Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan tegen regerend Europa League-winnaar enorme stap zetten richting overwintering

22 oktober 2019 10:45

Ajax kan deze week een enorme stap zetten richting de knock-out fase van de Champions League. Woensdagavond is Chelsea in de Johan Cruijff ArenA de derde tegenstander deze groepsfase. Na twee ruime overwinningen staat Ajax er na twee wedstrijden al uitstekend voor. Chelsea begon de groepsfase met een verrassende nederlaag in eigen huis tegen Valencia en wist vervolgens met 1-2 te winnen op bezoek bij Lille. In de eigen competitie bezet het momenteel de vierde plaats. Afgelopen seizoen wist Chelsea de Europa League te winnen, waarna dit seizoen na strafschoppen de strijd om de Europese Supercup verloren ging tegen Liverpool.

In officieel verband speelde Ajax nog nooit tegen Chelsea. De Londenaren waren wel al drie keer eerder de tegenstander in een oefenwedstrijd. Ajax won één keer, speelde één keer gelijk en verloor één keer. Alle duels werden in Amsterdam afgewerkt. De laatste keer was in de voorbereiding van het seizoen 2010/2011. Daley Blind kwam toen als invaller in het veld, terwijl Siem de Jong toen een van de doelpunten maakte tijdens de 3-1 overwinning.

De man in vorm bij Chelsea is spits Tammy Abraham. Hij is met acht doelpunten in negen wedstrijd gedeeld topscorer van de Premier League, terwijl hij ook tot scoren kwam in het Champions League-duel tegen Lille. De vorig jaar aangetrokken Kepa Arrizabalaga is een van de concurrenten van André Onana voor de Trophée Yachine, de beste doelman ter wereld.

De selectie van Chelsea kent momenteel twee spelers met een verleden in de Eredivisie. Marco van Ginkel speelde voor zowel Vitesse als PSV, maar zal door een blessure niet in actie gaan komen. Mason Mount zal dat normaal gesproken wel doen. De jonge middenvelder heeft na een verhuurperiode aan Derby County dit seizoen een basisplaats bij Chelsea weten te veroveren. In het seizoen 2017/2018 speelde hij op huurbasis voor Vitesse.




Tags

chelsea lille vitesse arena arrizabalaga blind county derby eredivisie ginkel jong kepa liverpool mount onana supercup tammy topscorer valencia verhuurperiode

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht