Transparent
Inloggen
Sluiten

"Ajax biedt op Rangers-verdediger Calvin Bassey"

16 juli 2022 17:59 - AD
Foto: Pro Shots

"Ajax biedt op Rangers-verdediger Calvin Bassey"; image source: Pro Shots

Ajax is dichtbij het aantrekken van Calvin Bassey. De speler van Rangers FC is de beoogd opvolger van de voor een recordbedrag vertrekkende Martinez. De vraagprijs van de linksbenige verdediger ligt volgens het AD op ongeveer 25 miljoen euro. Ook Brighton & Hove Albion zou lonken naar de diensten van Bassey.

Meer op AD




Tags

bassey rangers albion brighton hove martinez recordbedrag vertrekkende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Van wat je zo leest schijnt het een ruwe diamant te zijn, een soort Sanchez. Wel jammer dat hij als Afrikaan belangrijke wedstrijden na de winterstop zal missen door die vervelende Afrika cup. Hoop wel dat het jaartal in zijn paspoort klopt 😜
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het word idd raar voetbal jaar. Naast afrika cup in november Wk compwtities plat
+3/-0

 
1 jaar geleden
Uit ervaring van mijn leven met mijn Afrikaanse vrouw kan ik je verzekeren dat er vaker daar meer klopt dan hier.
Ter info voor jou: ze heeft ook geen botje door haar neus, loopt niet enkel in een lendendoekje en schijt niet in de tuin.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Heeft ze toch nog wat aan die Tupperware bakjes :P
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik geloof je gelijk. In Europa en Nederland gaat er inderdaad van alles mis, en het lijkt met de dag erger te worden. De hoeveelheid leugens die uit de mond van Rutte komen, zal menig Afrikaanse dictator (verleden en heden) doen blozen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Nou, die van mij komt uit Nigeria. Maar ik zal niet snel op vakantie gaan naar daar. Corruptie, kidnappingen, moslim fundamentalisten, armoede. Nee, ik heb niet veel te klagen hier in Nederland.
+1/-0

1 jaar geleden
Hopelijk heeft Ajax hem goed op waarde ingeschat?

Hij ziet er sterk uit maar is hij dat ook in de opbouw?
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
We zijn gewoon een Europese topclub en daar horen dit soort bedragen bij. Anders staan we voor niets 10e op de UEFA ranking.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Een Europese topclub wint van Meppen, Paderborn en Eupen,
en speelt niet met Klaiber, Maggalán en Pirie in de achterhoede.
En een Europese topclub heeft een spits.
+4/-8

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En hoeveel prijzen zijn we hierdoor misgelopen? Sjonge jonge, wacht nou ff af.
+9/-3

 
1 jaar geleden
Prijzen?! :denk

Ik wil vermaakt worden en goed voetbal zien.
Tegenstanders die voor schut gaan en vernedert worden.
Dan komen prijzen vanzelf.
+4/-8

 
1 jaar geleden
Vernederd is je vergeven. Lekker naar PSG kijken als je vermaakt wil worden. Messi zal je bekoren. Stop aub per direct met Ajax kijken want je gaat nog meer klagen dan nu. Bespaar je die ellende en geniet van het leven
+2/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Lekker naar PSG kijken als je vermaakt wil worden. (...)



Nee, nooit. Ajax is mijn club.

Ken je de gechiedenis van Ajax niet dat je naar PSG verwijst?
+5/-0

 
1 jaar geleden
PSG heeft mij echt nog nooit een seconde kunnen bekoren. 😁
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ha ha ha, lekker bezig Koen. Ja, daar heb je een punt. De top speelt niet met Maggelan of Pierie maar kunnen net zo makkelijk in de voorbereiding gelijkspelen of verliezen.

In de vroege voorbereiding zegt het nog weinig over de uiteindelijke teamprestatie die Ajax een paar maand later kan leveren. Wat dat aangaat is PSV verder van huis. Verloor vanavond thuis tegen Vilarreal. Een elftal wat net als Ajax 10 dagen geleden aan de eerste training begon, jong Ajax uitgezonderd.

PSV begon 20 juni aan de voorbereiding. Ik wens ze maar sterkte toe voor a.s. maandag met de derde ronde CL loting waar het voor Ajax weer een financiële meevaller zal zijn als ze opnieuw niet door de voorronden komen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Oefenwedstrijden zijn er om je spelers te leren kennen / testen, niet winnen. Er valt niks te winnen. ;-)
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wat moet er nog getest worden aan Klaiber, Maggalán en Pirie?
+2/-2

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Waren dat de enigen die speelden dan?



Dat is geen antwoord op mijn vraag.
+1/-2

 
1 jaar geleden
De transferwaarde moet nog getest worden voor dit jaar en daarom mogen ze minuten maken. Ajax moet daar nog een miljoen of acht uit zien te halen. Laat je ze helemaal niet meer spelen dan gooi je die in de vuilnisbak.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Eens. Het zijn nota bene nietszeggende oefenpartijen. De "echte" oefenwedstrijden komen nog.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat vind ik dus ook. Laat dan maar meer jeugdspelers meedoen. Dit is zinloos.
+1/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Dat vind ik dus ook. Laat dan maar meer jeugdspelers meedoen. Dit is zinloos.



En hoe kun je in dit stadium spelers in de etalage zetten terwijl je alle zeilen bij moet zetten om binnen drie weken een eredivisiewaardig elftal op de been te brengen.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja dan kun je beter Calvin Bassey naar Oostenrijk laten overvliegen om hem te testen.

Zou hem graag in een grote rondo aan het werk willen zien. Al was het maar om te kijken in welke mate hij de opbouwende adviezen van Daley en Timber oppakt.

Daarna pas betalen.

Ps: laat maar;

@FabrizioRomano 45 minuten geleden

Calvin Bassey, landed in Amsterdam right now together with his agents in order to undergo medical tests and sign contract as new Ajax player. Done deal.
+1/-0

1 jaar geleden
Fabrizio Romano:

Ajax are closing on another signing: deal at final stages for Calvin Bassey from Rangers, €22m fee now set to be agreed! 🚨⚪️🔴 #Ajax

Bassey could undergo medical tests very soon, Ajax are on it. Francisco Conceição, Brian Brobbey and then Bassey to follow.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is enorm veel geld voor een verdediger die nog maar een half jaar opvalt bij Rangers FC. Alleen: speelt hij ook volgend seizoen goed in Glasgow dan kunnen wij hem nooit meer halen natuurlijk. Je moet er dus vroeg bij zijn en soms een gokje wagen.

De eerste keer dat ik hem zag was tegen Celtic, begin april. Hij maakte een verpletterende indruk op mij.....had meteen zoiets van: 'Wow'.

Dus als ik op eerste indruk af ga....hij zal best nog tekortkomingen hebben maar deze jongen heeft een uitstraling man....en een power. En dat linkervoetje is niets mis mee.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Nu Brobbey nog terug en dan heeft Ajax in ieder geval 2 spierbundels in de selectie.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Mede mogelijk gemaakt door onze magische duo Hamstelaar (c) JCdeBest.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ach weet je, we kunnen dollen over ze en ik doe er graag aan mee maar alles wat H&H in hun hoofd gehaald hebben is ook gerealiseerd tot nu toe.
Zowel verkoop als aankoop.
Dat kan je van de kleine swaffelaar niet zeggen (behalve verkoop, dat deed hij perfect maar H&H misschien wel beter).
Als de kwaliteit ook nog eens top is dan zijn we er op vooruit gegaan.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Klopt. Ik zie geen gekke aankopen. Hopelijk nog een keeper erbij die er gelijk staat, want bij Pasveer kan het verval snel groot zijn gezien zijn leeftijd en Gorter blijft nog altijd een gok.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Natuurlijk man. Hamstelaar is maar een spoof en zie de humor er van in. Het scheelt mij weer een paar letters voor het gemak! Die foto ook. En dan de tweet dat een Portugees fles wijn overkomt voor naar Oostenrijk ha ha.

Maar goed, aangaande mogelijke aankoop Bassey kan ik verder weinig van maken omdat ik amper een beeld van hem heb. Ik vermoed zo goed als niemand hier?? Ik, we, moet(en) er maar vanuit gaan dat ze de juiste man hebben gevonden van een schaduwlijst die Martinez kan vervangen.

Onderhandeling schijnt al in stroomversnelling te gaan want Ajax wil hem mee hebben op trainingskamp a.s. zondag richting Oostenrijk. Althans dat zijn de berichten.

Zelf zou ik zo jongen eerst af willen testen waar mogelijk en dan pas afronden maar goed, kennelijk en als het zo gaat, zijn ze er bij Ajax kennelijk dermate van overtuigd dat hij goed genoeg is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
3, want Bergwijn doet niet onder voor Brobbey
+2/-0

1 jaar geleden
Wordt nu 22 mln vast + 5 mln in bonussen genoemd.
Dus gezamenlijk kan het 27 miljoen worden.
Dat is een enorm bedrag voor een verdediger.
Maar als de scouts overtuigd zijn en we zo de Premier League clubs voor zijn dan vind ik het best.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wat is te veel als hij later verkocht kan worden voor het dubbele?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik mag hopen dat de scouts hier niet alleen over gaan. In eerste instantie wel maar zodra Ajax overgaat tot koop mag er wat mij betreft een keurkorps - controle groep tegenover staan.

Hoogte transfersom doet er niet toe. Het gaat erom dat Ajax gerichter inkoopt waarbij miskopen zo goed als mogelijk uitgesloten worden.

Stel je voor als over een half jaar blijkt dat Bassey nog steeds totaal ongeschikt blijkt om het spel van achteruit ook maar enigzins fatsoenlijk op te bouwen. Dan hebben we een serieus probleem.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Stel je voor dat die super goed is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je zou het denken inderdaad.

Gezien Bassey 2 jaar geleden voor slechts 270 duizend euro door Rangers is overgenomen van Leicester City. Ajax er plusminus 22 miljoen voor over heeft. Zou je denken dat ze voor Martinez iemand hebben gevonden waar niemand bij Ajax meer omheen kon. Kost wat kost moeten hebben.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
De enige echte bedenking die ik heb bij deze transfer (voor zijn huidige niveau en potentie hebben we scouts) is het gebruik van zijn fysiek. Als Martinez ook maar verkeerd naar een tegenstander kijkt krijgt hij al een vrije trap tegen. Wat moet dat worden als deze reus een tegenstander fysiek aftroeft ... Lijkt me een garantie voor onterechte kaarten met het "niveau" van de Nederlandse scheidsrechters.
+2/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Wat moet dat worden als deze reus een tegenstander fysiek aftroeft (...)



Bij Ajax wordt je geacht voetballend tot oplossingen te komen.
Door dat soort spelers is de club groot geworden en door dat soort spelers moet de club groot blijven.
Zij, die met de armpjes werken en niet van anderen af kunnen blijven, horen niet bij Ajax thuis.
+3/-3

 
1 jaar geleden
Jan Wouters destijds wel eens zien voetballen?
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Nee Paul liep hem ergens tegen het lijf🤣
+1/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Jan Wouters destijds wel eens zien voetballen?



Jazeker! Jij ook, bij Ajax?
En Sören Lerby? En Johan Neeskens?

En waarom worden die namen nog steeds genoemd? Precies om wat je zelf schrijft: ze konden ook voetballen. En daar lag het accent op.

Ze speelden trouwens ook allemaal met of onder Cruijff. Daar werd niet met de handjes gewerkt door beperkingen. Dat had andere redenen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Die jongen kan wel voetballen hoor, let maar op. Het is verre van een Davinson Sanchez.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die indruk heb ik ook. En veel beter dan Martínez.
+2/-1

 
1 jaar geleden
We gaan het zien of hij beter dan Martinez is. Komende maand zal ik hem daar niet op beoordelen omdat Bassey even tijd nodig zal hebben om zijn draai te vinden, tenzij hij al zo goed is. Van meet af aan als een Rijkaard speelt.

Enfin, hopelijk snel rond en zien we hem nog in actie met een oefenwedstrijd in Oostenrijk deze week.
+1/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
De dag dat wij de strijd van Brighton & Hove Albion verliezen, is de dag dat ik het voor gezien hou. Dan ga ik gewoon Fortuna supporten. Ook mooi.
+1/-3


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht