Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: "Ik denk vaak na over een terugkeer"

27 april 2024 01:03
Foto: Pro Shots

Matthijs de Ligt: "Ik denk vaak na over een terugkeer"; image source: Pro Shots

In gesprek met Ajax Media heeft Matthijs de Ligt vandaag te kennen gegeven graag ooit weer terug te keren in het shirt van Ajax. "Ik heb uiteindelijk maar drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht langer bij Ajax te spelen, maar de situatie deed zich even anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel erg graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

Het is alweer vijf jaar geleden dat De Ligt de deur achter zich dichttrok in de Johan Cruijff Arena en na het succesvolle seizoen 18/19 vertrok naar Turijn. Na turbulente jaren bij Juventus in Italië speelt de oranje-international sinds 2022 bij FC Bayern München. "Ik ben heel erg blij met de stappen die ik heb gezet. In zowel Italië als Duitsland heb ik de titel gewonnen. Voor een vierentwintigjarige gaat dat best aardig, denk ik."

Als de centrale verdediger terugdenkt aan zijn tijd bij Ajax roept het nog altijd warme herinneringen op. "Uiteindelijk heb ik in totaal een jaar of tien bij Ajax gevoetbald. Alle mensen die ik daar heb leren kennen en alle spelers met wie ik daar heb samengespeeld mis ik natuurlijk wel. Ik volg de club nog altijd. Het is niet bepaald de beste fase in de clubhistorie en dat maakt het best lastig om te zien."




Tags

arena bayern dichttrok duitsland juventus oranje terugdenkt titel turijn vierentwintigjarige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht