Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Jeugdopleiding » Jong Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

open/sluit de onderstaande quote:

renemar schreef op 14 september 2020 om 21:13:

(...) Waarom speelt Lang niet? Waar was Rensch (geblesseerd)? Hansen?Behoren zij niet tot de selectie van het eerste?

En ik denk dat ze gespaard worden om fit te zijn om de wispelturigheid van anderen in het eerste op te vangen. Labyad, Promes, Neres, etc. kunnen geen 90 minuten pieken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 14 september 2020 om 22:35:

open/sluit de onderstaande quote:

renemar schreef op 14 september 2020 om 21:13:

(...) Waarom speelt Lang niet? Waar was Rensch (geblesseerd)? Hansen?Behoren zij niet tot de selectie van het eerste?

En ik denk dat ze gespaard worden om fit te zijn om de wispelturigheid van anderen in het eerste op te vangen. Labyad, Promes, Neres, etc. kunnen geen 90 minuten pieken.Die jongens zullen toch minuten moeten gaan maken en mogen gewoon voor Jong AJAX uitkomen. A.s. vrijdag wordt weer moeilijk tegen GAE omdat het eerste zondag speelt. Dan spelen ze wss. weer een speelronde niet. Funest voor jonge spelers die zich moeten ontwikkelen.
Allemaal een gevolg van slecht, ondoordacht beleid.

 

+1/-0

Het draait nog niet bij Jong Ajax. Is het gewoon een mindere lichting, of missen zoveel spelers? Taylor is blijkbaar ook doorgeschoven, daarom zat hij er gisteren niet bij. Maar verder was het ook niet veel. Ünüvar kan misschien beter nog een halfjaartje bij de O18 meedoen, die komt echt nog flink tekort voor de KKD, lijkt het.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Drie Kruizen 2.0 schreef op 03 oktober 2020 om 11:14:

Het draait nog niet bij Jong Ajax. Is het gewoon een mindere lichting, of missen zoveel spelers? Taylor is blijkbaar ook doorgeschoven, daarom zat hij er gisteren niet bij. Maar verder was het ook niet veel. Ünüvar kan misschien beter nog een halfjaartje bij de O18 meedoen, die komt echt nog flink tekort voor de KKD, lijkt het.Het elftal is gewoon veel te jong. Het zijn vaak jongetjes tegen mannen. In de jeugd speelden ze vaak tegen jongens die 1 of max. 2 jaar ouder waren, nu tegen mannen die 10 jaar ouder zijn. Fysiek veel sterker en met veel meer inhoud. Daar kunnen de jongens niks aan doen, is gewoon een debiele inschattingsfout van de beleidsbepalers. Ze denken dat ze daar veel van leren. Nou, daar leren ze helemaal niks van. Het is soms lachwekkend als Unuvar weer eens kinderlijk de bal verspeelt en dan amechtig achter een tegenstander aanloopt.
Bij AJAX zijn ze helemaal doorgeschoten met het doorschuiven van spelers. Natuurlijk kunnen die jongens zo nu en dan met Jong spelen maar niet wekelijks en niet allemaal tegelijk. Ze verzuipen op het veld. Tenminste tegen de clubs die iets voorstellen.
Ze vergeten bovendien een belangrijk feit, je kunt die jongens ook geen 3 jaar bij Jong AJAX laten spelen. Je kweekt verwachtingen, ze denken dat ze binnen 1 of 2 jaar in de Arena spelen. Dat is maar voor weinigen weggelegd. dat is niks anders dan wensdenken. En dat werkt ook door bij het eerste, alsmaar een jonger elftal.
Taylor is een mooi voorbeeld. Imo ons grootste talent maar ook fysiek niet sterk genoeg. Die zou zoals Frenkie de Jong 1,5-2 seizoenen bij Jong AJAX moeten volmaken en dan overstappen.

 

+1/-0

Wat is dat toch met jong Ajax en de voorsprong weggeven in de slotfase? Je kunt er de klok bijna op gelijk zetten dat het misgaat.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Hoe Finidi George schreef op 23 februari 2021 om 21:37:

Wat is dat toch met jong Ajax en de voorsprong weggeven in de slotfase? (...)Een leerproces?

 

+1/-0

Laten we het daar maar op houden ja ;-).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 23 februari 2021 om 22:02:

open/sluit de onderstaande quote:

Hoe Finidi George schreef op 23 februari 2021 om 21:37:

Wat is dat toch met jong Ajax en de voorsprong weggeven in de slotfase? (...)Een leerproces?Je kunt nog zo lang les blijven geven, maar als je les geeft aan o.a. Kotarski, Kasanwirjo en Musampa vergeet het dan maar. Onbegrijpelijk dat deze troep steeds niet doorgeselecteerd wordt.

Een keeper kan goed zijn op de lijn, in de lucht, bij het uitkomen/anticiperen, uittrappen, in het meevoetballen, concentratie en coaching/creëren van rust. Kotarski beheerst geen van allen.

Onana ++/++/++/-/+/+/++
Stekelenburg +/-/+/+/++/+/+
Scherpen +/+/+/-/+/-/+
Kotarski -/--/--/-/-/-/-

Heeft Kotarski een zus? Doet Overmars het met die zus? Heeft die Kotarski een camera in de slaapkamer van die zus geplaatst?

Ofwel ze zijn bij Ajax stekeblind of ze worden gechanteerd. Iets anders kan ik me niet voorstellen om zo'n vliegenvanger zo lang bij de club te houden.

Niet iedere speler uit Jong Ajax zal het eerste halen, maar zet dan in ieder geval jeugdspelers daar neer die een kans maken om het eerste te halen i.p.v. deze kansloze troep.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 23 februari 2021, 23:58:15.

 

+1/-0

Het gebeurt wel vaker met dit elftal en het zal nog wel vaker gebeuren. 'Leren' gaat niet over één nacht ijs en je zal vaker dips meemaken voordat je structureel bepaalde fouten niet meer maakt.

En tegelijkertijd, wat er met het elftal gebeurt maakt mij niet zo heel veel uit. Voor die jongens is het sneu, maar het is vooral voor het klaarstomen van de talenten die wel het eerste kunnen halen. Jongens als Taylor, Unuvar, Hansen. Taylor zit nu in een dip en Unuvar en Hansen speelden ook geen goede wedstrijd. Laat het maar gebeuren. Aan het einde van het seizoen zien we of ze beter zijn geworden. Als dat niet het geval is, dan kan je Van der Gaag wegdoen. Maar resultaat zegt me verder niks. Van de kampioenen van 2017 is alleen Mazraoui bij Ajax gebleven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Burzlew schreef op 24 februari 2021 om 09:00:

Het gebeurt wel vaker met dit elftal en het zal nog wel vaker gebeuren. 'Leren' gaat niet over één nacht ijs en je zal vaker dips meemaken voordat je structureel bepaalde fouten niet meer maakt.

En tegelijkertijd, wat er met het elftal gebeurt maakt mij niet zo heel veel uit. Voor die jongens is het sneu, maar het is vooral voor het klaarstomen van de talenten die wel het eerste kunnen halen. Jongens als Taylor, Unuvar, Hansen. Taylor zit nu in een dip en Unuvar en Hansen speelden ook geen goede wedstrijd. Laat het maar gebeuren. Aan het einde van het seizoen zien we of ze beter zijn geworden. Als dat niet het geval is, dan kan je Van der Gaag wegdoen. Maar resultaat zegt me verder niks. Van de kampioenen van 2017 is alleen Mazraoui bij Ajax gebleven.Dit zijn de beste lessen die ze kunnen krijgen. Je ziet dat jongens als Hansen, Unuvar en Taylor in mindere mate toch nog niet helemaal klaar zijn. Ze moeten een dip overwinnen.

Unuvar wordt wel weer beter moet ik zeggen, Hansen maakt ook weer stapjes. Zou alleen Naci op het middenveld zetten en Sontje als centrale spits.

 

+1/-0

Gisteren weer ff gekeken naar Jong... Ondanks dat het nog niet top is wat Unuvar en Hansen laten zien, zag je toch af en toe weer die glimp van hun potentie. Dat is toch wel weggeweest. Langzaam maar zeker krijgen ze weer het vertrouwen in hunzelf en ook de trainer beloont ze steeds meer. Ook Regeer, Timber en Taylor doen voetballend best mee. De rest vind ik maar mager in zowel voetballend als verdedigend opzicht. Ook een Ekkelenkamp zie je niet boven alles uit stijgen evenals Traore. Dan heb je zo'n lichaam en doe je er werkelijk niks mee.
Kortom.. Laat die jonge pikkies maar lekker hun minuutjes maken en groeien in weerbaarheid, dan hebben bovengenoemde gasten (min Traore en Ekkelenkamp) best potentie om eventueel te kunnen aanhaken bij 1.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

El Grande Ghacied schreef op 24 februari 2021 om 10:43:

Ook een Ekkelenkamp zie je niet boven alles uit stijgen evenals Traore. Dan heb je zo'n lichaam en doe je er werkelijk niks mee.Ook zoiets. Martha, een tengere buitenspeler won bij zijn invalbeurt meer kopduels dan Traoré, een spierbundel die basis stond. Doet zelfs geen moeite om ze aan te gaan. Hij gaat staan en wacht totdat de verdediger boven hem uit komt. Maakt net als Schuurs en Ekkelenkamp totaal geen gebruik van hun fysieke kwaliteiten. Bij Ekkelenkamp springen ballen bij simpele aannames meters van zijn voeten. Waarom staat die gast na zoveel jaren de stap op geen enkele wijze te hebben gemaakt en op geen enkele positie echt te passen nog steeds onder contract?!? Is exact hetzelfde verhaal als met Kotarski. Gewoon niet genoeg talent.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 24 februari 2021 om 14:59:

Ook zoiets. Martha, een tengere buitenspeler won bij zijn invalbeurt meer kopduels dan Traoré, een spierbundel die basis stond. Doet zelfs geen moeite om ze aan te gaan. Hij gaat staan en wacht totdat de verdediger boven hem uit komt. Maakt net als Schuurs en Ekkelenkamp totaal geen gebruik van hun fysieke kwaliteiten. Bij Ekkelenkamp springen ballen bij simpele aannames meters van zijn voeten. Waarom staat die gast na zoveel jaren de stap op geen enkele wijze te hebben gemaakt en op geen enkele positie echt te passen nog steeds onder contract?!? Is exact hetzelfde verhaal als met Kotarski. Gewoon niet genoeg talent.Dat spelers dit niveau bereiken en dan dit soort structurele gebreken nog heeft, is absoluut niet goed. Daar ligt een grote verantwoording bij degene(n) die de spelers beoordelen en handhaven. En daar zit in mijn ogen ook het probleem.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 24 februari 2021 om 21:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 24 februari 2021 om 14:59:

Ook zoiets. Martha, een tengere buitenspeler won bij zijn invalbeurt meer kopduels dan Traoré, een spierbundel die basis stond. Doet zelfs geen moeite om ze aan te gaan. Hij gaat staan en wacht totdat de verdediger boven hem uit komt. Maakt net als Schuurs en Ekkelenkamp totaal geen gebruik van hun fysieke kwaliteiten. Bij Ekkelenkamp springen ballen bij simpele aannames meters van zijn voeten. Waarom staat die gast na zoveel jaren de stap op geen enkele wijze te hebben gemaakt en op geen enkele positie echt te passen nog steeds onder contract?!? Is exact hetzelfde verhaal als met Kotarski. Gewoon niet genoeg talent.Dat spelers dit niveau bereiken en dan dit soort structurele gebreken nog heeft, is absoluut niet goed. Daar ligt een grote verantwoording bij degene(n) die de spelers beoordelen en handhaven. En daar zit in mijn ogen ook het probleem.Op zich met je eens. Ik denk dat Ajax dat vast wel constateert. Wat ik me dan afvraag of hier dan ook concreet aan wordt gewerkt om dit soort dingen beter te maken. Daarvoor ben je tenslotte trainer lijkt mij. Je wilt spelers beter maken.

In de jeugd werden ze waarschijnlijk te weinig uitgedaagd omdat ze toch altijd sterker waren (in geval Traore en mindere mate Brobbey) en nu komen ze meer gelijken tegen of slimmere spelers en blijkt het fysiek en daardoor ook technisch toch gewoon heel matig te zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

El Grande Ghacied schreef op 25 februari 2021 om 14:02:

(...)
In de jeugd werden ze waarschijnlijk te weinig uitgedaagd omdat ze toch altijd sterker waren (in geval Traore en mindere mate Brobbey) en nu komen ze meer gelijken tegen of slimmere spelers (...)Dat is al pakweg 40 jaar zo. Het lijkt mij toch dat de club inmiddels weet hoe ze daar mee om moeten gaan.

Ik weet niet beter dan dat de jeugdspelers altijd al tegen een 'lichting ouder' speelden om meer weerstand te ondervinden.

 

+1/-0

Ik wil het even hebben over Fitz-Jim. Dit is echt een speler die ik graag in actie zie. Je hebt Taylor die al iets langer meedraait bij Jong Ajax. Een jongen met een goed linkerbeen die hem naar dezelfde kleur kan spelen. Maar ik zie hem nooit iets extra's doen.

Bij Fitz-Jim is dat anders. Deze jongen heeft veel drang naar voren. Zijn eerste optie is altijd de pass naar voren. Hij draait ook naar voren als dat kan. Hij gebruikt beide benen bij het wegdraaien, dribbelen en passen. Waardoor hij moeilijker te verdedigen is. Hij kan versnellen met de bal aan de voet. Bovendien heeft hij het overzicht om de bal daar te krijgen waar de ruimte ligt. Openingen door de lucht naar links en rechts.

Zo'n type speler is perfect voor het spel van Ajax. Door zijn speelstijl gaat het tempo omhoog. Vanwege hogere balcirculatie en het overslaan van de veilige opties.

Taylor verliest niet vaak de bal. Alleen speelt hij hem vaak terug of breed als hij de oplossing niet ziet of als hij onder druk komt te staan. Ik zie daar weinig avontuurlijks aan. Bij Fitz-Jim is het vrijwel altijd direct naar voren (als dat kan uiteraard). Je zou hem zelfs af en toe een beetje moeten afremmen.

Hij is altijd aanspeelbaar en beweegt direct door als hij de bal gespeeld heeft (zoals het hoort).

Ik ben zeer te spreken over hem en zijn ontwikkeling gaat heel hard. Fysiek en op verdedigend vlak moet hij nog flinke stappen maken. Maar het belangrijkste: het voetballende gedeelte ziet er heel goed uit.

 

+2/-0

Kan wel voetballen maar is qua fysiek wel écht een jeugdspeler. En hij heeft ook niet de bouw om nog veel fysieker te worden, lijkt het. Daarnaast mist hij echt gogme.

Bij Ajax willen we graag voetballers en dat is hij zeker. Ik denk echter dat als zijn fysiek niet veranderd hij het niet gaat redden bij Ajax!

En Taylor gaat het ook niet meer redden bij Ajax denk ik. Hij loopt bij Jong Ajax als de vedette rond met een air (ik heb al gedebuteerd in Ajax 1), maar om structureel kans te maken op Ajax 1 moet je elke wedstrijd de beste zijn bij Jong Ajax. Nou hebben we een hele matige lichting Jong Ajax en nog is hij vaak 1 van de elf. Jammer, want ik had hoge verwachtingen van hem.

Hopelijk krijg ik ongelijk en gaat hij alsnog vlammen de komende tijd.

 

+1/-0

Ik heb hem in de oefenwedstrijden gezien. Hij viel zowel positief als negatief op.
Positief met 'makkelijk voetballen', zoals ook JeroenE hierboven beschrijft. Hij 'tikt ook makkelijk en vlot een balletje met de buitenkant voet' in de beweging. Dat doen er maar heel weinig. Doet aan Vanenburg denken.
Negatief met raar, onnauwkeurig balverlies.

Hij moet zeker nog groeien en daarom hoop ik dat hij bij de selectie blijft.
Dat gaat daar het beste.

 

+1/-0

Heb vrijdag Anderlecht - Ajax gezien, en toen viel mij Baas positief op. Ik kijk eigenlijk niet zoveel naar Jong Ajax, maar is het een jongen die op korte/lange termijn de linksbackpositie van Ajax 1 kan invullen? Beetje jammer om het geld van Nico (die zal wel weggaan) uit te geven aan een Wijndal als je wellicht een goede opvolger in de jeugd hebt rondlopen. Bovendien heb je ook nog Blind, die dit seizoen waarschijnlijk minder centraal zal gaan spelen.

 

+1/-0

Alleen maar goed als Ajax de opvolger van Nico uit eigen gelederen kan halen.
Denk dat we centraal achterin nog wat kunnen gebruiken.
Fitz-Jim lijkt de volgende jeugdspeler die door gaat breken.
Als Alvarez alsnog weg zou gaan dan heb je zijn opvolger al klaar staan.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Ajax Forum » Jeugdopleiding » Jong Ajax