Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zondag voor de 50ste keer in eigen huis tegen FC Utrecht voor de competitie

8 november 2019 13:06

Ajax zal zondagmiddag het derde blok aan wedstrijden afsluiten met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, de huidige nummer vier van de ranglijst. Na een zwakke start zijn de Domstedelingen momenteel bezig aan een uitstekende reeks en mengen ze zich nadrukkelijk in de strijd om Europees voetbal. Met 28 gescoorde treffers is bovendien ook alleen Ajax zelf de enige ploeg die dit seizoen vaker in de competitie wist te scoren.

De wedstrijd van zondag zal een jubileumduel worden, aangezien het de 50ste keer zal zijn dat dit duel voor de competitie in Amsterdam op het programma staat. Ajax wist tot nu toe 38 keer te winnen, speelde 6 keer gelijk en verloor 5 keer. De laatste seizoenen liep Ajax echter regelmatig tegen puntverlies aan met drie nederlagen en twee gelijke spelen in de afgelopen tien edities.

De grootste zege ooit haalde Ajax in het seizoen 1976/1977. Dankzij onder meer vijf doelpunten van Ruud Geels, waaronder een onvervalste hattrick, werd met liefst 7-0 gewonnen. Een seizoen later won Ajax met 6-0. Merkwaardig genoeg was het toen bij rust nog 0-0. Vorig seizoen had Ajax het ook erg lastig met FC Utrecht, al werd er uiteindelijk met 4-1 gewonnen.

Aan beide kanten zijn er volop oude bekenden te zien voor elkaar. Zo speelde FC Utrecht-middenvelder Urby Emanuelson 255 officiële wedstrijden voor Ajax, terwijl trainer John van den Brom als speler en jeugdtrainer ook bij Ajax actief was. Erik ten Hag werd een kleine twee jaar geleden door Ajax overgenomen van FC Utrecht, terwijl een half jaar later Zakaria Labyad dezelfde overstap maakte.




Tags

utrecht bekenden brom emanuelson geels hag hattrick jubileumduel labyad onvervalste urby

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht