Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax na uitstekende tweede helft te sterk voor São Paulo

12 januari 2019 20:56

Ajax heeft de strijd om de Florida Cup afgesloten met een overwinning tegen het Braziliaanse São Paulo. Uiteindelijk gingen de Amsterdammers met een 4-2 overwinning aan de haal, nadat de ploeg tot twee keer toe op achterstand was gekomen. Dankzij doelpunten van Donny van de Beek, Dusan Tadic, Kasper Dolberg en David Neres ging de zege echter toch naar Ajax.

Ajax kende aanvankelijk veel moeite met het harde en fysieke spel van de Brazilianen. Het was dan ook São Paulo die halverwege de eerste helft de voorsprong pakte. Zwak verdedigen van de defensie werd door Hernanes afgestraft, die André Onana kansloos liet met een schot in de korte hoek. De ploeg van Erik ten Hag kwam na de achterstand iets beter in de wedstrijd en werd via een paar vrije trappen gevaarlijk, maar de Brazilianen wisten vrij eenvoudig met de voorsprong de rust te halen.

Na rust kwam Ajax veel beter voor de dag. Na tien minuten spelen zorgde Donny van de Beek voor de gelijkmaker na een goede assist van Rasmus Kristensen. Een kleine tien minuten later kwam São Paulo echter weer op voorsprong nadat de achterhoede opnieuw een zwakke indruk maakte. Wederom was Onana kansloos na een schot in de korte hoek.

Dit keer duurde het niet lang voordat Ajax weer op gelijke hoogte wist te komen. Een paar minuten na de Braziliaanse treffer werd Kasper Dolberg onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna een penalty volgde. Voor Dusan Tadic was het geen enkel probleem om te zorgen voor de verdiende gelijkmaker.

Vrijwel direct na de gelijkmaker kregen de Brazilianen weer een grote kans om op voorsprong te komen, maar dankzij een uitstekende redding van Onana bleef het gelijk. Uiteindelijk kwam Ajax na een schitterende aanval voor het eerst op voorsprong. Frenkie de Jong gaf een schitterende diepe bal op Tadic. De Serviër gaf voor en via een volley schoot de inkomende Dolberg knap binnen.

Ook na de voorsprong bleef Ajax de betere ploeg en kreeg het ook de beste kansen. Het duel leek echter toch te eindigen zonder verdere doelpunten, maar in blessuretijd sloeg invaller David Neres toe. Hij bekroonde zijn uitstekende invalbeurt met een treffer tegen zijn voormalige club en bepaalde zo de eindstand.

Of de overwinning genoeg is om ook de Florida Cup te winnen, wordt pas later duidelijk. Hiervoor is Ajax afhankelijk van het resultaat bij Flamengo - Eintracht Frankfurt. Dit duel moet eindigen in een gelijkspel, waarna Flamengo na strafschoppen wint.




Tags

dolberg onana tadic beek flamengo florida kasper neres achterhoede bekroonde eintracht frankfurt hag hernanes jong kristensen rasmus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
De spelers São Paulo namen de wedstrijd heel erg serieus en speelden bikkelhard. Blij dat er geen blessures zijn gevallen. Verder zou ik de selectie intact houden, op Lamprou na. Die mag en moet eigenlijk vervangen worden.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Lamprou verkopen aan de efteling ????
+1/-1

5 jaar geleden
1e helft was brandhout, als we geen 100% geven dan redden we het echt niet. Zyiech leverde 6 x de bal in en hij moet echt alle vrije trappen aan Schone overlaten. 2e helft ging ook wat makkelijker omdat tegenstander bijna alle spelers wisselde. Alleen Taglaficio ging er vol voor en die Gravenbergh kan mij echt wel bekoren. Deze wedstrijd gauw vergeten, ging immers nergens over en onthouden dat we altijd minstens 100% moeten geven, willen we prijzen pakken.
+4/-0

5 jaar geleden
Het is goed om te zien, dat ze door blijven gaan na achterstanden. Dat was vroeger wel eens anders. het team is een vriendenclub geworden die voor en met elkaar doorgaat en dat is een bijzondere kwaliteit. Ten Hag en Schreuder hebben me verrast, echt...ik zag het eerst niet zitten. Moet ook eens gezegd worden. Erik en Alfred en de rest staf...Petje af!
+2/-0

5 jaar geleden
Ik vond het erg matig. Ben groot fan van Frenkie maar dat overbodig gedraai en de daardoor trage opbouw begint me te irriteren.
Het zag er allemaal ongeïnspireerd uit. Heeft Ziyech ook maar een ding goed gedaan. Deze nietszeggende potjes moet hij eigenlijk niet meer spelen. De desinteresse spat ervan af.
+1/-0

5 jaar geleden
Ajax maakt zichzelf belachelijk met een Lamprou als tweede keeper.
In zowel de eredivisie tegen een club als PSV als in de champions leag tegen alle tegenstanders.
Hij is domweg te klein.
Als er een penalty genomen dient te worden lijkt het alsog er een kabouter in dat doel staat.
Lamprou lijkt me een goede jongen. Maak hem niet belachelijk. Vroeg of laat krijgt Ajax op zijn flikker. Grootste kans dat dat dan in de CL gebeurt. Dit jaar moet het gebeuren zo wordt er steeds gezegd. Ben ik het mee eens. Na dit jaar moet er weer gebouwd worden en duurt het in ieder geval weer drie jaar voordat hetzelfde niveau gehaald kan worden. Waarom niet te investeren in een goede, tweede keeper. Zelfs aan de lengte van een keeper zit een minimum vooral wat het niveau wat Ajax pretendeert te hebben of wil bereiken.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afwijzing balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea conceicao derk dest elsimao engeland excelsior gaaei gisterenavond hato henderson kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten lucht mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht