Transparent
Inloggen
Sluiten

Europees voetbal binnen handbereik na bekerwinst Feyenoord

21 april 2024 22:14
Foto: Pro Shots

Europees voetbal binnen handbereik na bekerwinst Feyenoord; image source: Pro Shots

Ajax kan een bos bloemen en een taart richting Rotterdam Zuid sturen. De bekerfinale is gewonnen door Feyenoord. Na negentig minuten stond er een 1-0 eindstand op het scorebord. Hierdoor is de nummer vijf van de Eredivisie rechtstreeks gekwalificeerd voor Europees voetbal en dus gevrijwaard van playoffs.

Aan Ajax dus de taak om in de resterende vier wedstrijden in de Eredivisie, tegen Excelsior, FC Volendam, Almere City en afsluitend tegen het al gedegradeerde Vitesse die vijfde plek veilig te stellen. Gelet op het programma van AZ is een scenario waarin Ajax zelfs nog vierde wordt in dit relatief desastreus verlopen seizoen nog haalbaar.

De opluchting overheerst waarschijnlijk in Amsterdam nu het behalen van de vijfde plaats betekent dat er geen playoffs gespeeld hoeven worden en die dus binnen handbereik is. De Johan Cruijff Arena is op de data van die playoff-wedstrijden immers al afgehuurd door De Toppers. De club die uiteindelijk vijfde wordt, stroomt in de tweede voorronde van de Europa League in.
Tags

feyenoord handbereik bekerwinst eredivisie playoffs afgehuurd afsluitend arena bekerfinale bloemen bos desastreus excelsior gekwalificeerd gelet gevrijwaard overheerst playoff taart vitesse volendam voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
De huid niet verkopen eer de beer geschoten is.
+6/-0

2 maanden geleden
De beer niet opeten voordat hij dood is.
+4/-0

 
2 maanden geleden
ai ai een beer ligt zwaar op de maag ;)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik zie nog beren op de weg.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zou bere gezellig zijn
+2/-0

2 maanden geleden
Het zou heel fijn zijn als we niet nog extra wedstrijden hoeven zien dit seizoen, maar zover zijn we nog lang niet.
+3/-0

2 maanden geleden
Eerst maar vijfde worden...
Al lastig zat
+2/-0

2 maanden geleden
De opluchting overheerst waarschijnlijk in Amsterdam nu het behalen van de vijfde plaats betekent dat er geen playoffs gespeeld hoeven worden en die dus binnen handbereik is.

Heeft de schrijver van dit artikel onder een steen gelegen dit seizoen? We staan maar 1 punt boven Nec en kunnen van iedereen verliezen, zelfs van Vitesse als je pech hebt. Het worden nog lange weken om de vijfde plaats te behouden.
+3/-0

 
2 maanden geleden
En Utrecht op 3 punten. Vergeet dat niet. Die hebben 3 makkelijke wedstrijden. 9 punten mogelijk voor ze.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax heeft wel veruit het makkelijkste programma met allemaal clubs uit rechter rijtje. Utrecht(nog tegen Sparta en AZ) en NEC(AZ en Feyenoord) hijgen in de nek, maar hebben nog goede tegenstanders. AZ heeft veruit het zwaarste programma met Utrecht, GO Ahaed, NEC en Twente. Dus normaal gesproken lonkt die 4e plek voor ons Ajax. Maar aangezien die gifbeker dit seizoen ter grootte van een olympisch zwembad lijkt te zijn, weet ik het nog niet zo. Maar laat ik eens positief zijn, ik denk dat Ajax 4e wordt.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon