Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook Jaap Stam wees voorstel van Ajax af'

27 januari 2023 10:10 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Ook Jaap Stam wees voorstel van Ajax af"; image source: Pro Shots

Ook Jaap Stam was in beeld bij Ajax om als assistent-trainer aan de slag te gaan. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. De clubleiding wilde een ervaren assistent-trainer aanstellen om Alfred Schreuder te ondersteunen, maar een voorstel van Klaas Jan Huntelaar werd door Stam afgewezen. De voormalig verdediger was eerder al als jeugd- en assistent-trainer werkzaam bij Ajax en had ook twee seizoenen de leiding over Jong Ajax.

Na zijn vertrek bij Ajax was hij achtereenvolgens hoofdtrainer bij Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en FC Cincinnati. Sinds hij in september 2021 werd ontslagen in de Verenigde Staten zit hij zonder club.

Meer op AD.nl




Tags

stam alfred cincinnati feyenoord huntelaar jong pec reading schreuder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Stam als assistent trainer?
Hij wilde toch niet eens voor de opleiding coach betqqle voetbal de volledige opleidingsperiode volmaken?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
ALs ik Google, heeft Jaap wel z'n CBV papiertje via de KNVB gehaald.
+2/-0

1 jaar geleden
Ben blij. Laat Jaap maar tot z'n pensioen langs de lijn bij Viaplay staan. Niets te zoeken in het trainer vak.
+1/-0

1 jaar geleden
Als bedenkelijke assistenten als Meulensteen en Stam al afzien van de functie dan weet je dat je organisatie door en door verrot is.

Hoe ze dan ook weer bij Meulensteen uitkomen? 0,0 Ajax DNA of historie
+2/-0

 
1 jaar geleden
Manchester United connectie. Van der Sar kent hem nog van hun gezamenlijke tijd daar.
+1/-0

1 jaar geleden
Dodging a bullet here.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat vooral opvalt is dat ze niet verder komen dan hun 1e-graads LinkedIn collega's waarmee ze ooit eerder in hun carrière samengewerkt hebben. Van der Sar komt op de proppen met Meulensteen, die assistent was bij United toen Sar daar keepte. Huntelaar komt op de proppen met Stam, met wie hij samen speelde in zijn eerste periode bij Ajax. Veel verder strekken hun netwerken niet. Dat is een best wel trieste constatering.

Wat dat betreft is alleen het ontslag van Schreuder niet genoeg. Zowel H2 als Vander Sar zouden ook moeten wijken. Anders stellen ze nu een trainer en assistenten aan waar de nieuwe TD dan weer mee zit opgescheept.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Klopt! Ze moeten er allemaal uit.
Wat ik echter vrees is dat van der sar, om uit de TD impasse te komen, één van deze twee koekenbakkers gaat benoemen als de technische baas. Onder het mom: “de TD positie is ingevuld”.

Of ze komen uit bij Mark Fledderus. Daar zie ik ze ook nog wel serieus voor aan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja wie weet. Ik had er al een vreemd gevoel bij en zit me nog niet lekker. Met de persconferentie gisteravond viel mij op dat van der Sar geen kwaad woord had over de kwaliteit van de aankopen. Ze gingen er dan ook niet exclusief op in maar Edwin gaf kort aan dat de spelers die gehaald waren kwalitatief in orde waren voor Ajax, en de tijd nodig hebben om eruit te halen wat we in ze zien. Daar kwam het zo ongeveer op neer.

Nu loop ik al een tijd mee in de voetbalwereld maar hoef echt geen seconde langer te opserveren om te constateren dat er een aantal nooit gehaald hadden mochten worden om voor Ajax 1. En zeker niet voor de bedragen omdat ze in eerste instantie de basistechnieken amper onder comtrolle hebben. En dan hebben ze Ocampos teruggestuurd waar ze 20 miljoen voor over hadden, enfin.

Van der Sar had het er verder niet over behalve dat Gerry Hamstra zijn verdiensten bewezen had bij ondermeer Heerenveen en Vitesse.
+1/-0

1 jaar geleden
Sorry, Klaas Jan valt me erg tegen als hij daadwerkelijk Jaap Stam heeft gepolst. Zoek eens een keer naar trainers die met mensen om kunnen gaan. Die zowel de speler als voetballer en als mens kunnen analyseren. Dat zijn nog altijd de beste trainers.

Optie 1: 100 % gaan voor Peter Bosz
Optie 2: tijdelijke waarneming John van het Schip en Pascal Janssen vastleggen voor komend seizoen.
Optie 3: aansukkelen met rasechte Ajacied Heitinga tot einde seizoen en uitgebreid op zoek naar nieuwe trainer en TD.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat is goed nieuws want ik wijs Jaap Stam ook af. Zowel als trainer als assistent ongeschikt bewezen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht