Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolás Tagliafico: 'Ik ben teleurgesteld in Ajax dat ze mij niet hebben laten gaan'

4 februari 2022 16:10 - AS.com
Foto: Pro Shots

Nicolás Tagliafico: "Ik ben teleurgesteld in Ajax dat ze mij niet hebben laten gaan"; image source: Pro Shots

In gesprek met de Argentijnse tak van AS geeft Nicolás Tagliafico aan teleurgesteld te zijn in Ajax dat hij niet mocht vertrekken naar Barcelona. "Ik zit hier al vier jaar. Ik heb gespeeld met een schedelbreuk, met een beschermde bril en maar op 70 procent vanwege mijn enkel", aldus Tagliafico. "Ik heb alles gegeven en elke keer als ik nodig was, stond ik er. Nu ik een niet te missen kans heb gekregen en ik niet mocht gaan, hebben ze mij teleurgesteld."

Volgens de linksback is het nadelig voor beide partijen dat hij nog bij Ajax zit. "Voor mij omdat ik niet kan bereiken wat ik wil en voor de club omdat ze mij hebben tegengehouden", zo geeft hij aan. "Ik vind dat je kansen moet pakken en het was een unieke kans om baar Barcelona te gaan. Dit was voor mij een droom en daarmee hebben ze mij niet geholpen. Ook was er vanaf het begin geen duidelijkheid dat ze mij helemaal niet zouden laten gaan. Ik heb het gevoel dat mijn professionaliteit nu tegen mij werkt. Ik train altijd goed, heb nooit voor problemen gezorgd, toon elke dag weer goed gedrag. Dat is mijn mentaliteit."

Tagliafico wilde per se vertrekken afgelopen transferperiode. "Ik zit al een tijd bij de club en zag voor mij niet veel toekomst meer om aan spelen toe te komen. Dan ga ik liever ergens concurreren voor een positie bij een andere club", zegt hij daarover. "De trainer heeft zijn eigen voorkeuren. Hij neemt zijn beslissingen. Ondanks dat ik hard trainde, veranderde er niets en daarom was het voor mij het ideale moment om te vertrekken. De club stond het alleen niet toe."

Meer op AS.com




Tags

tagliafico barcelona baar beschermde bril nadelig professionaliteit schedelbreuk voorkeuren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Wat een huilverhaal. Barcelona wilde niet de fooi van 7 miljoen betalen die voor je gevraagd werd. Daardoor kon Ajax geen waardige vervanger halen en houden ze je aan het contract dat je met je volle verstand getekend hebt. Dit is de reactie van een kind, niet die van een volwassen kerel.
+9/-1

2 jaar geleden
Nico, ik snap je teleurstelling en ook ik vind dat Erik je vaker had moeten gebruiken. Maar Ajax strijdt nog op 3 fronten en daarbij hebben we jou als speler keihard bij nodig. Je bent en blijft een fantastische voetballer en haal samen dit jaar de Tripple binnen en je mag met deze prijs voor een prikkie Ajax verlaten.
+8/-0

2 jaar geleden
Nico, jij komt nog wel aan je minuutjes bij Ajax. En dat is een hoger niveau dan Barcelona. In de zomer zwaaien we jou met zijn allen dankbaar uit! Nu nog ff bij ons blijven.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik begrijp de teleurstelling. Maar hij zal ook moeten beseffen dat hij bij Barcelona niet gehaald zou worden voor de basis, anders hadden ze wel een paar miljoen ervoor over. Ook Mazraoui mag op zijn hoofd krabbelen als hij die kant op gaat. Dest was zijn voorganger, die zit zo de bank (en daar was wel voor betaald). Bij Ajax kan hij nu meespelen voor de prijzen, bij Barcelona niet. En als hij even geduld heeft kan hij over een paar maandjes alsnog die kant op. Niet klagen als Barcelona niet wil betalen en je nog een contract hebt!
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Geweldige speler, op linksback is Blind niet beter. In de combinatie met Tadic is Nico ook veel beter. Dat Ten Hag zo speelt is voor mij onverklaarbaar en ik begrijp de teleurstelling van Nico 101%. Wat Ten Hag doet is niet goed te praten. Zo n zoutzak als Gravenberch mag ook maar blijven staan, dat is geen goed management tegen bankzitters die wel capabel zijn. Dat levert gezeik op.
+3/-1

2 jaar geleden
De schuld van ten Hag. Heb je een brede selectie doe je er niks mee.
Maar Nico moet zich beseffen dat als Barça wel gekd had gehad, ze niet bij Nico ook zouden komen.
Verder is Barça een pauper club dus wees blij dat je bij ons zit.
+3/-0

2 jaar geleden
Clubbelang gaat voor. Onder betere omstandigheden had Ajax hem probleemloos laten vertrekken. Nico is een prof en moet zich over de teleurstelling heenzetten en beseffen dat de club in de problemen kon komen als Blind of Martinez wegvalt. Verder moet hij bij zichzelf nagaan hoe graag Barça hem eigenlijk wilde. Die droeftoeters kunnen niet eens voor hun doen een klein bedrag neertellen. Wat ben je dan waard voor de club, Nico? Get over it, move on en ga een half jaar vlammen bij Ajax.
+2/-0

2 jaar geleden
Het ligt aan Barcelona. Niet aan Ajax.
De eisen van Ajax waren duidelijk. Kopen en anders niet.
Dan had Ajax nog een andere back aan kunnen trekken.
Logischer kan niet.
Ajax heeft Tagliafico altijd bijgestaan en zelfs nog extra beloond gedurende zijn contract en meegedacht bij elke transferperiode tussendoor.
De toen gangbare clubs waren toen blijkbaar te min voor de Argentijn.
Tagliafico moet dus nu niet pruilen.
Barcelona wil weer voor een dubbeltje op de eerste rang zitten bij Ajax.
Zelf blijven ze intussen wel transfers afsluiten van bijvoorbeeld ene Torres voor 55 miljoen.
+2/-0

2 jaar geleden
Kom op Nico, pak ff een kopje Maté thee. Ajax valt hier niets te verwijten.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afwijzing balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea conceicao dest elsimao engeland excelsior gaaei hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht