Transparent
Inloggen
Sluiten

Geen uitsupporters van Ajax tegen Chelsea na zware straf UEFA

17 oktober 2019 18:50 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Geen uitsupporters van Ajax tegen Chelsea na zware straf UEFA; image source: Pro Shots

De UEFA heeft aan Ajax een harde straf uitgedeeld. Dat meldt de club via de officiële website. Vanwege gebeurtenissen tijdens de uitwedstrijd tegen Valencia en de al eerder gegeven voorwaardelijke straf vanwege de uitwedstrijd tegen Benfica mag Ajax geen uitsupporters meenemen naar de wedstrijd tegen Chelsea volgende maand. Daarnaast heeft Ajax een geldboete ontvangen van 50.000 euro en is er opnieuw een voorwaardelijke straf uitgedeeld.

Vanwege improper conduct of the team heeft Ajax ook een geldboete van 18.000 euro ontvangen.

Ajax heeft bij de UEFA gevraagd om aanvullende informatie en daarna zal gekeken worden of er hoger beroep wordt aangetekend.

Op de website van de UEFA legt de Europese voetbalbond uit dat Ajax gestraft is vanwege aangerichte vernielingen en het verstoren van de menigte door supporters. Daarnaast moet Ajax ook binnen 30 dagen contact opnemen met Valencia om de aangerichte schade te vergoeden.

Meer op Ajax.nl




Tags

uefa chelsea uitsupporters valencia benfica beroep

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wat een mierenneukerij.. Hoe zit het trouwens met het gedoe in griekenland toen onze supporters werden aangevallen in het stadion?
+3/-7

 
4 jaar geleden
Deze reactie geeft precies aan waar het niet om gaat. Het gaat niet om "ons" en "de ander" en het weg strepen van wangedrag. Supporters van Ajax hebben zich ernstig misdragen. Daar wordt de club voor gestraft. En het is niet de eerste keer. Het is eerder een patroon dat zich herhaalt. De volgende straf is een thuiswedstrijd zonder publiek. Tijd om tot bezinning te komen...
+10/-1

 
4 jaar geleden
Dat mierenneukerij sloeg hierop:

"Vanwege improper conduct of the team heeft Ajax ook een geldboete van 18.000 euro ontvangen"
+2/-2

 
4 jaar geleden
Aha... dat ben ik dan wel met je eens... ;-) Die gele kaarten die het betreft zijn al straf genoeg, inderdaad.
+1/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Men kan niet beter in eigen been schieten. Supporters verrichten vernielingen en verstoren de openbare orde. Het zal je supportersschare maar wezen. En dan nog zeuren dat je elders niet welkom bent. Gestoord gedrag leidt werkelijk tot niets. Krab je eens achter de oren, als je daar tenminste droog bent!
+8/-1

4 jaar geleden
Eens met Duivelsdilemma en Nibreco. Heel vaak ben ik trots op de (mede)supporters van Ajax. Bij sommige wedstrijden is er echt sprake van een 90 minuten oorverdovende aanhang. Maar helaas zitten er ook rotte appels tussen. Die vinden het nodig om stamkroegen van tegenstanders binnen te vallen en af te breken. Bierflessen te gooien naar anderen buiten het stadion in een stad waar je te gast bent. Stoeltjes kapot te trappen, vuurwerk op het veld te gooien (en zelfs naar eigen spelers tijdens een bekerfinale). Worden ze vaak uitgedaagd? Ja, maar dat is geen excuus! Het wordt tijd dat hier verandering in komt en voor sommigen die eierschaal van hun hoofd te halen, dat staat de club uit het zuiden beter. Uiteraard zie ik die straf van ‘foul play’ ook anders. Dat was gewoon een waardeloze scheidsrechter.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Domme vraag, als mensen 1x over de schreef gaan (staat me bij dat er vorig jaar ook incidentjes waren), mogen ze dan de volgeden keer met een clubkaart of seizoenkaart in de hand gewoon weer een uitwedstrijd boeken ? Bedoel, als je misdrsaagt houdt het een keer op of zijn jet steeda andere figuren ?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Toch los je dat niet op met een andere enge kliek.
+3/-0

4 jaar geleden
Ze zeggen: vernielingen in het uitvak. Ik ben benieuwd waar dan want heb niks gezien en het uitvak was ook niet 1 kilometer lang ofzo. Verder zouden er incidenten zijn geweest bij de hoofdingang. Ook niks gezien maar goed ik was dan ook bij het uitvak dus weet niet of daar iets heeft plaatsgevonden. Om eerlijk te zijn denk ik dat alles zwaar wordt opgeblazen door de Uefa en het komt ze wel mooi uit om geen uitsupporters in Londen toe te laten gezien de gebeurtennissen van de vorige keer daar. Ik walg echt van de Uefa. Er is echt geen ene klote gebeurd in Valencia en de sfeer was de hele dag top. Ze hebben echt altijd wel iets aan te merken op het gedrag van de Ajax supporters.
+1/-2

