Transparent
Inloggen
Sluiten

Hamstra: "Als je teveel spelers kwijtraakt, moet je soms ook spelers halen die wat duurder zijn"

20 juli 2022 15:28 - AD
Foto: Pro Shots

Hamstra: "Als je teveel spelers kwijtraakt, moet je soms ook spelers halen die wat duurder zijn"; image source: Pro Shots

In het Algemeen Dagblad gaat technisch manager Gerry Hamstra van Ajax in op de recente aankopen van de club. Voor verdediger Calvin Bassey werd een tot dusver ongekend hoog bedrag neergeteld, voor Nederlandse begrippen. Ook andere aankopen deze zomer waren kostbaar. "Het principe van spelers achter basisspelers klaarstomen, zoals we bijvoorbeeld met Antony en David Neres gedaan hebben, willen we handhaven. Als je teveel spelers kwijtraakt, moet je soms ook spelers halen die wat duurder zijn, maar Ajax wel meteen een kwaliteitsinjectie geven. Dat doen we met Steven Bergwijn, Owen Wijndal én Bassey", aldus Hamstra, die Bassey "één van de uitblinkers van de Europa League-finale" noemt.

Voor Bassey had Ajax concurrentie van Brighton Hove & Albion, West Ham United en Nottingham Forest. De Nigeriaans-Engelse verdediger koos echter duidelijk voor Ajax, met het doel om later naar de top van de Premier League door te stoten. Ook de transfers van Brian Brobbey en Francisco Conceição zitten volgens Hamstra in de afrondende fase.

Meer op AD




Discussieer mee op de forums


Tags

hamstra bassey kwijtraakt afrondende albion antony bergwijn brighton brobbey conceicao forest francisco gerry ham hove klaarstomen kostbaar kwaliteitsinjectie neergeteld neres nottingham owen stoten uitblinkers west wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Sorry als dit een domme vraag is, maar wie gaat er nu dan uit de basis voor hem? Blind of Wijndal? Want ik neem aan dat een speler van 23 miljoen niet op de bank gaat zitten. Of gaat Blind op het middenveld spelen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zal mij niet verbazen als ze Timber rechtsback positioneren. Want Rensch gaat hem niet worden.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ook dit zou kunnen, alleen moet je Rensch niet op basis van afgelopen oefenwedstrijden beoordelen. Die jongen heeft al bewezen het niveau aan te kunnen. Nu nog helemaal in vorm raken en dan zien we het wel.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Dat zou mij dan weer juist wel verbazen.
Timber is ijzersterk en heeft de kwaliteiten om vooruit op te bouwen.

Ik denk dat Blind het inderdaad mag uitvechten met Wijndal. Het is te hopen dat Wijndal dit gevecht gaat winnen, aangezien hij de toekomst is. Met Blind heb je dan een speler die op 3 posities uit de voeten kan. Een ideale wisselspeler. Het is alleen de vraag of Wijndal Blind nu al uit de basis kan spelen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Alvarez zal ook verkocht worden denk ik. Blind schuift dan op naar het middenveld.
+2/-1

1 jaar geleden
Goed bezig. Kwaliteit kost geld en als je mee wil doen met de grote jongens, kost het wat meer, maar je verkoopt ook voor meer. Ik was er eerst tegen, maar je ontkomt er niet aan. Liever een speler van 20-30 miljoen die er staat, dan 3 van 10 miljoen waarvan je hoopt dat ze slagen.
+3/-0

1 jaar geleden
veel inkomen dan zal je ook wel moeten uitgeven
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Er zijn met het eerste en jong Ajax van vorig jaar bijna 20 spelers uit gegaan , maar we zijn er nog niet
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht