Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Ajax in blessuretijd onderuit tegen Go Ahead

25 januari 2021 20:41
Foto: Pro Shots

Jong Ajax in blessuretijd onderuit tegen Go Ahead; image source: Pro Shots

Jong Ajax is maandagavond tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De ploeg van Mitchell van der Gaag ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Go Ahead Eagles. Beide treffers vielen pas diep in blessuretijd, waarbij voormalig Ajacied Sam Hendriks de score opende. Aan de zijde van Jong Ajax maakten Lassina Traoré en Quinten Timber hun rentree na een blessure, terwijl Rio Hillen voor het eerst in de basis mocht beginnen.

Het duurde even voordat het duel echt op gang kwam op Sportcomplex de Toekomst. Na een paar mogelijkheden van beide kanten kreeg Go Ahead na ruim een half uur de eerste kans, maar Dominik Kotarski voorkwam een doelpunt. Vlak voor rust moest de doelman nogmaals reddend optreden, zodat het halverwege nog 0-0 stond.

Ook in de tweede helft kreeg Go Ahead al snel een paar goede mogelijkheden. Het raakte de paal, terwijl enkele minuten later een kopbal net over het doel ging. Pas een kwartier voor tijd kreeg Jong Ajax de eerste grote mogelijkheid toen doelman Gorter een schot van invaller Brian Brobbey met de nodige moeite wist tegen te houden. Vlak voor tijd had Naci Ünüvar de voorsprong op zijn schoen, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Sam Hendriks had hetzelfde probleem aan de andere kant, maar de spits van Go Ahead zorgde twee minuten in blessuretijd alsnog voor de 0-1. Hendriks speelde drie jaar in de jeugdopleiding van Ajax en kwam uiteindelijk ook tot een invalbeurt in het eerste elftal. Nu deed hij echter zijn oude club pijn. Het werd voor Jong Ajax bovendien nog erger toen twee minuten later op aangeven van diezelfde Hendriks de 0-2 werd gemaakt.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Kasanwirjo, Regeer, Hillen (60' Musampa), Baas, Warmerdam, Jensen (80' Q.Timber), Taylor, Martha (60' Ünüvar), Traoré (46' Brobbey), Hansen (80' Fitz-Jim)




Discussieer mee op de forums


Tags

jong hendriks brobbey hillen kotarski timber traore unuvar eagles gorter hansen jensen jim kasanwirjo martha musampa reddend regeer schoen sportcomplex taylor voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ach, Sam Hendriks. De man van de assist tegen Vitesse. Leuke pot was dat. Trappetje op, juichen. Bazoertje pikte nog een goal mee. Een prachtige middag. Mooi om daar weer aan herinnert te worden. Dan neem je dit verlies voor lief.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat is het probleem bij jaj ,het verlies wordt te vaak voor liefs genomen, van der Gaag begint met zijn rare opstelling ook al te veel te lijken op ten Hag.
Het ziet er soms redelijk uit wat ze laten zien, maar er komt totaal geen rendement uit en ik zie weinig spelers vooruit gaan, laat staan op korte termijn ,kans op ,spelen bij Ajax 1. Alleen Taylor en Timber zijn van redelijke kwaliteit, de rest zie ik het niet redden en dit mag je ook van der Gaag kwalijk nemen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zeker. Lijkt mij tijd voor de volgende kale trainer. Deze haalt de kerst niet.
+1/-0

 
3 jaar geleden
vd Gaag heeft ook niet veel te willen met zijn opstellingen. Is volledig afhankelijk van Ajax 1 en met de vele blessures bij 1 krijg je nog extremere wisselingen bij JA dan andere jaren en wordt de selectie nog jonger. Scherpen, Taylor en Timber staan vaak tussen merendeels 16-17 jarige kinderen. Tegen het einde van de 90 minuten kun je dan verwachten dat ze door hun hoeven zakken want ze spelen tegen volwassenen. Het doel van JA is juist om dat soort aspecten te verbeteren voordat ze bij het eerste komen. Veel van deze spelers zijn nog zo jong dat twee jaar bij JA heel normaal is voordat ze überhaupt eventueel de stap zouden kunnen maken.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Natuurlijk heeft vd Gaag zeggenschap over de opstelling ,zolang de spelers die uit Ajax 1 maar aan het spelen toekomen om terug te komen van een blessure of om wedstrijdminuten te krijgen ,zoals Traore en Brobbey.
Het probleem is dat spelers zoals Baars,Warmerdam, Regeer,Musampa ,Martha ,die best wel een leeftijd hebben, waarbij je nu wel moet kunnen zien of het wat gaat worden of niet, en dat is het grote punt, Ik volg het nu al wat jaren en zie niemand echt beter worden en dat is toch de bedoeling, ik zie nu maar 3 spelers die misschien aan kunnen haken bij Ajax 1. In Traore en Brobbey zie ik niet de spelers die iets te zoeken hebben bij Ajax 1.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht