Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Ook vandaag hebben we fases gehad waar we liepen te kloten en dan win je alsnog met 1-7'

11 november 2018 16:49

In gesprek met Fox Sports gaf Matthijs de Ligt aan dat Ajax niet eens op volle kracht hoefde te spelen tegen Excelsior. "Om eerlijk te zijn speel je niet op honderd procent denk ik. Ook vandaag hebben we fases gehad waar we liepen te kloten en dan win je alsnog met 1-7", aldus de aanvoerder van Ajax. "Het verschil is wel heel groot vind ik. Of dat nu goed of slecht is, weet ik niet. We hebben net gezeurd dat we het in Europa niet lieten zien met de Nederlandse clubs. Nu laten wij dat wel zien en dan zijn de competitieverschillen veel te groot. Dat is voor ons niet echt een discussie."

Het is wel duidelijk dat twee ploegen dit seizoen de dienst uitmaken in de Eredivisie. "De spanning wordt steeds minder. Tot nu toe zijn er twee teams, wij dan vijf punten achter PSV, die verder alle punten pakken. Voor ons is het niet erg", zo gaf hij aan. "Zolang wij onze wedstrijden blijven winnen, vinden wij dat niet erg. Maar voor de neutrale toeschouwer is het wel jammer."

De Ligt heeft zelf last van het 'Excelsior-syndroom'. Twee jaar geleden gaf De Ligt een verkeerde terugspeelbal, vorig jaar maakte hij een eigen goal en nu liet hij zich makkelijk aftroeven bij de enige treffer van Excelsior. "Ik weet niet wat het is. Ik schoot in de tweede helft ook nog bijna de bal in eigen goal", zei hij daarover. "Het was een moment aan de zijkant. Ik kreeg een schouderduw of een duw, ik weet het niet precies. Maar ik val op de grond en hij ligt er in. Het is niet mijn favoriete stadion."




Tags

excelsior competitieverschillen duw eredivisie fox gezeurd schouderduw syndroom terugspeelbal toeschouwer val

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht