Ajax begint seizoen met dubbele cijfers tegen hoofdklasser Quick'20

25 juni 2019 20:44

Ajax begint seizoen met dubbele cijfers tegen hoofdklasser Quick"20; image source: Pro Shots

Ajax is het nieuwe seizoen begonnen met een zeer ruime oefenzege tegen Quick'20. Op het complex van de hoofdklasser werd met 2-11 gewonnen. Vooral voor rust schoot de ploeg van Erik ten Hag met scherp. Onder meer dankzij drie doelpunten van Václav Černý stond het na 45 minuten al 2-7.

Ajax kwam uitstekend uit de startblokken. Via een rake kopbal en een benutte strafschop van aanvoerder Klaas Jan Huntelaar stond het na een paar minuten al 0-2. De ploeg liet vervolgens de teugels iets vieren, waardoor Quick'20 al snel via een schot van buiten de zestien de aansluitingstreffer wist te maken en vrijwel direct na dat doelpunt met een schot op de paal dicht bij de gelijkmaker was.

Een minuut na die bal op de paal werd de marge voor Ajax via een eigen doelpunt weer op twee gebracht en ging Ajax volle bak door op meer doelpunten. Dankzij een hattrick van Václav Černý in nog geen kwartier tijd liep Ajax snel uit naar een 1-6 voorsprong.

Het hoogtepunt voor de toeschouwers volgde een paar minuten later toen ook Quick'20 een strafschop mocht nemen. Via een Panenka werd de tweede treffer voor de hoofdklasser op het scorebord gezet, waarna Noa Lang voor de 2-7 ruststand zorgde.

Direct na rust bracht Erik ten Hag elf nieuwe spelers binnen de lijnen en werd de jacht op doelpunten verder voortgezet. Ajax kreeg daarvoor voldoende kansen, maar voor het doel was de ploeg erg zorgvuldig.

Na ruim een uur volgde uiteindelijk wel de achtste treffer via Victor Jensen, terwijl Dani de Wit vanaf de strafschopstip voor de 2-9 zorgde. De overtreding werd ook begaan op De Wit zelf, die in de tweede helft de aanvoerdersband droeg. De middenvelder kreeg overigens de bal na een fantastische lange bal van Perr Schuurs.

Na die treffer ging het tempo flink omlaag. Het duel werd daardoor voor de toeschouwers wel iets aantrekkelijker omdat Ajax voldoende kansen kreeg op de tiende treffer, terwijl ook de thuisploeg meerdere mogelijkheden kreeg om te scoren.

Uiteindelijk viel vlak voor tijd alsnog de tiende treffer. Met een kopbal zorgde Jensen voor zijn tweede doelpunt. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Brian Brobbey. Hij wist de doelman te omspelen en zorgde daarmee voor een knappe laatste goal. Vrijwel direct na zijn treffer werd afgefloten voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling eerste helft: Kotarski, Dest, Magallán, Pierie, Martínez, Ekkelenkamp, Cerny, Gravenberch, Huntelaar, Lang, Labyad

Opstelling tweede helft: Van Leer, J.Timber, Schuurs, Botman, Kemper, Q.Timber, Kühn, Jensen, Brobbey, De Wit, Johnsen