 
Afgaande op wat Ajaxlife zegt zouden er vanwege het juichen enkele stoeltjes in het uitvak zijn gesneuveld. Vlak voor de wedstrijd was er bij de hoofdingang een vechtpartij toen vrijwel alle supporters al in het uitvak aanwezig waren.
+1/-1

 
tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Ja hoor weer in de slachtoffer rol. Je lijkt wel op het gedrag van een bepaalde bevolkingsgroep. Altijd maar de slachtoffer kaart trekken. Zelf nooit iets gedaan. Vooropgesteld, ik vind dat de UEFA met bijvoorbeeld de boete voor de gele kaarten de plank volledig mis slaat. Maar dat ze zo'n grote duim hebben dat ze de andere verhalen alleen maar verzinnen kan er bij mij niet in. Ik ben in het verleden heel vaak in het buitenland geweest en toen gebeurde er ook nooit wat. Oh nee wacht! We hadden een code dat er niet over gesproken werd. Logisch toch. Ik heb me er overigens zoveel als mogelijk buiten gehouden. Biertje drinken en verbaal geweld was voor velen voldoende.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ik ben regelmatig meegegaan naar uitwedstrijden van Ajax. Ik kan mij nog een wedstrijd herinneren bij United. Fantastische sfeer! Voor de wedstrijd heerlijk biertjes gedronken in een kroeg met zowel Ajax als United supporters (uiteraard met Ajax shirtje en sjaaltje om). 1 dag later zie ik beelden van Ajax supporters die de stamkroeg van United fans had aangevallen. Op de dag zelf had ik het totaal niet door. M.a.w je ziet waarschijnlijk maar een fractie van de ongeregeldheden als je de wedstrijd bezoekt. Ik zie niet in wat UEFA er aan heeft om geen uitsupporters toe te laten als deze zich netjes gedragen. Die willen ook gewoon een mooi gevuld stadion zien met veel sfeer.
+2/-0

4 jaar geleden
Die lui van de UEFA zijn grote zeikerds en zoeken inderdaad gewoon manieren om straffen uit te delen en geld te verdienen. Ze misbruiken hun macht. Iedere wedstrijd zijn er toch wel een paar mensen die niet goed tegen de drank of een pilletje kunnen. Als je zoveel supporters bij elkaar hebt zijn er altijd wel een paar die iets verkeerd doen. Je wordt ook vaak uitgedaagd door de supporters van de tegenpartij en de politie heeft er soms ook wel zin in. Ik ben al zeker 40 x in buitenland geweest met Ajax en neem van mij aan dat het allemaal 100% meevalt, vergeleken met de supporters van de andere clubs. Over het algemeen gebeurt er helemaal niks. 1 x in Hamburg werd er een kroeg verbouwt ja, dat was echt fout, maar hij schonk ook geen bier meer,😉. In stadion wordt er wel eens aan een net getrokken maar die hangt ook altijd hinderlijk in de weg. Over het algemeen gebeurt er niets bijzonders en drinken we gewoon overal gezellig een biertje. Ben trots op Ajax en alle supporters en die straffen van de UEFA slaan helemaal nergens op. We worden gewoon genaaid omdat we de beste zijn! Afgunst, jaloezie en geldklopperij!!
+3/-4

 
4 jaar geleden
Tjah, een drankje te veel, een pilletje te veel, uitgedaagd door andere supporters, door politie (als ik naar een wedstrijd ga wordt ik nooit uitgedaagd door politie, dat terzijde), een kroeg die geen bier meer schenkt (misschien komt dat door die jongens die een biertje te veel drinken en agressief worden, of omdat die kroegbaas ALTIJD Ajax fans moet hebben vanwege afgunst, want we spelen zulk mooi voetbal), netten die hinderlijk hangen (waarom zouden die netten daar toch hangen?). Nee, ik lees alleen maar excuses en 0 zelfreflectie. Zoals eerder gezegd, ik ben trots op Ajax, op de manier van voetballen, de geschiedenis en op een groot deel van de supporters die de spelers dik en dun steunen, maar ik heb een gigantische hekel aan die ‘supporters’ die zich niet kunnen gedragen! Je blijft van iemand anders en zijn spullen af! Als je iets kort en klein wil slaan dan doe je dat maar thuis!
+2/-0

 
4 jaar geleden
@sven: Ik ben blij dat als ik met mijn 120kg en een pilletje over het dak van zn auto loop, dat wzawzdb zo sportief is om te zeggen "hé man geeft niks, we verliezen ons allemaal wel eens".
+1/-0

4 jaar geleden
Dit zat er natuurlijk wel een keer aan te komen. Al verschillende keren is het slechts bij een boete en waarschuwing gebleven.
+3/-0

4 jaar geleden
Een steeds terug kerend probleem waar niet altijd de Ajax fans wat aan kunnen doen. In het buitenland ben je als groep al veroordeelt en nemen je te grazen als je per ongeluk je neus snuit. natuurlijk is het makkelijk om op hun fouten te wijzen ,die ik uit mijn luie stoel nog nooit heb mogen aan schouwen.
Wie zonder zonde is gooien de eerste steen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat perspectief sowieso rekbaar is.
+1/-0

4 jaar geleden
Stadionverbod en meldingsplicht. Daarnaast zelf vergoeden van de schade. In de hoop de rotte appels er eens echt uit te halen. Stadionverbod thuis voor een jaar, maar nooit meer mee mogen naar uitwedstrijden. Harde aanpak voor relschoppers. Die verzieken het voor de mensen die WEL hart voor de club hebben. Dan moet je daar ook niet zacht mee omgaan.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht