Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax en Potter naderen akkoord

30 april 2024 13:35 - Sam C.
Foto: Pro Shots

Ajax en Potter naderen akkoord; image source: Pro Shots

Ajax heeft Graham Potter een tweede voorstel gedaan, nadat de Engelsman een eerste aanbieding nog van tafel had geveegd. Dat meldt Sam C reports op Twitter. De twitterende journalist en voetbalvolger was de eerste die berichtte over de op handen zijnde terugkeer van Alex Kroes en de gesprekken met de Engelse voetbaltrainer.

Naar verwachting is het een kwestie van tijd dat er een deal wordt gesloten. Financieel zouden beide partijen er al uit zijn. Mogelijke struikelblok zou hem met name zitten in de mate van verantwoordelijkheid die Graham Potter krijgt bij het wervingsproces van nieuwe spelers. In dat geval krijgt de Engelsman dan een leidinggevende rol waarin hij samen met Alex Kroes verantwoordelijk gaat zijn voor het transferbeleid van de club. Ajax zou reeds gecommuniceerd hebben akkoord te zijn met deze voorwaarden.

De betreffende tweet.

Meer op Sam C.
Tags

potter graham kroes naderen berichtte gecommuniceerd geveegd kwestie leidinggevende reports transferbeleid twitterende voetbaltrainer voetbalvolger wervingsproces

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Hij vraagt inspraak in het samenstellen van de selectie.
Dat is toch niet zo raar?
Maar inspraak is wel wat anders dan de selectie bepalen.
Had Steijn dat nou gedaan dan had die rare Duitser ons niet met dit zooitje kunnen opschepen.
Maar ik kan me voorstellen als de trainer van ADO, VVV, Sparta en NAC benaderd wordt om trainer van Ajax te worden dat hij zo geil wordt dat hij vergeet omdat mee te nemen in de besprekingen.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ajax is de weg kwijt.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik weet het niet met deze man.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Liever helemaal niet, want Potter was bij Brighton voornamelijk redelijk succesvol met typisch engels kick and rush voetbal en hij was een volledige mislukking bij Chelsea.
+2/-0

2 maanden geleden
Pfff liever iemand anders....
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Misschien als hij zn neefje Harry meeneemt kan er getoverd worden en worden we komend seizoen kampioen en winnen de Europa league.

Even serieus, waar is dit nou op gebaseerd deze keuze? Omdat hij het voor zn Chelsea avontuur het boven verwachting heeft gedaan bij een kleine club en ja zelfs in Zweden (erg moeilijke competitie :-) ). Hij werd geroemd voor zijn aanvallende speelstijl echter is hij ook verantwoordelijk voor de zogenaamde Boehly-contracten. "Onder het bewind van Potter kwamen de welbekende Boehly-contracten van de grond, waarin peperdure spelers contracten van soms wel acht jaar tekenden" (dat riekt erg naar de 5 jarige contracten van Mist In de Lat) .. enfin als hij echt komt en het is rond dan krijgen we hopelijk een beter beeld bij deze 'succes' trainer.

Hopelijk worden de financiële afspraken met hem niet net zoals hij bij Chelsea had laten vastleggen en zo niet dan wel degelijk vastpinnen aan het wel of niet presteren.

(Een ontslag bij Chelsea, de club die zeven maanden daarvoor nog 24 miljoen euro voor hem over had gehad. Het leverde Potter, die een vijfjarig contract had getekend, volgens Engelse media 68 miljoen euro (!) aan afkoopsom op. Hoewel hij bij Chelsea mislukte, kent Potter een bijzondere trainersloopbaan.)

(Link)
https://www.voetbalnieuws.nl/nieuws/1184067/wie-is-graham-potter-de-engelse-manager-die-naar-ajax-toe-wil.htmllink
+2/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wij kunnen hier dus niet over oordelen vindt ik, veel geschreven pers is niet meer te vertrouwen, allemaal meningen en ik heb gehoord via via dat…. Bla bla dus. Ik laat me verrassen, en ik hoop eindelijk eens heel positief.
+6/-1

2 maanden geleden
Alsjeblieft niet zeg. De Engelse Stein.
+1/-0

2 maanden geleden
Aldus Sam C op twitter.
Ik lees ook weer dat ze wachten op het ja woord van ten Hag na de FA cup finale omdat daarna duidelijk wordt gemaakt of hij bij Manchester blijft of dat ze hem ontslaan en hij weer naar Ajax kan komen.
Allemaal geruchten spelen nu de ronde.
Ik ga toch uit van de stelling ten Hag.
+1/-1

2 maanden geleden
Oje hoop dat t niet door gaat
+1/-0

2 maanden geleden
Ik lees opnieuw dat dit verre van rond is. Potter en zijn zaakwaarnemer blijven moeilijk doen; wederom om de financiën. Ik heb er geen goed gevoel over. Wat mij betreft proberen we Farioli binnen te slepen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frimpong gaaei gakpo jong kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst