Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in 4-3-3 opstelling; Litmanen nog onzeker

24 september 2002 22:01

Verslaggever: M

Ajax zal woensdagavond de Champions League wedstrijd tegen Internazionale in het San Siro stadion in Milaan starten in de gebruikelijke 4-3-3 opstelling. Ronald Koeman liet dinsdagavond op de persconferentie weten zich niet aan te willen passen aan de Italiaanse tegenstander. Volgens de hoofdcoach geeft het spelen in het vaste systeem de ploeg vertrouwen. Daarnaast heeft het elftal in andere grote wedstrijden bewezen dat systeem goed te kunnen spelen.

Wie bij Ajax de lijnen op het middenveld gaat uitzetten is nog niet zeker. De technische staf van de Amsterdammers zal de beslissing daarover waarschijnlijk pas vlak voor de wedstrijd nemen. Er is nog steeds hoop dat Jari Litmanen net op tijd zal zijn hersteld van de blessure aan zijn hamstring. In de achterhoede zijn nauwelijks meer vraagtekens. Pasanen vervangt Yakubu in centraal in de verdediging en Van Damme bijna zeker de geblesseerde O'Brien als linksback.

Volgens Koeman is het belangrijk dat zijn spelers 90 minuten lang zeer geconcentreerd zijn. Een moment van onachtzaamheid kan dodelijk zijn, zeker met spitsen van het caliber Vieri, Recoba en Crespo. 'Tegen Italiaanse ploegen heb je altijd het gevoel dat je beter bent. Je hebt ook meer balbezit. Maar dat zie je niet terug in de score'. De Zaandammer roemde met name de kwaliteit en ervaring van de Milanese club.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Trabelsi, Chivu, Pasanen en Van Damme; Galasek, Litmanen en Maxwell; Van der Meyde, Ibrahimovic en Sikora.

Meer op




Tags

litmanen damme koeman pasanen achterhoede brien caliber chivu crespo dodelijk galasek geconcentreerd ibrahimovic internazionale jari maxwell meyde milaan milanese onachtzaamheid recoba roemde san sikora siro stekelenburg trabelsi uitzetten vieri yakubu zaandammer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos