Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Uiteindelijk gaat het om winnen, dat hebben we gedaan'

3 november 2018 23:37

Erik ten Hag was al met al tevreden over de wedstrijd tegen Willem II. "Uiteindelijk gaat het om winnen, dat hebben we gedaan. Ik denk een goede eerste helft, maar een veel mindere tweede helft", aldus Ten Hag op Fox Sports. "Het lag in het tempo van de wedstrijd. In de eerste helft werd dat ook ingegeven door Willem II. De ruimtes lagen heel erg open en daar hebben wij goed van geprofiteerd. We hadden alleen effectiever voor de goal moeten zijn. In plaats van 2-0 moet het 4-0 staan. In de tweede helft hebben we ook kansen gehad, maar zijn we niet scherp. Met name ook de aansluiting naar de spits vond ik matig."

De ploeg moet in de wedstrijd wel meer energie blijven stoppen. "Die eis moeten we naar elkaar toe uitspreken en vooral ook omzetten in het veld", zo gaf hij aan. "Het uitspreken is één, maar vooral het omzetten is van belang. Dat hadden we beter kunnen en moeten doen."

Ajax liet echter wel een kans liggen om op doelsaldo in te lopen, maar Ten Hag wilde niet helemaal mee in die kritiek. "Wat blijft is dat je wint en op een goede manier. In de eerste helft hebben we goed gespeeld, dat moet je ook niet vergeten. Maar het laatste blijft hangen, dat moet je ook beseffen", zei hij daarover. "We kunnen niet zeggen dat we niet zijn doorgegaan, want we hebben niets toe gelaten. We waren goed in de omschakeling en hadden de bal snel weer terug. Ik denk dat Willem II over de hele wedstrijd één kans heeft gecreëerd. Verder helemaal niks. Wij hadden totale controle en dominantie over de wedstrijd."




Tags

hag omzetten dominantie doorgegaan effectiever fox ingegeven omschakeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht