Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'We zijn allemaal hartstikke trots'

20 november 2018 08:17 - NOS.nl

Frenkie de Jong was in gesprek met de NOS blij dat Nederland op een 'Duitse manier' gelijk wist te spelen tegen Duitsland. "In de laatste minuten scoren we twee keer, dat is altijd een lekker gevoel", aldus De Jong.

De middenvelder van Ajax had wel altijd het geloof dat het nog goed zou komen. "Je moet er altijd in geloven, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat we het de eerste helft niet onder controle hadden. We hadden niet echt een antwoord op hun speelwijze en kwamen een beetje in de problemen", zo gaf hij aan. "Toen hebben we het iets omgezet en werd het iets beter. Niet dat we veel beter waren dan Duitsland, maar we hadden het iets meer onder controle. Een beetje gelukkig kwamen we tot 2-2."

De Jong ging verder: "We hebben op een gegeven moment Luuk de Jong er in gegooid, waardoor we iets opportunischer gingen spelen. Ik denk dat we daar wat mogelijkheden uit gecreëerd hebben en dan is het alleen maar mooi dat hij toch nog valt."

Nederland is door het gelijke spel gekwalificeerd voor de final four van de UEFA Nations League. "Het is hartstikke mooi", zei hij daarover. "Van te voren in een groep met Duitsland en Frankrijk hadden niet veel mensen gezegd dat we eerste zouden worden. Dus we zijn allemaal hartstikke trots en we moeten onszelf blijven ontwikkelen."

Meer op NOS.nl




Tags

jong duitsland nederland final frankrijk gekwalificeerd nations nos opportunischer uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Frenkie is een kanjer maar deze kanjer moet zich niet door de bondscoach laten gebruiken om hem ( Frenkie ) geen rust te gunnen waar die 2 lampies die wel kregen. De bondscoach moet zuinig omgaan met het talent en de lampies geen kampioen maken.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht