Transparent
Inloggen
Sluiten

'Johan Cruijff ArenA kampt met financiële problemen vanwege coronacrisis'

27 juli 2020 10:01 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Johan Cruijff ArenA kampt met financiële problemen vanwege coronacrisis"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat de Johan Cruijff ArenA vanwege de coronacrisis kampt met financiële problemen. Het stadion heeft bij ABN Amro aangeklopt, maar de bank stelt als eis dat Ajax een lopend krediet dat het heeft verandert in een achtergestelde lening. Vorig jaar werd door Ajax een lening verstrekt van zo'n 10 miljoen euro voor de verbouwing van het stadion. "Ajax wil zijn handtekening niet onder deze voorwaarde zetten", aldus algemeen directeur Henk Markerink van de Johan Cruijff ArenA. "En daarom gaat de aanvraag bij de bank niet door. We gaan weer in gesprek, met de bank, met Ajax, de gemeente Amsterdam. Er zijn nog meer wegen die naar Rome leiden."

Een woordvoerder van de club geeft in een reactie aan dat Ajax mee wil denken aan een andere manier om het gat in de begroting van het stadion te dichten. "We zijn aandeelhouder én partner. Maar de club is ook geraakt door de coronacrisis", zegt de woordvoerder daarover. "Van spelers, directie, sponsoren en supporters zijn offers gevraagd. We hebben bijgedragen aan een noodfonds voor de Eredivisie. Dan kun je niet zomaar afzien van een lening aan de ArenA."

De Johan Cruijff ArenA kijkt tegen een tekort aan van 2,5 miljoen euro als komend seizoen geen of slechts een handjevol fans aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden. Indien de coronaproblemen langer aanhouden zou het tekort de komende jaren op kunnen lopen naar 6 miljoen euro. "Hopelijk ziet de wereld er volgend jaar iets gunstiger uit. Maar we houden ernstig rekening met dit worst case scenario", zo geeft Markerink aan.




Tags

arena coronacrisis lening markerink aandeelhouder abn afzien amro bijgedragen coronaproblemen eredivisie gemeente gunstiger handjevol noodfonds offers rome sponsoren telegraaf verbouwing worst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Het stadion is 117 miljoen waard wat ik lees, voor een goede prijs wil overmars wel kopen ;)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Precies! Als er liquiditeitsproblemen zijn, dan zou Ajax misschien wat meer aandelen (voor een geringe prijs) kunnen overnemen. Zou geen slechte investering zijn denk ik.
+2/-0

 
Ik denk dat je het van de curator straks voor de helft koopt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Faillissement lijkt mij sterk. Huidige aandeelhouders zijn Ajax (13%), gemeente Amsterdam (48%) en Stichting Administratiekantoor Amsterdam (39%). Het zou helemaal niet gek zijn om aandelen over te nemen. Dan strijkt Ajax ook meer geld op vanuit de kaartenverkoop.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten lucht mikautadze mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah zucht