Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse Telegraaf: 'Het dubbeltje valt de goede kant op voor Ten Hag'

28 december 2018 08:22 - Telegraaf.nl

In een uitgebreide analyse blikt De Telegraaf terug op het afgelopen half jaar bij Ajax. De krant komt tot de conclusie dat voor Erik ten Hag net op tijd het dubbeltje de juiste kant op is gevallen. De Tukker vreesde nog voor zijn ontslag na de pijnlijke nederlaag tegen PSV in september, maar sindsdien draait het uitstekend bij Ajax. Inmiddels rekent iedereen in Amsterdam er op dat PSV de komende maanden nog ingehaald gaat worden op de ranglijst, de halve finale van de beker gehaald gaat worden en wordt er ook gedroomd van de kwartfinale van de Champions League.

Het lukt Ten Hag echter niet om de spelers voor zich te winnen. Dat wordt door enkele incidenten van afgelopen maanden ook duidelijk gemaakt. De meest pijnlijke was het rugnummer van Dani de Wit. Voor de wedstrijd tegen Standard Luik had hij rugnummer 34 gekregen van de trainer, waarop Donny van de Beek en Hakim Ziyech woedend naar Ten Hag gingen.

Ook tijdens het bekerduel tegen de amateurs van Te Werve haalde Ten Hag de woede van Ziyech op zijn hals. In tegenstelling tot Dusan Tadic, die een vrije avond had gekregen en bovendien ook al eerder zijn rugnummer had gekregen, moest hij op de reservebank plaats nemen. Hij liep daarop de trainerskamer binnen, riep 'fuck-off' en maakte een vuistgebaar richting de trainer.

De spelers voelen zich prettiger bij de assistenten Alfred Schreuder, Aron Winter en Richard Witschge. Zij lieten zich in de thuiswedstrijd tegen Benfica gelden. De assistenten drongen er bij Ten Hag op aan om na een uur spelen bij een 0-0 stand David Neres te brengen vanwege de ruimtes die ontstonden. Ten overstaan van de reserves, assistenten én het publiek gaf Ten Hag echter aan blij te zijn met een gelijkspel, omdat dat goed was voor de overwintering in de Europa League. Uiteindelijk ging hij vlak voor tijd alsnog overstag, gaf David Neres in blessuretijd een assist op Noussair Mazraoui en was de overwinning binnen.

De Telegraaf geeft Ten Hag uiteindelijk wel de credits voor de opmars van Ajax. Als trainer van Ajax is hij uiteindelijk de hoofdverantwoordelijke dat de ploeg voor het eerst sinds 2006 weer deel uitmaakt van de laatste zestien van Europa. Ajax is nog in de race voor drie prijzen en de fans zijn enthousiast over het vaak sprankelende spel. Velen geven aan weer met plezier naar het stadion te komen.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

hag telegraaf dubbeltje neres ziyech alfred aron beek bekerduel benfica credits drongen gedroomd hals hoofdverantwoordelijke luik mazraoui opmars overstaan overstag prettiger reservebank reserves schreuder sprankelende standard tadic trainerskamer uitmaakt vreesde vuistgebaar werve witschge woede

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Mijn analyse: de Telegraaf is al sinds de aanstelling van Ten Hag met een hetze tegen hem bezig en dat heeft iedereen door. Doordat het team gewoon ontzettend goed draait (beste sinds 1995, 1996 wellicht) staat de Telegraaf alleen heel erg voor gek. Het zou ze sieren als ze wat productievers gingen doen.
+13/-0

5 jaar geleden
En dat ondanks de onophoudelijke hetze van de telegraaf...
+4/-0

Wat een riool krant is het toch. Er worden weer een aantal flink oude koeien uit de sloot gehaald.
+7/-0

5 jaar geleden
Rioolkrant pur sang, wat een waanzin. De hetze gaat maar door en door. Mooi dat Ten Hag stoïcijns door gaat met zijn "proces" Ajax moet deze krant verbannen uit de J.C Arena.0 interviews geven en 0 primeurs geven. Spelers, voor zo ver dat kan, verbieden met deze achterlijke krant te praten. Ajax heeft de telegraaf niet nodig, andersom wel. Smerige laster campagne is het.
+5/-0

5 jaar geleden
Had vorig jaar ook mijn bedenkingen bij ten Hag en ook aan het begin van dit seizoen, maar met dit artikel maakt de Telegraaf zich dus echt compleet belachelijk.
Voorbeelden die in dit artikel genoemd worden zijn ook echt lachwekkend en passend in de hetze die de Telegraaf voert tegen Ten Hag.
+3/-0

5 jaar geleden
Of het vroeger nou de Groot was en tegenwoordig Driesen en/of Verwey het blijven een stel rioolratten, die ageren tegen alles wat bij Ajax nieuw is en wat zij niet kennen.
Gewoon links laten liggen deze krant met zijn azijnpissers.
+3/-0

5 jaar geleden
Dit is dus de mediapartner van Ajax. Ik heb al eerder gezegd dat ze heus niet alleen jubelverhalen hoeven te schrijven over Ajax, maar dit soort laster kan Ajax missen als kiespijn. Ik weet niet hoeveel dat blad aan Ajax betaalt, maar we vinden heus wel een andere sponsor die dat bedrag wil betalen. Waarom zouden we een mediapartner nodig hebben, zeker als die alleen maar voor onrust wil zorgen.
+3/-1

5 jaar geleden
Ach ja, de Telegraaf eindigde positief dus het is voor mijn gevoel een storm in een glas water. Laat Erik ten Hag eerst maar eens een fatsoenlijke prijs pakken met dit extreem talentvolle Ajax. Iets wat Louis van Gaal, Peter Bosz of Frank de Boer zeker zou lukken. Praten en/of discussiëren we daarna wel verder over Erik ten Hag en zijn positie / functioneren als trainer. We zijn aardig op de goede weg maar er is nog een lange en zware weg te gaan voordat er een prijs in zicht komt. Dan is het, met de tijd die komen gaat, zien of Erik ten Hag de juiste man op de juiste plaats is.
+2/-0

5 jaar geleden
Alleen omdat iemand een ander dialect heeft past hij niet bij Ajax.
Kolder
Alleen omdat hij niet meteen de Amsterdamse, lees Ajax mentaliteit eigen was past hij niet bij Ajax.
Kolder
Alleen omdat ze anders niets te schrijven hebben gaan ze stoken en brengen onrust bij Ajax.
Dat is geen journalistiek dat zijn faceboek, twitterpraktijken van de ergste soort.
Oude koeien uit de sloot halen en misnoegen van enkele maanden geleden blijven herhalen.
Fantasieloos.
Ten Hag in discridiet brengen is domheid ten top, terwijl de resultaten perfect zijn op die ene wedstrijd tegen Heracles na.
Zonder Ajax geen journalisten.
Bovenstaande heeft niets met journalistiek te maken.
De onkunde van de journalisten van de Telegraaf.
Uit de sloppen van Facebook en Twitter geschraapt.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht