Transparent
Inloggen
Sluiten

Naci Unüvar: 'Mooi dat iedereen het mij gunde'

22 januari 2020 23:44

Uiteraard liep er na afloop maar één echt glunderende Ajacied door de catacomben van de Johan Cruijff Arena. De pas 16-jarige Naci Unüvar had zo lang uitgekeken naar zijn officiële debuut en nu was het dan eindelijk zover.

En, zoals het een beetje Ajacied betaamt, scoorde hij meteen. Al had hij daar wel een brutaal verzoekje aan routinier Klaas-Jan Huntelaar voor nodig. De youngster werd gevloerd en gaf aan graag zelf de toegekende pingel te willen nemen. Het voorval kende veel gelijkenis met de vrije trap die Abdelhak Nouri, eveneens debuterend, ruim drie jaar vroeg te mogen nemen aan Lasse Schöne. Ook toen betrof het een bekerwedstrijd, destijds was Willem II de tegenstander. Nouri verzilverde destijds de vrije trap en Unüvar, door velen gezien als de natuurlijke opvolger van de kleine Marokkaan, deed vervolgens nu hetzelfde met de strafschop.

Na afloop toonde Unüvar zich dankbaar: "Mooi dat iedereen het mij gunde, ze waren allemaal blij voor me." De kleine middenvelder gaf toe dat hij voorlopig nog niet zou gaan slapen. "Straks in bed ga ik alles terugkijken, nog even wakker blijven. Daarna ga ik pas slapen...".
Op verzoek van de verslaggeefster van Fox beschrijft hij nog even zijn penaltymoment: "Ik wilde Lassina inspelen, hij kaatste, ik draaide weg maar werd gevloerd. Gelijk vroeg ik aan Klaas of ik hem mocht nemen maar veel boys zeiden ook al meteen 'Naci dit is jouw moment'. Dat was echt leuk."




Tags

unuvar gunde gevloerd nouri slapen arena betaamt debuterend fox gelijkenis glunderende huntelaar kaatste penaltymoment pingel routinier schone toegekende verslaggeefster verzoekje wakker youngster

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afwijzing balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea conceicao derk dest elsimao engeland excelsior gaaei gisterenavond hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes lucht mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht