Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax verbaasd na protesten en kritiek van PSV over verzetten wedstrijd'

21 februari 2019 07:13 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Ajax verbaasd na protesten en kritiek van PSV over verzetten wedstrijd"; image source: Pro Shots

Binnen Ajax is verbaasd gereageerd op de protesten tegen en de kritiek op het verzetten van Ajax - PEC Zwolle, zo meldt De Telegraaf. Drie weken geleden hebben beide clubs samen met Feyenoord, de KNVB, de ECV en afgevaardigden van Fox Sports nog gesproken over hoe de Nederlandse clubs zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de Europese wedstrijden.

Europees succes is voor Nederland van cruciaal belang. Momenteel bezet Nederland de elfde plek op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Die plek zou aan het einde van het seizoen betekenen dat de landskampioen van Nederland in het seizoen 2020/2021 vrijwel zeker in de groepsfase van de Champions League zal beginnen. Nederland kan die plek echter verliezen indien Rapid Wien (Internazionale) en/of Red Bull Salzburg (Club Brugge) donderdagavond in de Europa League weet te winnen. Oostenrijk kan Nederland dan namelijk passeren.

PSV heeft bovendien eerder zelf ook een campagne gevoerd dat de KNVB meer rekening moet houden met de Nederlandse ploegen die nog actief zijn in Europees verband. Vooral toenmalig trainer Phillip Cocu sprak zich hier toen over uit.




Tags

nederland knvb brugge campagne cocu coefficientenlijst ecv feyenoord fox internazionale oostenrijk passeren pec rapid salzburg telegraaf uefa voorbereiden wien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Het blijven voor mij piepende eierdop-mensjes. Walgelijk gedrag van PSV dat zich eigenlijk nederig zou moeten opstellen aangezien ze jarenlang punten hebben verkloot door de EL vaak niet serieus te nemen. Stelletje lampzakken.
+6/-0

 
5 jaar geleden
Je hebt helemaal gelijk.Solidus! En t moet maar eens gedaan zijn met de zaterdagavondwedstrijden die PSV steeds meepikt. Dat is in feite ook een vorm van competitievervalsing. Gewoon elke ploeg zondags om 14.30 uur. Ik ben zondag effkes voor Feyenoord . En Ajax ,laat t in den haag svp niet schieten. !!!
+6/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht