Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in finale TOTO KNVB Beker tegen Willem II

28 februari 2019 23:17
Foto: Pro Shots

Ajax in finale TOTO KNVB Beker tegen Willem II; image source: Pro Shots

Ajax zal het op zondag 5 mei in de finale van de TOTO KNVB Beker moeten opnemen tegen Willem II. De Tilburgers waren donderdagavond na strafschoppen te sterk voor AZ en veroverden op die manier het tweede ticket voor de bekerfinale in De Kuip. De aftrap zal op 5 mei om 18:00 uur verricht worden. Tijdens de loting van de halve finales vorige maand werd al bepaald dat Willem II de thuisspelende ploeg zal zijn.

Het zal de zesde keer in de historie worden dat beide ploegen elkaar in de beker tegen komen, maar voor het eerst dat dit het affiche van de finale is. De laatste keer dat Ajax het in de beker moest opnemen tegen Willem II was in september 2016. Toen werd overtuigend met 5-0 gewonnen. Van de vijf eerdere wedstrijden wist Ajax drie keer te winnen en ging uiteindelijk Willem II twee keer een ronde verder.




Tags

knvb affiche aftrap bekerfinale historie kuip tilburgers veroverden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Mooie afscheidswedstrijd voor Frenkie de Jong tegen zijn oude club en in het mooiste voetbalstadion (excuses aan de Arena, maar moet wel eerlijk blijven) van Nederland, maar dan wel (half)volgepakt met de beste fans van het land.
+3/-2

 
tackle (geschorst)
5 jaar geleden
Dat is een kwestie van smaak. Ik kijk naar het geheel, dus ook comfort en faciliteiten en dan komt de Kuip zeker niet op de eerste plaats. Geef mij dan maar de JC Arena die er nu toch ook heel mooi uitziet van binnen. Buitenkant behoeft nog wel wat cosmetische aanpassing. Hoofdgebouw is bepaald geen schoonheid.
+4/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Comfort is voor mij juist prettig als het er niet is. Heb een beter gevoel bij oude stadions waar de pislucht en geur van worst hangt... Kuip blijft qua stadion ook voor mij echt wel het meest imposant al zijn de aanpassingen in de arena (afstand tot veld bijvoorbeeld) wel een duidelijke verbetering.
Zowel op Noord en Zuid is de afstand achter de goal echt veel te groot en de open hoeken, waar je uitkijkt op een parkeerplaats zijn natuurlijk ook echt ruk.
Heb er dan ook geen moeite mee om te zeggen dat de Kuip qua voetbalbeleving echt het beste van Nederland is. En op dagen dat we daar finales spelen nog veel meer natuurlijk.
+4/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind de Arena ook een geweldig stadion hoor, vooral na de aanpassingen. Maar het gaat me echt om 't voetbalgevoel en verder heeft batistuta het heel goed verwoord hoe ik erover denk, op dat pislucht en worst gedeelte na, haha.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Kuip is gedateerde oude zooi. Zonder fatsoenlijke w.c en faciliteiten. Afbreken die roestbak.
+1/-0

5 jaar geleden
Geweldig voor willem 2. En voor frenkie. En voor ajax een makkie ???.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Als je met de instelling het is een makkie het veld op gaat, dan ga je 5 mei waarschijnlijk niet met de beker naar huis. De laatste bekerfinale (een makkie tegen PEC) was ook geen succes volgens mij...
+10/-0

 
5 jaar geleden
Scherp blijven. Ajax mag dit nooit onderschatten, want dan ben je tegen Willem 2 de klos.
+1/-0

5 jaar geleden
Dat is nou beker voetbal er is altijd een verrassing. Het Az was gewaarschuwd
maar volgens de media is AZ de derde club van Nederland faalde met strafschoppen.
+1/-0

5 jaar geleden
Laat de wedstrijd Willem 2 - AZ een les zijn voor Ajax om toch maar eens te oefenen op strafschoppen.
+1/-0

5 jaar geleden
Grootste tegenstander is Ajax zelf. Deze prijs moet binnen gehaald worden. Revanche voor de Zwolle finale, waar we billenkoek kregen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht