Morgen is die niet officiele leden vergadering trouwens.
+1/-1

2 maanden geleden
Ik hoop dat hij niet komt omdat veel mensen die bij Ajax werken uiteindelijk beschadigd raken, dan kan je Litmanen niet aandoen, de grootste Ajax ster van de afgelopen 30 jaar.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon