Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Jeugdopleiding » Jong Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

open/sluit de onderstaande quote:

lemonhead schreef op 11 augustus 2023 om 19:31:

Vanavond begint voor Jong Ajax het nieuwe seizoen met de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen. Benieuwd of de Ajaxtalenten het betere spel van de tweede seizoenshelft 22/23 weer kunnen halen.Ik ben ook benieuwd hoe ze het gaan doen tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat.

 

+1/-0

Zeer content met de prestaties van Misehouy dit seizoen dit seizoen. Drie goals en twee assists zijn fantastische cijfers in een Jong Ajax met maar amper echte verdedigers en geen spits of rechtsbuiten. Jammer dat hij in de voorbereiding zo flets was in de oefenwedstrijden. Misschien dat hij binnenkort wel een nieuwe kans krijgt in Ajax 1. De spoeling is dun op die positie.

 

+2/-0

Dave Vos maakt best interessante keuzes dit seizoen. Salah-Eddine speelde vanavond een goede wedstrijd als middenvelder. Martha op linksback vind ik ook niet zo slecht bedacht. Ik vind hem een stuk minder ergerniswekkend vanaf die positie. Het was een keuze uit nood geboren, maar best een logische. Een buitenspeler die voorin niet goed genoeg is kan zich nog altijd tot een goede aanvallende back ontwikkelen.

 

+2/-0

Kaplan voor het eerst weer op de bank bij Jong Ajax vanavond. Hopelijk mag hij nog invallen.

 

+1/-0

Ingevallen en heel gebleven. Prima.

 

+1/-0

Kaplan ditmaal een helft gespeeld. Vond hem echt een prima indruk maken. Hij is sterk in de lucht en brengt rust, ook aan de bal. Goede pass ook.

 

+2/-0

Raar dat Vos ineens bij Jong Ajax in de basis staat. Dacht dat hij last van zijn knie had. Als hij dan toch kan spelen lijkt hij me veel meer nodig in Ajax 1 morgen.

 

+1/-0

Rijkhoff heeft vanavond zijn debuut in Jong Ajax gemaakt. Hij was ijverig maar ook een beetje ongelukkig. In de beginfase waren er wat kansen om te scoren. Mannsverk verder nog zijn rentree gemaakt in het laatste half uur. Je kon aan wat kleine momentjes wel zien dat hij een goede voetballer is.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 05 februari 2024 om 21:59:

Rijkhoff heeft vanavond zijn debuut in Jong Ajax gemaakt. Hij was ijverig maar ook een beetje ongelukkig. In de beginfase waren er wat kansen om te scoren. Mannsverk verder nog zijn rentree gemaakt in het laatste half uur. Je kon aan wat kleine momentjes wel zien dat hij een goede voetballer is.Ik heb alleen de korte samenvatting gezien en werd daar helaas niet veel wijzer van. Hoe was Kaplan? En hoe ontwikkelt Kalokoh zich?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Shogun schreef op 06 februari 2024 om 09:49:

Ik heb alleen de korte samenvatting gezien en werd daar helaas niet veel wijzer van. Hoe was Kaplan? En hoe ontwikkelt Kalokoh zich?Kaplan speelde zoals hij eigenlijk altijd doet sinds zijn rentree. Hij is sterk in de duels en straalt rust uit, ook aan de bal. Vond zijn lange ballen wel erg slecht. Dat had misschien ook te maken met de winderige omstandigheden, maar er waren wat andere spelers die daar minder hinder van hadden.

Kalokoh vond ik niet zo bijzonder. Hij was in de jeugd vaak vrij spectaculair, maar zijn ontwikkeling stagneert een beetje heb ik het idee. Hij is nog steeds best jong jong natuurlijk, en hij speelt ook in een jong team. Wellicht wordt hij na genoeg vlieguren weer een belangrijke speler. Voetballen kan hij wel.

 

+2/-0

Erg leuke eerste helft van Jong Ajax vanavond. Mannsverk maakte een goede indruk, en Vos is echt goed in het doordekken dankzij zijn power en snelheid. Rijkhoff deed het ook goed met twee goals. Die eerste was misschien houdbaar, maar hij creëert die kans zelf. Aertssen en Kaplan ook heel sterk. Van Gaaei en Martha had ik wel iets meer verwacht.

In Dave Vos zie nog steeds wel een kandidaat voor het eerste in hem als je geen toptrainer in het buitenland kan vinden. Vind het echt altijd een verademing om hem over voetbal te horen praten. Hij was ook heel actief aan het coachen vanavond.

 

+1/-0

Voorhoede met Banel/Rijkhoff/Van Axel Dongen met daarachter Fitz-Jim en Vos heeft niet weten te scoren thuis tegen Telstar. Uitslag 0-3. Dat baart toch ook weer zorgen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 26 februari 2024 om 22:03:

Voorhoede met Banel/Rijkhoff/Van Axel Dongen met daarachter Fitz-Jim en Vos heeft niet weten te scoren thuis tegen Telstar. Uitslag 0-3. Dat baart toch ook weer zorgen.Banel kan er gewoon niet zoveel van, Rijkhoff is net terug bij Ajax, VAD en Vos komen terug van blessures en bij Fitz-Jim kan ik het me wel voorstellen als hij zich niet meer kan motiveren voor wedstrijden bij JA. Die jongen is m.i. onder valse voorwendselen teruggehaald.

Bij JA is het al langer een kwestie van hoe het begin van de wedstrijd verloopt. Ga dat aardig dan krijgen ze er plezier in en kan er resultaat gehaald worden. Zit er ook maar iets van tegenslag in dan gaan de koppies omlaag en zal het allemaal wel. Alsof het ze totaal niet boeit.

Die desinteresse (gebrek aan motivatie) is er al langer en is m.i. ontstaan rond de tijd dat Ajax de jeugdcontracten verhoogde en eerder contracten ging geven aan meer spelers om te voorkomen dat ze tussen 16 en 18 gratis de deur uit lopen.

Waar eerder het echt bikkelen was om een contract te krijgen worden ze nu royaal uitgedeeld, ook aan spelers die al niet bij de grootste talenten behoorden en die nu dus ook niet meer zo hard hun best hoeven te doen om toch tonnen per jaar te pakken.

 

+1/-0

Ik denk eerder dat je kan zeggen dat Jong Ajax een stuk minder is gaan presteren sinds onder 19 is afgeschaft. Daardoor zijn Jong Ajax-teams veel jonger geworden en worden talenten soms wat te vroeg in het diepe gegooid. Gelukkig komen die onder 19 teams nu weer terug, zodat de noodzakelijke tussenstap er weer zal zijn.

Wat de wedstrijd betreft was het wel een van de slechtste die ik dit seizoen van Jong Ajax gezien heb. Moet wel zeggen dat hoewel Telstar leuk voetbalde, ze enorm in het zadel werden geholpen. Eerst krijgt Danzel Gravenberch de meest lachwekkende strafschop cadeau, niet veel later geeft Jong Ajax na geklungel achterin zelf een goal weg. Daardoor werd het voor Telstar makkelijker om op een resultaat te spelen vanuit een zeer compacte organisatie met vol druk op de bal.

Over de kwaliteit binnen Jong Ajax maak ik me niet al te veel zorgen. Hoewel Jong Ajax de laatste twee seizoenen wat verwaarloosd is begint de aanval er nu weer goed uit te zien. Als Godts weer aanhaakt en Van Axel Dongen fit blijft (dat is nog maar de vraag) heb je zeker voor Jong Ajax een heerlijke aanval op papier.

Jammer alleen dat je een creatieve aanvallende middenvelder mist nu Misehouy niet bij wil tekenen en Idumbo Muzambo is vertrokken. Vind het best kwalijk dat hij als echte Amsterdammer niet gewoon wil blijven. Bij een andere club krijgt hij het niet beter. Al vind ik wel dat een toptalent als hij eigenlijk altijd mee moeten trainen met het eerste. Je maakt me niet wijs dat in een team dat regelmatig met Hlynsson, Berghuis en zelfs Taylor op tien speelt Gaby niet goed genoeg is om op zijn minst mee te draaien op de training.

Verder is het ook wel jammer dat Martha en Sarfo niet al wat langer op back spelen. Martha werd een aantal keer compleet gedold na slechte keuzes. Ik denk wel dat hij best potentie heeft op deze positie, maar hij mist nu nog een hoop ervaring daar. Ze hadden al zeker een jaar eerder aan dat linksbackproject moeten beginnen. Van zijn 100 wedstrijden die hij in Jong Ajax heeft gespeeld heeft hij veelal aangemodderd op rechtsbuiten. Het was duidelijk dat hij niet goed genoeg was voor die positie.

 

+2/-0

Aardige eerste helft van een heel jong Jong Ajax. Vooral interessant om Kayden Wolff te volgen deze wedstrijd, een talentvolle speler die kan voetballen maar ook fysiek behoorlijk in orde is. Als je hem ziet lijkt hij wel een man van tien jaar ouder.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 29 maart 2024 om 21:10:

Aardige eerste helft van een heel jong Jong Ajax. Vooral interessant om Kayden Wolff te volgen deze wedstrijd, een talentvolle speler die kan voetballen maar ook fysiek behoorlijk in orde is. Als je hem ziet lijkt hij wel een man van tien jaar ouder.Emmen was dan ook een drama in de eerste helft.

 

+1/-0

Klopt ja.

 

+1/-0

Het is weer interessant de Future Cup te volgen. Messori is denk ik wel de opvallendste speler van dit toernooi, vrij verrassend. Wel een leuke speler, maar niet per se een van de allergrootste talenten. Johnson is ook best een verrassing. Sean Steur schat ik wat talent betreft het hoogste in. Dat is echt een rasvoetballer. Hopelijk zal hij uiteindelijk een contract tekenen. Het duurt wel lang.

Unuvar mist dit toernooi wat meer kansen dan ik van hem gewend ben, maar ik schat hem wel hoog in. Hij is echt een complete spits, en als we hem met met zijn broer vergelijken heeft hij in tegenstelling tot Naci wel de fysieke eigenschappen om echt in de top te slagen. Ik durf wel te voorspellen dat hij het betaald voetbal in elk geval wel gaat halen.

 

+1/-0

Gek eigenlijk dat Forbs pas zijn eerste wedstrijd voor Jong Ajax speelde vanavond. Er is weliswaar veel geld voor hem betaald, maar hij heeft er de leeftijd nog voor en kan de minuten goed gebruiken.

Dit doet me er trouwens aan denken dat er al in geen eeuwigheid een oefenwedstrijd voor de reservespelers is geregeld gedurende het seizoen. Ik weet niet eens meer wanneer de laatste keer was. Onder Ten Hag waren dat soort oefenpotjes er regelmatig. De laatste die ik zo gauw op het Youtubekanaal van Ajax kan vinden is van twee jaar geleden. Het zou natuurlijk kunnen dat die nu achter gesloten deuren plaatsvinden zonder dat er een samenvatting online wordt gezet, maar dat lijkt me sterk.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Ajax Forum » Jeugdopleiding » Jong Ajax