Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: "Ik denk vaak na over een terugkeer"

27 april 2024 01:03
Foto: Pro Shots

Matthijs de Ligt: "Ik denk vaak na over een terugkeer"; image source: Pro Shots

In gesprek met Ajax Media heeft Matthijs de Ligt vandaag te kennen gegeven graag ooit weer terug te keren in het shirt van Ajax. "Ik heb uiteindelijk maar drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht langer bij Ajax te spelen, maar de situatie deed zich even anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel erg graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

Het is alweer vijf jaar geleden dat De Ligt de deur achter zich dichttrok in de Johan Cruijff Arena en na het succesvolle seizoen 18/19 vertrok naar Turijn. Na turbulente jaren bij Juventus in Italië speelt de oranje-international sinds 2022 bij FC Bayern München. "Ik ben heel erg blij met de stappen die ik heb gezet. In zowel Italië als Duitsland heb ik de titel gewonnen. Voor een vierentwintigjarige gaat dat best aardig, denk ik."

Als de centrale verdediger terugdenkt aan zijn tijd bij Ajax roept het nog altijd warme herinneringen op. "Uiteindelijk heb ik in totaal een jaar of tien bij Ajax gevoetbald. Alle mensen die ik daar heb leren kennen en alle spelers met wie ik daar heb samengespeeld mis ik natuurlijk wel. Ik volg de club nog altijd. Het is niet bepaald de beste fase in de clubhistorie en dat maakt het best lastig om te zien."
Tags

arena bayern dichttrok duitsland juventus oranje terugdenkt titel turijn vierentwintigjarige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Als ik ooit de kans krijg? Je kunt ieder moment terug. Het is altijd afwachten of een speler ook écht terugkomt. De Ligt is een goede verdediger. Hij zal voorlopig nog in de top blijven spelen. Pas in de herfst van zijn carrière misschien wel/niet...
+3/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Hij is op 19 jarige leeftijd vertrokken nadat Ajax hem nog een jaar aan zijn contract had gehouden maar had zijn vertrek wens al aangegeven op 18 jarige leeftijd.
En niet omdat het slecht ging met Ajax maar juist omdat het zo goed ging en hij daarom optimaal wilde cashen.
Je mag de club ook dankbaar zijn voor de kansen en opleiding en terugbetalen met nog een paar jaar te blijven, toch?
Ook bij Ajax hoefde hij niet naar de voedselbank.
Het is ieder zijn goedrecht om voor geld te kiezen.
Als ik 3 tot 4 keer zo veel kan verdienen ergens anders, in die orde ging het over, dan ga ik ook mijn ontslagbrief schrijven.
Maar kom dan niet met die lulverhalen aanzetten dat je ooit terug wil omdat het Ajax is.
Dan moet je nu komen omdat de club je nodig heeft of zeg er bij "wanneer ik in de top uitgerangeerd ben en het grote geld niet meer kan pakken dan hoop ik dat Ajax zo gek is dat ik daar in mijn nadagen nog mijn rekening kan spekken".
+7/-0

 
3 maanden geleden
Want wij kunnen zijn transfersom betalen? :denk
+2/-0

3 maanden geleden
Kom zsm terug en bombardeer jezelf tot nieuwe Mr. Ajax.
+1/-2


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey buitenspelers elsimao etv farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki kroes linkspoot olympiakos rechterpoot rechtspoten sevic sosa sutalo tweebenig wijndal