Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Bij het eerste zuchtje tegenwind is het ieder voor zijn eigen bv’tje

11 februari 2019 08:21 - De Telegraaf

In zijn wekelijksecolumn in De Telegraaf is Valentijn Driessen wederom zeer kritisch op Erik ten Hag. Zo verwijt de chef voetbal van De Telegraaf de trainer van Ajax onder meer dat hij opnieuw zijn ploeg overschatte tegen Heracles en dat hij David Neres de hele wedstrijd op de bank hield.

Driessen haalt echter ook uit naar de spelers van Ajax zelf. "Zij hadden een pact gesloten, gedogen hun trainer en zouden samen alles opzijzetten voor de landstitel, beker en in de Champions League. Het bracht Ajax in een flow gedurende de eerste seizoenshelft", aldus Driessen. "Maar het gebrek aan bereidheid om voor elkaar het vuile werk op te knappen en het aan de laars lappen van afspraken, opdrachten en het gebrek aan discipline bewijzen dat het spelerspact is opgeblazen. "

Volgens Driessen zit er binnen de selectie een hoop mis bij Ajax. "Tadic en Blind, de dure aankopen met hun topsalarissen, geven niet thuis. De Jong maakt zijn recordtransfer tijdelijk niet waar en krijgt plots maniertjes, Ziyech is en blijft een Einzelgänger, behoudens z’n vrije trappen is Schöne volgens zijn ploeggenoten over the hill en De Ligt heeft het te druk met zichzelf", zo geeft hij aan. "Nu zit zijn jonge leeftijd hem ineens in de weg. De buitenlanders vinden vanuit hun cultuur dat De Ligt hiërarchisch gezien geen aanvoerder kan zijn, omdat de band thuishoort bij de oudste of langst dienende speler."

Ook de salarissen zorgen voor onvrede binnen de groep. "Een salarisverschil van twee miljoen euro is scheef en leidt tot scheve gezichten als je verliest. De Jong heeft zijn toptransfer binnen en vertrekt naar FC Barcelona. Anderen willen ook weg, maar serieuze belangstelling ontbreekt of de vraagprijs wordt niet betaald", zegt hij daarover. "Dat leidt tot frictie en jaloezie en legt de focus op de eigen belangen en niet op de teamprestatie. Het is simpel de mores van de kleedkamer."

Driessen vraagt zichzelf af hoe Ajax de flow weer kan terug krijgen, omdat het bij ieder zuchtje tegenwind meteen ieder voor zijn eigen bv'tje is bij Ajax. "Wellicht tegen Real Madrid in de Champions League en/of Feyenoord in de KNVB-beker en anders wordt het weer helemaal niets in Amsterdam", aldus Driessen.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
" Bij het eerste zuchtje tegenwind is het ieder voor zijn eigen bv’tje"

En niet in de laatste plaats Valentijn Driessen en zijn eigen bv'tje....
6 maanden geleden
Heeft gelijk ter hag oprotten en een trainer halen met ballen.
6 maanden geleden
We kunnen het hebben over een hetze van Driessen tegenover Ten Hag, maar hij heeft wel een punt. Het gaat helemaal niets worden met Ten Hag, maar ook zeker met sommige spelers in de selectie. Met vd Beek, Ziyech, Huntelaar, Tadic heb je een bepaalde mentaliteit in de kleedkamer wat gaat botsten als het mis gaat. Dan heb je een trainer nodig met ballen die er gaat staan. Ik geloof niet dat Ten Hag, Schreuder en Winter deze ballen hebben. Tadic is een leuke voetballer als het loopt, loopt het niet gaat die janken en zeuren. Ziyech voetbald voor zijn eigen hagje, die had je gewoon in de zomer moeten verkopen. De onrust die er vorige seizoen was, en zijn misgelopen transfer maken het een onwerkbare situatie zodra het niet loopt, nu dus. Vd Beek is niet happy omdat hij steeds gewisseld word. Ik begrijp hem wel. Een speler als Schone zou vaker en eerder gewisseld moeten worden ipv vd Beek. En wat heeft Neres misdaan?? Waar is het concept met Neres achter op 10? Dat liep toch. Ik vrees een kleine crisis als Ajax van Real verliest met dikke cijfers. Zondag tegen NAC zullen we wel winnen. Dan Ado uit, vrees voor de mentaliteit van Ado in vergelijking met die van Ajax. Daar puntverlies en dan de beker, nou mocht je er uit vliegen is het klaar met dit technische hart. Overmars waarschijnlijk naar Arsenal en een halve selectie die van de zomer vertrekt. In juni kan Ajax weer opnieuw beginnen, maar he, wat maakt het uit? Geld is binnen dus de RVC en de aandeelhouders kunnen hun bonus weer ophalen!
 
6 maanden geleden
Ten Hag is een angsthaas met zijn opstellingen en wissel beleid.
Hij is bang voor de gevestigde orde.
Durft jonge jongens te wisselen of te passeren maar is bang voor de grote jongens.
Neres was in München verre weg de beste man van het veld en zijn beloning was dat hij vanaf dat moment wisselspeler is.
V d Beek het zelfde laken en pak, geen gevestigde naam dus gemakkelijk te wisselen.
Tadic raakt al weken geen bal maar zal er nooit naast staan etc.
6 maanden geleden
Laten we alstublieft de realiteit niet uit het oog verliezen, en ons bezinnen wat er nu werkelijk aan de hand is met ons cluppie. In de afgelopen transfer periode wist men bij Ajax dat er een team stond waar de meeste spelers in de zomer zijn vertrokken. Iedere trainer die daar mee te maken krijgt kan de groep niet meer mennen, dus ook ten Hag niet. Het gemor over Blind en Tadic die voor veel geld zijn aangetrokken krijgen nu onterecht de volle laag terwijl Zyech de wedstrijd niet kon omkeren. Toch weet ik zeker dat Ajax het tij gaat keren ,maar dan zal Ten Hag Neres meer speeltijd moeten geven.
6 maanden geleden
Vóór de winterstop zag ik een vriendenclub met spelers die zich het vuur uit de sloffen liepen voor elkaar, met mooi vloeiend combinatiespel en met veel spelplezier. Zaterdag zag ik een ongelooflijke hoeveelheid foute passes, zelfs bij FdJ, spelers die telkens voor eigen succes gingen (Ziyech) en veel chagrijn vanaf de eerste minuut. Een onherkenbare ploeg.
Dat heeft niets meer met jetlag of transferperikelen te maken, dat betekent inderdaad dat er bonje is. Ik vrees dat Driessen veel spijkers op de kop slaat en zie niet hoe het aanstaande woensdag nog wat kan worden.
Is dat Ten Hag aan te rekenen? Ja, want hij is hiervoor verantwoordelijk. Had een ander het beter gedaan? Denk'tniet, tenzij diens voornaam Louis zou zijn.
6 maanden geleden
Nou Driessen, dan heb jij zeker al hele windhozen om je oren gehad.

Laatste nieuws