Ajax opnieuw de sterkste in zinderende Klassieker

20 maart 2022 16:28

Ajax opnieuw de sterkste in zinderende Klassieker; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondag weer een krachtig signaal afgegeven. De Klassieker tegen Feyenoord eindigde in een 3-2 zege. Door goals van Sébastien Haller, Dusan Tadic en Antony bleven de punten in eigen huis. Antony werd in blessuretijd nog met rood weggestuurd.

Ajax begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Al snel kon Feyenoord op André Onana aflopen. De doelman wist een inzet van Til nog te stoppen, maar had vervolgens geen kans op de rebound van de volledig vrijstaande Sinisterra.

Het tegendoelpunt leek er niet voor te zorgen dat Ajax werd wakker geschud. Dat het halverwege de eerste helft opeens gelijk stond was eigenlijk uit het niets. Doelman Marciano kreeg een afstandsschot van Ryan Gravenberch niet onder controle, waarna Sébastien Haller eenvoudig de 1-1 kon binnen tikken.

Het publiek in de Johan Cruijff ArenA leek zich op te kunnen maken voor een ouderwetse d'r op en d'r over. De gelijkmaker van Ajax mocht dan uit het niets zijn gevallen, dat het enkele minuten later aan de andere kant weer raak was, was net zo erg. Steven Berghuis verspeelde heel knullig de bal en Til kon uiteindelijk de 1-2 binnen werken.

Vlak voor rust ontsnapte Ajax zelfs nog aan een grotere achterstand toen Feyenoord er met drie aanvallers vandoor kon. De Johan Cruijff ArenA kon opgelucht ademhalen dat Dessers besloot om zelf te schieten in plaats van af te geven. Een pass op een van zijn ploeggenoten leek een haast zekere goal, maar de poging van de spits ging naast en het stond dan ook maar 1-2 met rust.

Ook in de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Ajax speelde uitermate zwak en liet Feyenoord daarmee eenvoudig in de wedstrijd. Na een uur spelen volgde er dan toch een grote kans, maar uit een voorzet van Daley Blind kopte Jurriën Timber vol op de lat.

In de rust was Davy Klaassen al binnen de lijnen gekomen en na 70 minuten werden ook nog Nicolás Tagliafico en Brian Brobbey ingebracht. Ajax ging door die wissels veel beter voetballen en Feyenoord werd volledig onder druk gezet.

Met nog een klein kwartier te gaan viel dan de gelijkmaker. Uit een fenomenale vrije trap schoot Dusan Tadic de bal op heerlijke wijze in de verre hoek.

Dit keer denderde Ajax er wel overheen en werd er vol jacht gezet op de winst. Die treffer leek niet uit te kunnen blijven en een paar minuten voor tijd was het Antony die voor een ontploffende Johan Cruijff ArenA zorgde. De Braziliaan schoot uit een voorzet van Tagliafico de bal binnen.

In de blessuretijd volgde er nog een heel curieus moment. Antony lag geblesseerd aan de zijlijn, maar kwam vervolgens het veld weer ingestrompeld. Hij werd door Tadic echter naar de grond getrokken en daarop kreeg de Braziliaan een gele kaart. Omdat Antony na zijn treffer al een gele kaart had gekregen vanwege het uittrekken van zijn shirt werd hij dus met een rode kaart van het veld gestuurd.

Er gebeurde in de resterende minuten verder niets meer, zodat Ajax met een 3-2 zege en nog altijd de koppositie de interlandbreak in kon gaan.