Transparent
Inloggen
Sluiten

Keeperscarroussel begint: Ajax bereid Rulli te laten gaan; Remko Pasveer lijkt zijn carrière te beëindigen

24 april 2024 11:44 - VI
Foto: Pro Shots

Keeperscarroussel begint: Ajax bereid Rulli te laten gaan; Remko Pasveer lijkt zijn carrière te beëindigen; image source: Pro Shots

Voetbal International maakte vanochtend bekend dat Ajax bereid is mee te denken met een eventueel vertrek van de Argentijnse doelman Gerónimo Rulli. Daarnaast lijkt Remko Pasveer zijn handschoenen aan de wilgen te hangen en een punt te zetten achter zijn actieve carrière, terwijl Jay Gorter bovenaan het lijstje staat met Ajacieden die verhuurd mogen worden.

Afgaande op deze informatie lijkt het erop dat Diant Ramaj ook komend seizoen de eerste doelman blijft van Ajax. De Duitse keeper, die afgelopen zomer opgepikt werd bij Eintracht Frankfurt, is een van de weinige spelers die Sven Mislintat naar Ajax besloot te halen en wél voldaat aan de Ajax-maatstaven.

Deze ontwikkeling heeft vanzelfsprekend gevolgen voor de toekomst van Gerónimo Rulli bij de club. De Argentijn die naar Amsterdam kwam als eerste doelman, lijkt genoegen te moeten nemen met een rol op het tweede plan indien hij besluit bij Ajax te blijven. Nu de Duitse doelman geblesseerd is geraakt en dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen, kan Rulli zijn kans pakken om zich de laatste wedstrijden van dit seizoen nadrukkelijker in de kijker te spelen van Europese clubs die deze zomer op zoek gaan naar een nieuwe keeper.

De toekomst van Gorter is nog enigszins onduidelijk. Hoewel Pasveer sowieso lijkt te vertrekken bij Ajax deze zomer en vermoedelijk zijn actieve keepersloopbaan gaat beëindigen, kampt de jonge Gorter sinds oktober vorig jaar met diverse blessures. De doelman heeft nog een doorlopend contract tot de zomer van 2026 en het is voor zijn ontwikkeling zeer belangrijk dat de keeper minuten gaat maken. Dit lijkt bij Ajax voorlopig uitgesloten.

Naast bovenstaande genoemde keepers heeft Ajax natuurlijk met Tom de Graaff, Charlie Setford en Tommy Setford ook drie talentvolle doelmannen in de clubgeledingen. Deze gaan de minuten in Jong Ajax komend seizoen normaal gesproken verdelen, al staat Ajax er ook voor open een van deze drie keepers te verhuren en op die manier speeltijd te gunnen.

Meer op VI
Discussieer mee op de forums


Tags

rulli pasveer gorter remko geronimo keeperscarroussel setford bovenstaande charlie clubgeledingen diant doorlopend eintracht frankfurt graaff gunnen handschoenen jay jong keepersloopbaan maatstaven mislintat ramaj tom tommy voldaat wilgen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Misschien de enige positie waar momenteel geen blunders gebeuren.

Rulli: verkopen.
Pasveer: einde carrière.
Gorter: verhuren
Ramaj: 1e doelman.
De Graaff: 1e doelman JA.
Charlie Setford: verhuren.
Tommy Setford: reserve JA.

Dan heb je een nieuwe 2e en 3e doelman nodig. Sowieso 2e doelman goed genoeg om onder de lat te staan en zeker de 3e doelman moet weinig kosten.
+1/-0

2 maanden geleden
Verkoop die Gorter gewoon. Kan er niks van.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Een jaartje verhuren kan zijn prijs doen opkrikken. Ik ben het met je eens dat we hem het beste (uiteindelijk) kunnen verkopen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat we te vaak te snel jonge spelers laten gaan. Waarom zou je hem niet verhuren. Als het talent er dan toch uitkomt heb je hem altijd nog achter de hand.
Nieuwe tweede keeper halen die er direct kan staan, maar ook weet dat hij niet eerste keeper wordt als alles goed blijft gaan. Derde keeper mag wat mij betreft ook een jonge keeper uit JA zijn.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon