Jong Ajax onderuit in uitwedstrijd tegen Cambuur

2 november 2018 22:01

Jong Ajax is op bezoek in Leeuwarden onderuit gegaan. De ploeg van Michael Reiziger verloor het Keuken Kampioen Divisie-duel tegen Cambuur met 2-1. Jong Ajax keek al snel tegen een achterstand aan toen Justin Mathieu met een afstandsschot de score opende. Jong Ajax kreeg vervolgens een hoop kansen om gelijk te maken met onder meer een schot van Dennis Johnsen op de lat.

Na rust ging het echter snel opnieuw mis voor Jong Ajax. Sven Botman veroorzaakte een strafschop en kreeg zijn tweede gele kaart. Opnieuw was het Mathieu die scoorde en zo voor de 2-0 zorgde.

Mathieu zou in de wedstrijd echter een opmerkelijke rol vervullen, omdat de middenvelder van Cambuur een kwartier voor tijd ook zijn tweede gele kaart kreeg. Toen invaller Noa Lang een paar minuten later voor de aansluitingstreffer zorgde, kon Jong Ajax vol op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks het inbrengen van Kaj Sierhuis werd er echter niet gescoord, waardoor een 2-1 nederlaag het resultaat was.