Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax hervat competitie met uitwedstrijd tegen nummer laatst RKC

17 oktober 2019 06:24

Voor Ajax staat zaterdag een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. De verrassende promovendus van vorig seizoen staat momenteel na negen wedstrijden op de laatste plaats. De Waalwijkers wisten tot nu toe pas één punt te halen en hebben inmiddels al 29 tegendoelpunten gehad. Met afstand het meeste van alle clubs in de Eredivisie.

De wedstrijd van zaterdag zal de 24ste keer worden dat Ajax voor de competitie moet afreizen naar Waalwijk. Van de vorige 23 keer wist Ajax 15 keer met de winst terug naar Amsterdam te gaan, speelde het 7 keer gelijk en verloor het slechts 1 keer.

In het seizoen 1992/1993 werd de grootste overwinning behaald in Waalwijk. Mede dankzij drie treffers van Dennis Bergkamp werd met 0-5 gewonnen. Huidig directeur voetbalzaken Marc Overmars maakte toen ook een van de doelpunten. In het seizoen 2013/2014 speelde Ajax voor het laatst tegen RKC. Toen werd met 0-2 gewonnen.

Aan de zijde van RKC spelen twee spelers met een verleden in Amsterdam. Daan Rienstra en Fabian Sporkslede speelden beiden in de jeugd voor Ajax. Hoofdtrainer Fred Grim en keeperstrainer Serge van den Ben waren ook zowel als speler en als (keepers)trainer actief bij Ajax.




Tags

rkc bergkamp daan eredivisie grim overmars promovendus rienstra serge sporkslede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht