Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Barcelona sprak al met zaakwaarnemer Donny van de Beek'

18 augustus 2020 18:50 - Nicolò Schira
Foto: Pro Shots

[Update] "Barcelona sprak al met zaakwaarnemer Donny van de Beek"; image source: Pro Shots

Het lijkt slechts een kwestie van tijd tot Ronald Koeman wordt gepresenteerd als trainer van Barcelona. Volgens Le10Sport wil hij vervolgens Donny van de Beek dan toevoegen aan de selectie. Volgens Koeman heeft vooral het middenveld versterking nodig en de international van Ajax zou in zijn ogen de perfecte kandidaat zijn. Van de Beek behoort onder Koeman tot de vaste selectie van het Nederlands elftal. Bij Ajax heeft hij nog een contract tot 2022.

Eerder werd Van de Beek gelinkt aan onder meer Real Madrid en Manchester United.

Update 18-08 18:50: FC Barcelona heeft al contact gehad met de zaakwaarnemer van Donny van de Beek. Dat meldt journalist Nicolò Schira via Twitter. Ronald Koeman heeft om zijn komst gevraagd. Ivan Rakitic en Arturo Vidal staan op de nominatie om te vertrekken bij Barcelona en de middenvelder van Ajax zou een van die plekken in moeten vullen.




Tags

beek barcelona koeman arturo ivan kwestie madrid nominatie rakitic schira vidal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Grappig. Bij oranje speelt hij zelden in de basis en scoort tevens ook nooit. En dan nu naar Barca halen. Niet doen Donny.

Bel Klaassen maar.

Als dit echt waar is..dan verbaasd het me enorm.
Hij kan als Barca coach nu elke speler noemen die hij wil en dan komt hij met Donny. Bijna altijd koos hij voor Frenkie, Wijnaldum, de Roon.

Koeman, je blijft verbazen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Koeman heeft eerst om De Roon gevraagd maar die bleek te duur te zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Afblijven sneeuwvlokje Donny gaat dit jaar niet weg ga maar shoppen in Alkmaar
+1/-0

3 jaar geleden
Doen.
25 miljoen, zoals kennelijk afgesproken is.

We hebben Ekkelenkamp en Gravenbergh en die zijn voorlopig (in tegenstelling tot vd Beek) nog niet uitgeleerd.
+1/-6

 
Met Ekkelenkamp en Gravenbergh ga je in de CL echt geen potten breken hoor.
Als Donny ga heb je voorlopig gewoon een reuzen probleem op het middenveld.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad, Ajax heeft Donny op dit moment nog keihard nodig. Hem laat je alleen gaan als je niet anders meer kan als Ajax zijnde.
+1/-0

 
3 jaar geleden
25 miljoen is afgesproken voor Tagliafico, niet van de Beek.
+3/-0

3 jaar geleden
Voor een heel mooi bedrag verkopen. Uiteraard gaan wij zijn diepgang missen maar denk dat hij niet veel meer waard zal worden. Daarnaast is het natuurlijk onmogelijk om Donnie te behouden als hij naar Barca kan. Die zal anders echt niet gemotiveerd meer zijn. Kan zijn zure blik (en het geklaag) nog goed herinneren toen hij 2 wedstrijden op de bank moest zitten. Zou wel mooi zijn als we Suarez in de deal kunnen betrekken.
+1/-0

3 jaar geleden
Weet hij dat zeker? Bedoelt hij niet de superster Marten de Roon? Hij lijkt me meer gecharmeerd van die drollendraaier dan van Donny.
+4/-0

3 jaar geleden
Ik ben bang dat hij eerder Daley Blind haalt; zeker gezien de samenwerking met Frenkie de Jong
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het domste wat Koeman nu kan doen is om een Nederlandse enclave bij Barcelona te creeeren. Draait het niet dan wordt daar gelijk de vinger naar gewezen, daar gaat Koeman niet zijn vingers aan branden.
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Een bedrag tussen 2-8 miljoen zal het zeker niet worden. Hopelijk vraagt Overmars 50+ miljoen voor een van onze sterkhouders met veel potentie.
+1/-0

3 jaar geleden
20 miljoen+ Suárez. Koeman zou ecgt dom zijn om het vol te pompen bij Barcelona met Nederlandse spelers. 3x verliezen en dan krijgt dat de schuld. Las ook dat Wijnaldum die kant op zou gaan. Allemaal gelul om de krantjes te verkopen.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wijnaldum/ Van dijk/ naar Barcelona halen kan ik eerder begrijpen.

Het zorgelijke is voor Koeman is dat hij misschien trainer mag worden, maar hoeveel tijd krijgt hij? De hele club is een zinkend schip geworden. Met een TD en voorzitter die slecht beleid voeren.

Als hij na 6 maanden niet de boel aan de praat heeft ben je zo weg. Dat is het probleem nu bij dit soort clubs. Je krijgt de tijd nauwelijks meer. Terwijl Barcelona duidelijk een nieuw team moet bouwen en een aantal pittige vraagstukken heeft liggen die niet zo makkelijk zijn zomaar op te lossen.

Alleen als Koeman de tijd krijgt kan het wat worden.

Update: Abidal is ontslagen, wat ik ook zou verwachten. Want het lag ook aan de TD o.a. die het gewoon niet goed gedaan heeft. Wat veel beter is dat men eerst weer naar hun eigen opleiding gaan kijken en hoe ze willen spelen voordat er weer 5 aankopen worden gedaan van 500 miljoen euro terwijl COVID bezig is.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zou me niet verbazen als ze bij Overmars uitkomen als TD.
+1/-0

3 jaar geleden
Als Koeman naar Barca gaat begrijp ik deze wens wel. Barca heeft geen scorende middenvelder met diepgang meer dus Donny zou daar prima op zijn plaats zijn met Frenkie weer naast hem.
Voor Ajax een zure appel die echter wel al een hele tijd in het mandje lag want het vertrek van Donny was sowieso aanstaande. Aangezien elk nadeel zijn voordeel heeft volgens Johan kan Marc natuurlijk wel een mooie deal maken door Suarez in de deal te betrekken. Met Donny was al een afspraak over de hoogte van de transfersom gemaakt maar bij een ruildeal met geld toe uiteraard ontstaat een andere situatie die we wel aan Marc over kunnen laten.
Het zal van Suarez afhangen of die deal er komt want Barca heeft de kettingzaag ui de schuur gehaald. Suarez nog een jaar of twee naar Ajax met geld toe voor Donny dat kon slechter voor ons.
+4/-0

3 jaar geleden
Koeman een verdediger pur sang. Het gezegde luid "De beste verdediging is de aanval" (('t goede gezegde =De aanval is de beste verdediging. (Ik geef er mijn draai aan gezien de overwegend verdedigend ingestelde 'tactische' inzichten van Koeman)).

Als verdediger waren zijn enige eigenschappen een harde zuiver trap en "slimme" overtredingen om zijn gebrek aan snelheid te maskeren.
Voorts is de huidige bondscoach een coach die ALTIJD kiest voor zekerheid en dus geen enkel risico wil nemen. Donny is een ideale (verbinding) speler voor voetbalelftallen die het van hun aanvalsspel moeten hebben, vandaar dat Koeman vaak NIET voor Donny kiest in het Ned. 11-tal.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Zoals Jack vG net op de radio roep toetert, Wijnaldum is een betere optie. Donny wie ? Die gaat Barcelona echt niet uit de sh*t helpen.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Daar doe je Donny toch echt te kort mee. Donny van de Beek heeft een zeer goede basistechniek, positioneel sterk, is niet beroerd om vuile meters te maken en heeft scorend vermogen. Dat heeft hij ook op het hoogste niveau in de CL laten zien. We hebben het niet over Marin. Koeman moet een elftal bouwen. Ze willen de oudere spelers juist lozen. Zou je dan kiezen voor een 23 jarige aanvallende middenvelder die gewend is om in een vergelijkbare speelstijl te spelen en die nog kan groeien (en chemie heeft met Frenkie de Jong). Of kies je voor een 29 jarige middenvelder die nog misschien 3 goede jaren heeft? Ik zou het wel weten.
+1/-0

3 jaar geleden
V.d. Beek is een reagerende speler die desondanks óók nog een vrije rol heeft in het elftal.
Het is dus geen bepalende speler.
Voor een speler met zijn kwaliteiten wordt hij dus bij Ajax overschat.
+1/-0

3 jaar geleden
Gezien de financiële situatie van Barca lijkt het me aannemelijker dat ze Wijnaldum gaan halen (1-jarig contract nog). Donny kunnen ze in feite momenteel niet betalen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht