Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft Getafe in Europa League

16 december 2019 13:15
Foto: Pro Shots

Ajax treft Getafe in Europa League; image source: Pro Shots

Ajax zal het in de 1/16e finale van de Europa League moeten opnemen tegen Getafe. Dat bleek maandagmiddag uit de loting van de UEFA. Omdat Ajax als een van de beste afvallers uit de Champions League een geplaatste status had tijdens de loting heeft het ook het thuisvoordeel in de return. Op donderdag 20 februari zal de eerste wedstrijd worden gespeeld in Spanje, terwijl een week later in de Johan Cruijff ArenA de terugwedstrijd zal volgen.

Ajax speelde nog nooit een wedstrijd tegen de ploeg uit de voorstad van Madrid. Getafe liep afgelopen seizoen maar op het nippertje deelname van de groepsfase van de Champions League mis. Door in de laatste twee wedstrijden maar één punt te halen was de ploeg veroordeeld tot de groepsfase van de Europa League. Daarin werd het tweede achter FC Basel. Momenteel staan ze in de Spaanse competitie op de vierde plaats.

Ajax is al met regelmaat gekoppeld aan een Spaanse tegenstander. Het zal alweer de 22ste keer worden dat Ajax moet zien af te rekenen met een Spaanse club. 9 keer eerder moest daarvoor de reis naar Madrid worden gemaakt, waarbij de historische zege van afgelopen seizoen tegen Real Madrid nog bij iedereen vers in het geheugen zal zitten.




Tags

getafe madrid arena basel uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Mooie tegenstander - zal geen walk in the park worden maar ook geen drama. Hiertegen moeten we door kunnen gaan naar de volgende ronde.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens de mannen van VI is het helemaal geen mooie loting. Het is een grovere versie van Atletico. Nr 4 van spanje. Super taaie lastige rot ploeg. De vervelendste ploeg van Europa aldus VI.

Ajax kan zijn borst nat maken.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Is dat juist niet de attractie van de Europa League? Geen clubs die mooi tki taks voetbal spelen maar harde werkers die het van hun conditie en doorzettingsvermogen moeten hebben. Integendeel tot andere hier vind ik de EL zeker een prachtige hoofdprijs en het zal aan Ten Haag zijn om het team hiervoor klaar te krijgen en ze met ons spel weg te spelen. Vergeet niet dat wij ook een aantal bijtertjes in het team hebben met Nico, Martinez, Veltman (al dan niet express..)
+1/-0

4 jaar geleden
Spijt mij zeer maar ik loopt echt niet warm voor de EL. En dan zeker niet voor deze tegenstander.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Mee eens. De lat ligt hoog en zoals Ajax spelers zeggen "Wij willen CL spelen". EL is een troost competitie en ik loop er ook niet warm voor. Echter, er zijn genoeg clubs die van EL voetbal dromen. Wij zijn Ajax en wij willen tot de allerbeste behoren. CL dus.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Echter stonden we in die CL tegen de huidige nummer 8 van Spanje. De komende tegenstander staat momenteel 4de in LaLiga. Er zitten nog genoeg hele fraaie clubs tussen, dus allesbehalve een troostcompetitie. Vooral als je deze kunt winnen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Niets ten nadele aan jouw reactie, maar toch vind ik het verassend hoe wij als supporters de lat zo hoog leggen voor onze club. Drie jaar geleden was overwinteren in welke Europese competitie dan ook al een hoofdprijs en nu is de Europa League ineens niet goed genoeg voor ons. Ik vind het nog steeds mooi en ik denk dat de Europa League ons meer kansen geeft om te winnen met dit team dan de Champions League.
+1/-0

4 jaar geleden
Prima loting. Van onderschatting kan geen sprake zijn en een mooie springplank om weer op tijd in vorm te zijn.
+1/-0

4 jaar geleden
Leuk. Aan onze stand verplicht door te gaan naar de volgende ronde. Geen excuses.
+2/-0

forum-beheerder 4 jaar geleden
Gewoon een prima loting. Je zal motte foebelle zonder dat je direct angst zal hebben dat het wel eens fout kan lopen. We zitten nu eenmaal in dat schuitje en dan moet je het hoogst haalbare willen halen. Door blijven miepen is nergens goed voor. Knop om en gaan.
+1/-0

4 jaar geleden
Niet te onderschatten tegenstander. Het optimisme is weer niet van de luchtzie ik maar die ploeg is niet slecht, staat vierde in de Spaanse Liga één punt achter nummer drie.
+3/-0

4 jaar geleden
Tsja, Europa League, kan me allemaal nog weinig boeien. Eerst de winterstop maar eens halen zonder verder puntverlies...
+2/-2

 
4 jaar geleden
Zo denk ik er ook over!! Eerst Telstar , dat wordt dadelijk ook nog een dingetje, als we een half elftal kunnen op stellen. We zijn weer op aarde terug!! Kampioenschap is prioriteit! Dat moet duidelijk zijn! En het Nederlandse Bayern??!! Ffkes in de ijskast en knokken om terug te keren op t hoogste niveau Ch. L.!!!!
+3/-0

4 jaar geleden
De Uefa cup winnen is gewoon een super vette prijs, na de EC1.

In principe zijn dit nog maar de enige twee Europese prijzen te winnen, dus daar moet Ajax vol voor gaan.

Als je hem 5 x gewonnen hebt in 8 jaar zoals Sevilla, mag je misschien er een beetje klaar mee zijn. Ajax heeft deze hoofdprijs niet gewonnen sinds 1992.

En met deze selectie ben je groot kanshebber en zeker nu het voor vele waarschijnlijk het laatste jaar gaat worden een hele mooie prijs om afscheid te nemen.

Ik zou het fantastisch vinden als ze deze winnen, Uefa cup 2020, AFC Ajax.
Common boys!
+5/-0

 
4 jaar geleden
Eens! We zijn afgelopen jaar verwend en zijn misschien een beetje naast onze schoenen gaan lopen. Ja, Ajax had kunnen winnen van Chelsea en had kunnen winnen van Valencia, maar dat is niet gebeurd. Misschien ontbrak het in ervaring, winnersmentaliteit, geluk, een niet brede selectie. Het feit is dat we niet door zijn, het lijkt mij daarom ook sterk dat we dit jaar kans maakte om de CL te winnen. Dat gelul over ‘EL boeit niet’, ‘is beneden onze stand en ambitie’, daar moeten we echt over ophouden. Drie wedstrijden, 0 punten, 0 goals. Dat is de realiteit! EL winnen zou op dit moment geweldig zijn, een Europese prijs, en niet onbelangrijk, punten, geld en status opleveren!
+5/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
De Uefa cup winnen nu met Ajax zou gewoon een hele mooie tastbare prijs zijn voor de club, fans en spelers die de Uefa cup finale 2016 en halve finale EC1 2018 hebben meegemaakt maar uiteindelijk zonder tastbare prijs kwamen te staan.
Deze Uefa cup 2020 zou die tastbare prijs kunnen zijn om zo legendarisch afscheid te kunnen nemen van Ajax. Het levert prestige op, een Europese prijs, die sinds 1996 niet meer is behaald, geld, status en aanzien en de coeffi punten.
En ik zeg je dit, deze prijs winnen is ook super moeilijk. Want clubs als Inter, Porto, United, Sevilla, Arsenal, Leverkusen, Benfica zijn clubs die je ook in de CL kan treffen en zullen allemaal die beker willen winnen. Alleen een Ajax in topvorm gaat die beker pakken kan ik je vertellen. En wie van de selectie heeft überhaupt een Europese beker ooit gewonnen? Alleen Blind. Dus dat.

En nog iets, Feyenoord is nog steeds de laatste club die ooit een Europese prijs won in 2002 en het wordt hoogtijd dat daar verandering in gaat komen.

Nu derde worden is super gaar, maar je kan ook een ronde later in de CL eruit vliegen tegen City of Bayern of Barca en je hebt niets meer... Ajax kan nu echt voor die Uefa cup beker gaan.

Fijne avond
+5/-0

 
4 jaar geleden
Correctie, niet Fey won die beker maar van Hooijdonk 😉
+3/-0

4 jaar geleden
Even niet denken aan de E L, de spelers hebben genoeg aan hun hoofd.< ja maar hoor ik je zeggen, ze worden er goed voor betaalt,> Na de nederlaag van Dinsdag was de pijp leeg en het geluk op iedere speler gaat ineens pijntjes voelen. De loting zegt de spelers nu helemaal niks, maar gaat pas bij hun leven als het team weer compleet is. Mijn mening over de loting is : de teleurstelling over het niet plaatsen in de cl is nog te groot
+1/-0

4 jaar geleden
Jammer, want dit is gewoon een vervelende tegenstander die al jaren anti voetbal speelt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Is een vechtersteam die 3 jaar geleden in de 2e divisie voetbalde.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht