Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax-supporters in Lissabon aangevallen door hooligans van Benfica'

8 november 2018 09:36 - Telegraaf.nl

De Telegraaf weet te melden dat woensdagavond na de wedstrijd zo'n honderd Ajax-supporters zijn aangevallen door hooligans van Benfica. De supporters waren in een hotel vlakbij het stadion het gelijkspel van Ajax aan het vieren totdat ze opeens werden aangevallen door hooligans met scherven van halve flesjes bier en met stenen.

De hooligans gooiden ook met terrasmeubilair door de ruiten van het hotel. De aanwezige Ajax-fans reden zo snel mogelijk richting hun hotelkamers, een plek waar de hooligans niet bij konden komen.

Ajax heeft bij de UEFA melding gemaakt van het incident. "De informatie die wij van de politie hebben gekregen, is dat er één Nederlandse gewonde is. Er is vooral materiële schade", zo geeft een woordvoerder van de club aan. "Het is een kwestie van openbare orde die zich buiten de wedstrijd om heeft afgespeeld, maar we hebben het desondanks wel bij de UEFA gemeld. Voor de mensen die op dat terras zaten, moet het verschrikkelijk zijn geweest."

Meer op Telegraaf.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ja helaas heeft veel tuig dat zich Ajax-supporter noemt ook schuldig gemaakt aan vandalisme en asociaal gedrag. Je kan overal de filmpjes vinden waar deze raddraaiers stoeltjes uit het stadion aan het slopen zijn en naar beneden flikkeren.
Heel treurig en ik hoop dat de autoriteiten er voor zorgen dat dit soort tuig nooit meer een stadion in komt.

Laatste nieuws