Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Vooral in de restverdediging schort er heel veel aan'

27 januari 2019 17:41

In gesprek met de NOS kon Frenkie de Jong niet echt verklaren waarom het opeens mis ging met Ajax. "We begonnen het eerste kwartier heel goed. We komen op 0-1 en hebben kans op de 0-2. Dan valt de 1-1 en dan doen we opeens heel andere dingen, vooral in de restverdediging. Aan de bal zijn we opeens opportunistischer dan normaal", aldus De Jong. "Voor de winterstop hadden gewoon goede patronen en wisten we wat we moesten doen. Nu doen we heel veel dingen anders. Vooral in de restverdediging schort er heel veel aan."

De middenvelder maakte zelf ook een zeer opgefokte indruk. "Zeker de eerste helft was ik geïrriteerd. Het ligt totaal niet aan de scheidsrechter, ik wil daar niet over beginnen, maar in de eerste helft waren er zeker een paar overtredingen achter elkaar en hij geeft maar geen geel, waardoor ze het kunnen blijven doen", zo gaf hij aan. "Scheidsrechters doen iedere keer hetzelfde. Het ligt totaal niet aan de scheidsrechter, maar dat was de reden waarom wij de eerste helft zo geïrriteerd waren."

De Jong was het niet eens met de opmerking dat De Kuip op zulke momenten een heel vervelend stadion is om in te spelen. "Het is niet zo dat we door De Kuip verloren. We hebben verloren omdat we zelf heel andere dingen doen dan normaal. Je ziet dat we dan geen team zijn die dan toch gewoon wint. We moeten terug naar wat we altijd deden en dat verdedigen. Misschien kunnen we dan vooruit kijken."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws