Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'We hebben gedaan wat we moeten doen'

23 april 2019 23:01

Matthijs de Ligt was in gesprek met Fox Sports erg blij met wat Dusan Tadic iedere keer brengt bij Ajax. "We hebben hem om deze reden ook gehaald. Hij scoort, geeft assists en is daarnaast ook heel belangrijk voor de ploeg met zijn harde werken. Hij doet het heel aardig", aldus De Ligt. "Hij doet het bovenverwachting goed en profiteert optimaal van de kwaliteiten van ons team. Dat zie je ook. Hij past perfect in het team in het spel wat wij spelen. Daardoor kan hij zoveel goals maken. Iedereen kan ook wel zien dat hij een van de voortrekkers is."

Zelf wist De Ligt ook weer tot scoren te komen. "Ik was er in de eerste helft dicht bij en in de tweede helft viel ie gelukkig", zo gaf hij aan. "Die tegen Juventus was qua ontlading misschien wel mooier, maar ik ben met deze net zo blij."

Volgens de aanvoerder was Vitesse een lastige horde om te nemen op weg naar de titel. "Vorig jaar hebben we ook hier tegen Vitesse gespeeld en gingen we er af. We weten ook dat Vitesse een ploeg is die stug is, compact en goed verdedigend. Je zag het ook in de eerste helft. We creëerden wel een paar kansjes, maar scoorden niet. Die 1-0 was daardoor bevrijdend", zei hij daarover.

Nadat er gewisseld werd in de ploeg, ging het spel opeens hard achteruit. "We wisselen twee keer en als je twee keer wisselt, verandert er iets. We gingen andere dingen doen. We zetten minder fel druk en waren minder rustig aan de bal. Of dat met de omzettingen te maken heeft, weet ik niet", aldus De Ligt. "Natuurlijk wil je altijd met dezelfde samenstelling spelen, maar je hebt ook wissels. Die heb je ook nodig om resultaat te boeken. Het zal deels met de omzettingen te maken hebben, maar ook deels met onze eigen concentratie."

Uiteindelijk werd er wel gewoon gewonnen. "Dit was een heel belangrijke. We hebben er nog twee te gaan", zo gaf hij aan. "We hebben gedaan wat we moeten doen en in deze fase is dat winnen. Het maakt niet uit hoe, ook al speelden we met fases heel goed. Met fases ook wat minder, maar uiteindelijk hebben we gewonnen en daar gat het om."




Tags

vitesse bovenverwachting compact concentratie creeerden fox juventus kansjes tadic titel voortrekkers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht