Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ik ben blij dat we gewonnen hebben en ik ben ook tevreden'

2 februari 2019 22:16

Erik ten Hag kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of hij opgelucht was. "Nee. Waarom zou ik opgelucht moeten zijn?", aldus Ten Hag. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben en ik ben ook tevreden. We hebben de nul gehouden en dat was ongelofelijk belangrijk na afgelopen week. We hebben in drie wedstrijden heel veel goals tegen gekregen. Wat we vorige week goed deden, goals maken, hebben we vandaag ook weer goed gedaan. Het mooie is dat je zes verschillende doelpuntenmakers hebt. Dat is prachtig. En de invallers hadden goede impulsen."

In de eerste helft liep het nog niet goed bij de ploeg. "Dat lag ook aan de tegenstander, maar dan nog moeten wij meer afdwingen. We waren wat te onrustig en waren te geforceerd op zoek naar de eindoplossing", zo gaf hij aan. "We moeten dan op de helft van de tegenstander langer in balbezit blijven en in de ruimtes blijven. Uiteindelijk moet dan de versnelling komen, maar ik denk dat we die te snel wilden maken. Dan loop je tegen balverlies aan en tegen een counter."

Ten Hag ging verder: "Al met al bereik je de rust met 1-0, een geweldige bal van Hakim. We hebben nog een keer op de paal geschoten en nog een kans gehad. Je moet dan heel effectief zijn in het benutten van je kansen. Tegen deze ploeg is het niet makkelijk om kansen te creëren. Dat wisten we van de eerste wedstrijd. In de tweede helft kwam dat dan tot uiting. De tegenstander wordt dan moe en dat hebben we dan afgedwongen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws