Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Sven Mislintat

Deze normale topic is open en bestaat uit 18 pagina's: 1 2 3 4 ... 12 13 14 15 16 17 18

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 21 september 2023 om 16:08:

Volgens ICM Stellar Sports, het oude management van Sosa, hangt er een vreemd luchtje aan de transfer. “Zij weerleggen de uitspraken van Beck en geven een interessant inkijkje in de gang van zaken. Zo heeft Mislintat al half augustus de interesse in Sosa bij de Kroaat kenbaar gemaakt, maar daarbij wel gevraagd om dit voor zichzelf te houden, omdat ze hem pas in de laatste twee dagen van de transferperiode wilden halen. Een eerdere overgang was geen optie en de deal moest lopen via Beck. VfB Stuttgart was daar heel verbaasd over, waarbij ook hardnekkige geluiden klonken dat Beck wel degelijk een mandaat van Ajax had en dus ook namens de Amsterdamse club onderhandelde.”

------------------------

Goed, de bron is wellicht niet helemaal objectief (oude management van Sosa dat omwille van deze transfer opzij geschoven is), maar als dit zo is dan wordt het uiterst verdacht allemaal. Het was in het belang van Ajax om de speler zo snel mogelijk te halen, zodat hij zo snel mogelijk inzetbaar voor de club was. Als er bewust gewacht is omdat de transfer via Beck moest verlopen, moet hij wel hele goede argumenten hebben dat hij dat toch in het belang van de club gedaan heeft.

Wat er in deze context exact bedoeld wordt met dat Beck een mandaat zou hebben gehad om namens Ajax te onderhandelen wordt mij niet duidelijk, maar ook dat klinkt niet als zuivere koffie.Toevalligerwijs is dit ook de representatie van Nico Tagliafico. Deze partij had ook belangenverstrengeling in deze.

 

+3/-0

Of het klopt wat ze zeggen, moeten we nog afwachten. Maar hoezo hebben zij belangenverstrengeling?

 

+1/-0

Zij hadden Nico (die wilde Steijn) en Sosa beiden tegelijk in hun stal. Contract met Sosa liep af eind augustus. Misschien konden zij aan Nico meer verdienen en hebben ze daarom bij Sosa in 1e instantie onredelijke eisen gesteld bijvoorbeeld.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

gg schreef op 21 september 2023 om 17:10:

Zij hadden Nico (die wilde Steijn) en Sosa beiden tegelijk in hun stal. Contract met Sosa liep af eind augustus. Misschien konden zij aan Nico meer verdienen en hebben ze daarom bij Sosa in 1e instantie onredelijke eisen gesteld bijvoorbeeld.Als er zoiets gebeurd is, zou je het wellicht nog kunnen verklaren dat Mislintat er geen zaken mee wilde doen en zijn eigen kennis naar voren schoof.

 

+2/-0

Niet gezegd dat dit zo is natuurlijk en misschien komt er wel uit dat Mislintat hardstikke fout zit. Maar zo kom je er langzaam wel achter hoe door en door rot die voetbalwereld is. Rob Jansen die allerlei interviews geeft, terwijl die zich nog nooit druk om Ajax heeft gemaakt.

Steijn die ineens een andere houding aanneemt (beetje popie jopie naar de pers en ineens zelf zowaar wat verantwoording nemen!), het verhaal dat nu ineens weer in de T. staat dat hij dan toch genoegen nam met Sosa op het laatste moment. De aanleiding waarschijnlijk hiervan waarschijnlijk is dat die Beck aangaf dat de trainer hem wilde hebben. Dat moet natuurlijk wel weerlegd worden, ik krijg meer en meer het gevoel dat er hele vieze spelletjes gespeeld worden.

De verhoudingen zijn compleet verstoord binnen Ajax. Bij een normale werkrelatie zou Steijn toch ook de pers wat wind uit de zeilen hebben genomen, door aan te geven dat hij achter de aankoop van Sosa stond?

De T. berichtte eerder dat Steijn in geen enkele transfer is gekend en bericht nu toch anders. Namelijk hij wilde Nico en op kon op het laatst leven met Sosa.

Het zaakje stinkt aan alle kanten.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

gg schreef op 21 september 2023 om 17:25:

ik krijg meer en meer het gevoel dat er hele vieze spelletjes gespeeld worden.Dit kan haast niet anders. Gezien de schimmigheid die de voetbalwereld karakteriseert, kun je waarschijnlijk tegen elke technische directeur in Europa een dergelijke hetze via de pers opstarten. Ik geloof geen moment dat Mislintat 'duistere dealtjes' aan het sluiten was. Het zou wel heel dom zijn om dat zo vroeg in je nieuwe dienstverband te doen. Nee, hij heeft gewoon z'n eigen netwerk en bekenden, en klaar. Zo werkt iedereen.

Er waren meteen vanaf het begin elementen binnen Ajax die niet blij waren met Mislintat. De scouts, de zaakwaarnemers, de pers, de old boys. What's new? Dat de TD een Duitser is, een complete outsider.

Toen de seizoensstart tegenviel (wat logischerwijs wel te verwachten was), is Steijn meteen de verantwoordelijkheid gaan afschuiven, en heeft hij zich waarschijnlijk tegen de vijfde colonne aangenesteld om zo z'n baan alvast veilig te stellen, in de hoop dat er een Nederlandse TD komt waar hij meer invloed op heeft. Ik krijg een beetje een flashback naar Martin Jol, maar dat zal wel toeval zijn.

Mislintat - die Steijn aanvankelijk meteen in bescherming nam, zoals het hoort - is hierdoor waarschijnlijk gaan polsen wanneer Steijn mogelijkerwijs ontslagen kan gaan worden. En nu is het oorlog. Of Steijn goed genoeg is om Ajax te trainen, weet ik niet, maar hij heeft bij NAC natuurlijk een hoop ervaring met moddergooien en Game of Thrones-taferelen opgedaan.

Ze hadden achteraf beter Heitinga kunnen laten zitten, en die 'uit respect' tot aan de winterstop laten aanmodderen, om dan een betere trainer (Knutsen bijvoorbeeld) voor een ietwat ingespeelde selectie met een net gevormde hiërarchie te zetten. Dit had ook met Steijn gekund als de boel niet meteen zo op de spits was gedreven.

Waar moet je nu op hopen als Ajax-supporter? Slechte resultaten zodat er schoon schip gemaakt kan worden? Wat is dan een schoon schip? John van 't Schip? ;)

 

+3/-0

Voor mij heeft gisteren duidelijk gemaakt dat het beste middenveld dat we op kunnen stellen gewoon Taylor-Vos-Berghuis is. De aankopen moeten kansen blijven krijgen, maar het zegt mij wel wat dat wat gehaald is niet beter is dan wat er al was.

Voorin vond ik Forbs een goede indruk maken op rechts. Van Brobbey ben ik wel gecharmeerd, maar ik mis een ander type dat technisch en taktisch meer te bieden heeft. Het blijft een goed breekijzer maar als eerste spits vind ik het toch net-niet. Bergwijn trekt de matige lijn van vorig seizen door. Wat mij betreft mag Godts daar kansen gaan krijgen. Akpom en Mikautadze verwacht ik niet bijster veel van.

Op doel is het lastig te zeggen, Gorter had leuke reddingen, maar gaat ook vaak in de fout. Ik heb echter geen idee hoe we Ramaj in moeten schatten. Pijnlijk is dat we nu 4 opties op doel hebben en geen van allen tot nu toe echt overtuigend is.

Defensief vond ik Sutalo weer niet best. Hoop echt dat het met wennen te maken heeft want anders valt hij heel erg tegen. Sosa en Gaaei staan garant voor spektakel in aanvallende zin, maar verdedigen kunnen ze helemaal niet. Wel liever Gaaei dan Rensch overigens.

Oftewel, er is heel veel gekocht, maar er zijn er tot nu toe maar heel weinig die meerwaarde leveren.

 

+3/-1

De TD moet er alleen voor zorgen dat je selectie op niveau en in balans is, de rest is aan de trainer. Op dit moment zijn Sutalo en Sosa denk ik echt directe versterkingen, ongeacht van het niveau dat ze op dit moment in een nog niet goed functionerend team weten te halen. Er rekening mee houdend dat alle posities dubbel bezet moeten zijn en er een stuk of elf volwaardige selectiespelers (plus eerder al Blind en Ocampos) zijn vertrokken vind ik een hoop aankopen best logisch:

Op links- en rechtsback had je voor de korte termijn echt wat nodig na het vertrek van Sanchez en Wijndal en Salah-Eddine die zijn kans niet heeft gepakt. In Jong Ajax was er ook geen back om door te schuiven. Gaaei, Sosa en Avila vind ik dan wel logische aankopen die ook in het Ajaxspel passen. Aertssen is ook niet beter dan Medic op dit moment, dus ook die aankoop is prima denk ik.

Bij de komst van zowel Tahirovic en Mannsverk zou je vraagtekens kunnen plaatsen op dit moment, ook al zijn er met Alvarez en Grillitsch twee verdedigende middenvelders vertrokken. Maar zowel Vos als Fitz-Jim zijn geen pure verdedigende middenvelders, waarbij Fitz-Jim de fysieke en verdedigende kwaliteiten ook mist.

Van den Boomen zie ik meer als een buitenkansje. Je zou hem misschien ook als een vervanger van Klaassen kunnen zien, die de laatste een of twee seizoenen te vaak uit nood naar achter werd gehaald. Met zijn komst haal je ook een speler in een leeftijdscategorie waar je er niet zo veel meer in had, en daarnaast een specialist in dode spelmomenten.

Bij Forbs hangt veel er vanaf hoe goed hij nou echt op rechts kan spelen. En ook bij Akpom en Mikautadze is hun beoogde rol (en ook hun niveau) nog niet duidelijk. Voor het geld dat je voor ze hebt neergelegd zou er in geval 1 Brobbey eigenlijk uit de basis moeten spelen. Die heeft serieus een concurrent nodig. Rasmussen is mentaal te zwak om zelfs in Jong Ajax uit te blinken. Verder heb je op 10 ook echt concurrentie nodig. Heel zonde dat Spertsyan niet is gekomen en je nu met Berghuis zit opgescheept.

Dan blijft verder Ramaj nog over. Als directe vervanger van Stekelenburg lijkt hij mij geen achteruitgang. Hij schijnt een groot talent te zijn, en twee keepers van veertig jaar kan natuurlijk niet. Je had ook Olij kunnen halen, maar ik weet niet of die nou per se de betere keuze was geweest voor de lange termijn en zijn restwaarde.

Over het algemeen heeft Mislintat het best goed gedaan vind ik. Hij heeft het salarishuis al meer future proof gemaakt en heeft denk ik laten zien spelers te kunnen overtuigen om naar Ajax te komen. Vooral bij Sutalo is dat echt heel knap en is hij ook geduldig geweest. Dit soort transfers zijn in het verleden vaker misgegaan dan goed. Ik denk ook dat hij meer dan Overmars met een duidelijke en logische profielschets voor verschillende posities werkt. Je ziet geen totaal verschillende types aan de club gelinkt worden of ineens een fixatie op Zuid-Amerikanen of Scandinaviërs.

 

+3/-0

Ik vind dat Mislintat alleen ontslagen moet worden als hij er hoofdverantwoordelijk voor is dat Maurice Steijn als trainer is aangesteld.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Mie Toe schreef op 24 september 2023 om 16:43:

Ik vind dat Mislintat alleen ontslagen moet worden als hij er hoofdverantwoordelijk voor is dat Maurice Steijn als trainer is aangesteld.


Dat is hij. Hij was nog trots op deze aanstelling ook.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 24 september 2023 om 16:58:

Dat is hij. Hij was nog trots op deze aanstelling ook.Ik denk zelf dat al besloten was dat het Steijn het moest worden. Toen Mislintat 1-2-3 niets beters kon vinden (Knutsen, bijvoorbeeld), heeft hij zich daarbij neergelegd. Uiteraard kwam hij daarna met lovende teksten als verklaring ('over-performer'). Het was raar geweest als hij dat niet had gedaan.

Maar als het zo is dat Steijn geheel uit de peniskoker van Mislintat komt, dan mogen ze samen een enkeltje uitgang krijgen.

Ik zou hoe dan ook wel een reconstructie willen zien van de aanstelling van Steijn. Wie is in godsnaam met deze malloot aan komen zetten?

En waarom heeft niemand Van Hooijdonk wat gevraagd? ;B

 

+3/-1

Poh die Gaaei is wel een lekker spelertje, Sven! 4,5 miljoen well spent.

 

+1/-1

Mislintat ontslagen.

Niet onterecht, voor zover wij weten. Toch voelt het verkeerd gezien de hetze die de Telegraaf voert.

Steijn volgt hopelijk op korte termijn.

 

+2/-0

Dus eerst laat je iemand 120 miljoen uitgeven en vervolgens ontsla je hem een paar weken later. Hoe dan?

De RvC zou, net als Steijn, snel ook in de spiegel moeten kijken.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 24 september 2023 om 22:28:

Dus eerst laat je iemand 120 miljoen uitgeven en vervolgens ontsla je hem een paar weken later. Hoe dan?

De RvC zou, net als Steijn, snel ook in de spiegel moeten kijken.Inderdaad, vooral omdat het niet voor het eerst is dat er een halve gare meer dan 100M uitgeeft (en dat alleen aan transfergelden. Als je salarissen, tekengelden, commissies, bonussen etc. meerekent kom je nog veel hoger uit).

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 24 september 2023 om 22:28:

Dus eerst laat je iemand 120 miljoen uitgeven en vervolgens ontsla je hem een paar weken later. Hoe dan?

De RvC zou, net als Steijn, snel ook in de spiegel moeten kijken.Normaal gesproken is de trainer het haasje, nu de TD want het is een buitenlander. Als de TD een "echte Ajacied" zou zijn geweest zou Steijn buitengesmeten zijn, want wel Nederlander, maar geen Ajacied.

De tolerantie van Ajacieden kent gradaties. Als oud-Ajacied heb je het meeste krediet tegenover een willekeurige Nederlander ook al geef je er bij elke gelegenheid blijk van dat je aardig tegen een bal kon trappen, maar 0,0 echt verstand hebt van voetbal. Een buitenlander staat daar weer onder.

 

+3/-0

Heel jammer dit. Het was pure politiek allemaal. Treurig dat die ongekende hetze zich nog uitbetaald heeft ook. Mislintat wegsturen lijkt me de weg van de minste weerstand kiezen. Ja, Steijn was zijn keuze, en ook gelijk de belangrijkste die je als TD kan maken, maar nu stuur je op een heel raar moment iemand weg die een voetbalvisie heeft en stabiliteit had kunnen brengen.

Het rumoer op de scoutingafdeling is een erfenis van Overmars zijn tijd, en die slangenkuil aan verschillende kampen is iets wat de club al veel langer ontsiert. In zo'n klimaat is het lastig om aan iets te bouwen. Alleen als het eerste elftal op de korte termijn direct resultaten behaalt houdt iedereen zich koest, zo niet dan wordt er gelijk aan je stoelpoten gezaagd. Als de beleidsbepalers altijd per se uit een bepaald netwerk moeten komen dan vis je uit een wel heel erg kleine vijver. Vrees dat we nu weer terug naar een conservatief beleid gaan.

 

+3/-0

Het maakt geen zak uit dat ze er niks van kunnen, zolang ze maar Ajax-dna hebben. Dat schijnt de enige 'kwaliteit' te zijn die er toe doet gezien de meest bizarre namen die de laatste tijd op deze site zijn genoemd.

 

+3/-0

Ik hoop dat we ook ooit nog Mislintats kant van het verhaal te horen krijgen. Of zullen ze hem flink betalen zodat hij z'n mond houdt?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 24 september 2023 om 22:53:

open/sluit de onderstaande quote:

Quido schreef op 24 september 2023 om 22:28:

Dus eerst laat je iemand 120 miljoen uitgeven en vervolgens ontsla je hem een paar weken later. Hoe dan?

De RvC zou, net als Steijn, snel ook in de spiegel moeten kijken.Normaal gesproken is de trainer het haasje, nu de TD want het is een buitenlander. Als de TD een "echte Ajacied" zou zijn geweest zou Steijn buitengesmeten zijn, want wel Nederlander, maar geen Ajacied.

De tolerantie van Ajacieden kent gradaties. Als oud-Ajacied heb je het meeste krediet tegenover een willekeurige Nederlander ook al geef je er bij elke gelegenheid blijk van dat je aardig tegen een bal kon trappen, maar 0,0 echt verstand hebt van voetbal. Een buitenlander staat daar weer onder.Nou, je kunt veel van de Telegraaf zeggen, maar niet dat ze niet innig met Duitsers zijn...

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 18 pagina's: 1 2 3 4 ... 12 13 14 15 16 17 18

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Sven Mislintat