Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak Ajax laat zich foppen door komedianten van Getafe: 2-0


Tijdstip
20 februari 2020
Stadion
Coliseum Alfonso Pérez
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Zwak Ajax laat zich foppen door komedianten van Getafe: 2-0; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak Ajax laat zich foppen door komedianten van Getafe: 2-0

Ajax schoot zich donderdagavond in het Europa League duel bij Getafe behoorlijk in de voet. De Amsterdammers kwamen geen moment in het eigen spel en moesten toezien dat de tegenstander juist wel kon doen wat ze graag wilden. Het leek uit te lopen op een krappe 1-0 nederlaag maar tot overmaat van ramp liepen er in de 94e minuut nog eens teveel mensen voor de bal bij balverlies van invaller Perr Schuurs en konden de Spanjaarden, zij het met het nodige geluk, ook nog onnodig de 2-0 binnen werken. Naast het 2-0 verlies wacht Ajax wellicht nog meer ellende want een gegooide aansteker uit het uit-vak werd door de Braziliaanse aanvaller Deyverson dusdanig theatraal uitgemolken dat er misschien nog wel een straf zit aan te komen. Nicolas Tagliafico kreeg geel van de zeer warrig fluitende Franse arbiter Buquet en zal er niet bij zijn volgende week vanwege een schorsing.

Vooraf werd Ajax vanuit alle hoeken al gewaarschuwd voor het irritante en fysieke gedrag van de spelers van Getafe. Die lieden hadden niets teveel gezegd want de nummer drie uit La Liga trok het hele arsenaal aan trucs deze avond open en had in scheidsrechter Buquet een arbiter die daar niet tegen optrad. Ajax wist dit echter van tevoren dus kon onmogelijk verrast zijn. Wie de Amsterdammers echter zag spelen had de indruk dat ze totaal niet waren geinstrueerd. Geen seconde kwamen de gasten, met Bruno Varela in de goal, in de wedstrijd. De Spanjaarden zetten wat druk en dat leverde meteen problemen op voor de aan de bal zeer zwakke Ajacieden. Ook spelers als Dusan Tadic en Hakim Ziyech kampten met een totale offday, eigenlijk haalde geen enkele speler in een rood-wit shirt zijn gewenste niveau aan de bal. Het was een chaos met onnauwkeurige passes, verkeerde beslissingen en zwak positiespel. Ryan Babel liet wederom zien zeker hard te werken maar het technische vermogen te missen om in het huidige Ajax van waarde te kunnen zijn.
Getafe deed alles om de wedstrijd geen wedstrijd te laten zijn maar een soort van georganiseerde chaos.

De Spanjaarden rolden, reclameerden en deden alles wat de tegenstander kan irriteren. Ajax stond erbij en keer ernaar. Apatisch is misschien het goede woord. Na een lichtvaardig gegeven gele kaart aan Edson Alvarez kreeg Getafe tien minuten voor rust een vrije trap in de middencirkel waarna deze zo werd genomen dat men om de ingestudeerde positionering van de gasten, ver van de goal, heen speelde. De bal werd weer ingezet op het randje van buitenspel en de Braziliaan Deyverson schoof vanaf een meter of tien simpel de 1-0 binnen. Bij het vieren van zijn goal stortte hij ineens ter aarde alsof een mes in zijn bovenbeen was blijven steken. Het bleek een aansteker te zijn geweest uit het Amsterdamse vak al viel dat op de beelden moeilijk te zien. Uiteraard was dit het uitmelken van de situatie maar het is natuurlijk ook niet slim om wat te gooien. Dit zou nog weleens een staartje kunnen krijgen zoals dat zo mooi heet.
De gemoederen liepen hoog op en het leek lastig te worden om na de pauze terug in de wedstrijd te komen. Qua kansen stonden de gastheren verdiend voor, dat moet gezegd. En Ajax bakte er werkelijk niets van. Dat beeld bleef na de pauze onveranderd hoewel de gastheren nu ook niet meer gevaarlijk werden, of in ieder geval nauwelijks. Wel bleef men doorgaan met de wedstrijd zoveel mogelijk doodleggen. Pas in de slotfase, nadat Klaas-Jan Huntelaar en Perr Schuurs in het team waren gekomen, kwam Ajax wat beter in het ritme. Getafe begon te kraken en had geluk dat Babel een open kopkans nog probeerde terug te leggen.

Dan maar met een 1-0 achterstand terug naar Amsterdam zou je zeggen maar Ajax zou Ajax niet zijn als ze toch nog in de 93e minuut met ingeschoven centrale verdedigers naar voren zouden trekken. Er volgde balverlies van de te traag handelende Schuurs waarna Getafe er vandoor ging en met een, eigenlijk zwakke inzet, toch wist te scoren omdat Sergino Dest, ook zich bezondigend aan onbegrijpelijke trucs terwijl hij totaal niet in de wedstrijd zat, het leder van richting veranderde: 2-0. Pech natuurlijk ook maar het was in feite ook een passend slot voor een waardeloos spelend Ajax en misschien dus ook wel de verdiende rekening. Alhoewel moet worden gezegd dat het antivoetbal van Getafe wellicht te rijkelijk was beloond.


[video] Blind: 'Het is zeker nog niet gespeeld'


Kenneth Perez: '1-0 was nog goed resultaat geweest'

Na afloop waren de analisten bij FOX Sports weinig te spreken over het vertoonde spel van Ajax. Kenneth Perez: "1-0 was nog een goed resultaat gezien de wanprestatie. Dan had je nog een kans in Amsterdam want zo slecht kun je niet nog een keer spelen. Ja, Getafe is een hele vervelende ploeg maar ze moeten de schuld vooral bij zichzelf zoeken. Het was extreem slecht."

De ex-speler van Ajax vond vooral de sterren tegenvallen. "Tadic en Ziyech gaven totaal niet huis. Maar het is dan typisch Nederlands om in de laatste minuut nog in te dribbelen en een vier tegen drie situatie tegen te krijgen. Heel naïef in feite."


Marco van Basten noemt arbiter een 'jodokus'

Ook Marco van Basten ergerde zich aan het zwakke spel van Ajax maar had tevens geen goed woord over voor arbiter Buquet. "Deze jodokus trad niet op tegen het theater van Getafe waardoor het nooit een wedstrijd werd. Deze kwam niet op gang. Die man snapte er echt geen moer van dus."

Over de grote kans van Ryan Babel was de ex-wereldvoetballer vrij duidelijk. "Dit was een goede bal van Ziyech, zowat de enige van Ajax vandaag, en ze kwamen met drie man alleen voor de keeper. Wat Babel hier aan het doen was: heel slecht en cruciaal."


[video] Ten Hag: 'We moeten niet opgeven'


Erik ten Hag: 'Wij kunnen beter dan wat we vandaag op de mat hebben gelegd'

Erik ten Hag was het in gesprek met Fox Sports niet eens met de opmerking dat zijn ploeg precies deed wat je tegen Getafe niet moet doen. "Dat is veel te makkelijk gesteld. Al die andere ploegen hebben hetzelfde probleem. Wij kunnen wel beter dan wat we vandaag op de mat hebben gelegd", aldus Ten Hag. "Het lag aan de vorm van de dag. We kunnen dit normaal veel beter. We hebben betere spelers dan wat we vandaag hebben laten zien."

Het lukte de ploeg maar niet om onder de druk van Getafe uit te spelen. "Zeer zeker niet", zo gaf hij aan. "Zij gingen alleen niet snel een op een spelen, waardoor wij er makkelijk uit zouden moeten kunnen voetballen. Normaal is dat onze kwaliteit."

Ten Hag vond wel dat Ajax zich te makkelijk liet provoceren. "We moeten vaker beter ons hoofd er bij houden", zei hij daarover. "Op momenten dat we kunnen voetballen, moeten we dat doen. In de duels de controle bewaren en niet mee gaan in hun opportunisme en emotie."


Daley Blind: 'De scheidsrechter had het duel niet onder controle'

In gesprek met Fox Sports gaf Daley Blind aan hij het Ajax wat Ajax kan zijn had gemist. "We kozen in het begin snel voor de optie een op een. Onze spitsen stonden een op een met hun verdedigers. We moesten van daaruit gaan voetballen, maar verloren de strijd om de tweede bal. De wedstrijd ging op en neer en dat is niet onze kracht", aldus Blind. "Wij moeten als we de bal winnen meer terug naar onze formatie en het voetballende spel laten zien wat we kunnen. In de tweede helft werden ze natuurlijk wat vermoeider en zie je dat er meer ruimte komt. Spelers willen dan de bal meer hebben en de ruimtes worden groter. We komen alleen niet tot grote mogelijkheden en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd."

Blind kon zich wel vinden in de opmerking dat Ajax zich te veel liet provoceren. "We gingen mee in de wedstrijd. Je moet de duels aan gaan. Daar kun je niet voor weglopen", zo gaf hij aan. "De scheidsrechter had het duel niet onder controle. Hij maakte veel fouten. Veel overtredingen vond ik geen overtreding. Dat was andersom ook niet, maar hij had veel meer door moeten laten voetballen. Het mag alleen geen excuus zijn. We moeten naar onszelf kijken. Dit mogen we de scheidsrechter of tegenstander niet verwijten."

De verdediger baalde wel enorm van de tweede tegentreffer in blessuretijd. "Je weet dat met 1-0 alles nog mogelijk is. Als je zelf niet kan scoren, moet je zorgen dat je dan maar met 1-0 verliest", zei hij daarover. "Je gaat dan toch met een ander gevoel terug naar Amsterdam dan nu. Over die tweede goal hoef ik het niet meer te hebben denk ik."


Ryan Babel: 'De scheidsrechter liet zich op cruciale momenten foppen door de tegenstander'

Ryan Babel was het in gesprek met Fox Sports niet eens met de opmerking dat Ajax zich te veel liet aftroeven. "Wat vaak het probleem is als Ajax zijnde, is dat we niet zo'n strijd er in gooien en we ons laten aftroeven. Ik vond niet dat dat vandaag het geval was", aldus Babel. "Ik vond wel dat de scheidsrechter zich op cruciale momenten liet foppen door de tegenstander. Dat maakte hun vandaag sterker."

De aanvaller liet zich in de tweede helft gaan na een volgende duikelpartij van Getafe. "Hij stelde zich daar heel erg aan", zo gaf Babel aan. "Ik kreeg daarvoor ook een gele kaart. Ik vond dat hij zich daar liet foppen."

Volgens Babel moet Ajax ook zeker naar zichzelf kijken. "We speelden met vlagen aardig, maar het was niet goed genoeg vandaag", zei hij daarover. "Er is veel om te analyseren en hopelijk kunnen we het volgende week gaan goed maken."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Deyverson ('37)
Goal
2-0 Kenedy ('90)
Scheidsrechter
Buquet (Fra)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('36)
Kaart
Getafe: Djene ('44)
Kaart
Ajax: Nicolás Tagliafico ('54)
Kaart
Ajax: Ryan Babel ('55)
Kaart
Getafe: Nyom ('56)
Kaart
Getafe: Olivera ('57)

Opstelling Ajax

Ryan BabelLassina TraoréDusan Tadić


Lisandro MartínezHakim ZiyechDonny van de Beek


Nicolás TagliaficoDaley BlindEdson ÁlvarezSergino Dest


Bruno Varela

Wissels:

'67 Klaas Jan Huntelaar voor Lassina Traoré
'67 Perr Schuurs voor Edson Álvarez


Opstelling Getafe

MataDeyverson


CucurellaArambarriMaksimovicNyom


OliveraEtxeitaDjeneDamian


Soria

Wissels:

'57 Angel voor Deyverson
'72 Molina voor Mata
'88 Kenedy voor Cucurella


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
10  5 2-1 (1-0)
11  5 2-1 (1-0)
12  5 2-1 (1-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 3-2 (1-0)
15  4 2-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Daley Blind (67 -> 5,0)
2. Niemand (23 -> 4,0)
3. Bruno Varela (17 -> 3,0)
4. Nicolás Tagliafico (15 -> 2,0)
5. Donny van de Beek (10 -> 1,0)
6. Lisandro Martínez (9 -> 0,0)
7. Sergino Dest (8 -> 0,0)
8. Edson Álvarez (7 -> 0,0)
9. Klaas Jan Huntelaar (4 -> 0,0)
10. Perr Schuurs (1 -> 0,0)
10. Hakim Ziyech (1 -> 0,0)
10. Sontje Hansen (1 -> 0,0)
13. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
13. Joël Veltman (0 -> 0,0)
13. Kik Pierie (0 -> 0,0)
13. David Neres (0 -> 0,0)
13. Carel Eiting (0 -> 0,0)
13. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
13. Quincy Promes (0 -> 0,0)
13. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
13. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
13. Siem de Jong (0 -> 0,0)
13. Razvan Marin (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
13. André Onana (0 -> 0,0)
13. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
13. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
13. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
13. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
13. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
13. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
13. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
13. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Ryan Babel (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Varela-Dest-Alvarez-Blind-Nico-Ekkelenkamp-Martinez-Vd Beek-Tadic-Traore-Ziyech
Moeten lopende spelers opstellen met diepgang. Dat zijn die Spanjaarden niet gewend en ze maken al zo veel overtredingen. Ekkelenkamp loopt ook veel. Die zou ik echt opstellen. Denk dat Ten Hag kiest voor Gravenberch gezien het fysiek gaat worden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Kan me wel vinden in jouw opstelling, maar twijfel dan over Gravenberch. Die vind ik juist fysiek niet sterk, liet zich tegen Vitesse een paar keer heel simpel van de bal zetten.

Verder, proberen ze niet te laten schieten, dan hoeft Varela ook niet in actie te komen ;-)
+1/-0

4 jaar geleden
Schot voor de boeg!

Varela;
Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico;
Martinez, Van de Beek, Ziyech;
Tadic, Huntelaar, Babel.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat erom hoe kan je Getafe het best aanpakken en Ajax speelt uit...
Ik heb geen analyse gedaan...maar met Gravenberg, eiting spelen is vragen om problemen. Tegen dit team heb je een Donny, Tadic en Zyech nodig die met steekballen opeens die hele verdediging in de war maken. Hoge balen gaat niet werken sowieso.

--------Varela-----------
Dest, Alvarez - Blind, Tagliafico;
? --------- Martinez
------Van den Beek---------
Ziyech -- Tadic-- Babel.


* Alvarez stond de laatste tijd RCV, dus misschien wel logisch dat hij nu weer speelt tegen Spanjaarden? Anders Schuurs.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik hoop dat je gelijk hebt Duivel, zo zou ik het ook doen vandaag.
Ik denk echter dat hij weer voor de Europa variant kiest met Tadic in de spits waardoor Hakim rechtsbuiten komt en hij lieveling Eiting kan inbouwen op het middenveld.
Je zou toch zeggen dat als een ploeg als Getafe heel hoog druk zet dat je juist Hakim op het middenveld nodig hebt om daar onder uit te voetballen. Ook omdat juist Eiting moeite heeft met een hoog druk zettende tegenstander. Opstelling 1 dus.
Je zou echter ook kunnen zeggen dat als onze trainer eenmaal iets in zijn hoofd heeft (zoals de Europa variant met Tadic in de spits) hij wat er ook gebeurt hier aan vast houd en dat is weer opstelling 2 die hij dan gaat kiezen.
De euro variant veranderd dus met Tadic op de vleugel maar Hakim wel op het middenveld is het geworden. Enigszins verrassend vind ik toch dat Traore zijn vuurdoop krijgt in de spits. Voor Alavarez geld een beetje hetzelfde. Wel maximaal voetbal op het middenveld dus ls de euro vorm er is moeten we onder die druk vandaan kunnen komen. Nog een klein uurtje, de kriebels beginnen al.
+1/-0

4 jaar geleden
Een Fransoos als scheids. Ik hou mijn hart vast.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Niet mee bezig zijn.

Verder zou ik al coach altijd kijken hoe een scheids consistent fluit, om zo je spelers in te lichten om hun meer kennis te geven. Maar puur op nationaliteit niet, al verschillen natuurlijk alle culturen in nuances.

Ajax moet niet bezig zijn met scheidsrechters en met hoe ploegen zich gaan gedragen, bv jennen, schelden, tijd rekken. Ajax moet eens echt volwassen gaan worden en als mannen gaan beseffen dat al die zaken kunnen gaan gebeuren en gebeuren.
Het is onderdeel van een spel in het spelletje.

Het wordt tijd om dingen in te schatten en in te calculeren voordat ze gebeuren.
Getafe wordt 1 van de aller moeilijkste potjes in jaren. Misschien nog wel erger dan Atletico Madrid en als de scouts en de trainers hun werk gedaan hebben dan weten ze wat getafe gaat doen. Voor hun is dit HET JAAR om Europees te scoren. Deze game is een Europacup finale. Als zij door gaan, zal het voor hun 1 van de meest legendarisch overwinningen boeken. Volgens mij hebben ze nog nooit een prijs gewonnen.

* Deze ploeg gaat tijdrekken.
* Deze ploeg zaagt je gewoon neer als je doorbreekt.
* Deze ploeg is misschien wel je ergste nachtmerrie als je een watje bent en alleen maar mooi voetbal kan spelen.

Ten Hag zal eens moeten checken wat ze bij VI schrijven over deze ploeg.

Droomscenario is uit dat hele stadion zo stil spelen met 0-4 en 2 rode kaarten aan hun kant dat de return een formaliteit is.
+1/-0

 
4 jaar geleden
In ieder geval niet gaan klagen, zeuren. Niet mee in discussie gaan. Dat verlies je altijd. In Nederland kan je dat doen. Met Fransen niet. Krijg je gelijk geel.
+2/-0

Vorig jaar verraste Ajax ons altijd op het moment dat je dacht van oei dit gaat lastig worden.
Hoppelijk kunnen ze weer een totaal ander niveau als in de eredivisie halen als ze de grens over gaan.
Het zal ook moeten want anders hoef je niet eens te gaan.
Niet teveel met hun speelstijl bezig zijn maar gewoon super geconcentreerd gaan voetballen, net zoals we dat tegen Real, Juve en 3 helften tegen Tottenham deden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Mag ik de landstitel belangrijker vinden,?ben bang dat we met een kar aan geblesseerden terug komen!! En Varela op goal, Alvarez of Schuurs maakt allebei niet uit... we gaan dit niet redden ben ik bang!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waarom moet het 1 belangrijker zijn dan het andere?
Ik moet schuld bekennen nu, ik zeg het soms ook. Ik vind de KNVB beker minder belangrijk dan Europees succes of landstitel.

Verder, wat heb je er aan om te zeggen: 'ik ben bang'.

Niet veel.

Zie Valentijn Driessen die niet afrees naar Madrid, want ze waren toch kansloos. En zijn straf was dat hij 1 van de mooiste wedstrijden ooit van het moderne Ajax miste. R. de Boer vond het zelfs specialer dan de 0-2 van hem in 1996.

Deze groep moet beseffen dat ze nog 1 keer een mooie campagne kunnen neerzetten Europees na 2016-2017 en 2018-2019. Alles geven voor die beker.

Wordt het moeilijk? Getafe verslaan is net zo lastig als een Atalanta , Valencia, Chelsea of leipzig.

De Uefa cup winnen is ook een speciale prijs.
Ajax verdient een Europese prijs. Overmars, Sar, Ten Hag. De fans.

Bang?

Nooit bang zijn ;)
+3/-0

 
4 jaar geleden
Laten we reëlere gedachten hebben. De vorm , elftal wat half compleet is van Ajax en de reputatie van Getafe . Dat spreekt niet voor jouw positieve post. Met alle respect, ik ben blij wanneer we ongeschonden Heracles kunnen bestrijden!!
+1/-1

4 jaar geleden
Hoop wel dan dat Varela beter keept als bij jong Ajax.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik vind het best spannend, inmiddels. Hopelijk een messcherp en gefocusd Ajax, met veel diepgang (Babel, Vd Beek) en intelligentie (Blind, Ziyech, Tadic). Let's gp, boys!!
+1/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Gewaagde opstelling dus:
Varela;
Dest-Alvarez-Blind-Tagliafico;
vd Beek-Ziyech-Martienz;
Tadic-Traoré-Babel
+2/-0

4 jaar geleden
Kijk de gezichten van die gasten die aankomen in Getafe. Dat is wat Europese wedstrijden doen. Ajax heeft Europese wedstrijden nodig in de CL of Uefa cup en moet een contender zijn. Niks landstitel is belangrijker dan...
Europees goed presteren is super belangrijk voor de club en de spelers.

Eindelijk zien we weer een opstelling die weer in de buurt komt van Ten Hag zijn favo 11.

Kan je nagaan dat kanonnen als Neres en Promes er nog bij komen straks.

Mooi voor Alvarez dat hij deze gama mag spelen. Hij gaat het goed doen. Krijger.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben heel benieuwd. Vooralsnog is het wennen aan de Niet-CL entourage. Zelfs de RTL7 studio ziet er goedkoper uit dan de gelikte Veronica CL vertoningen... Nou ja... winnen=winnen!!
+1/-0

4 jaar geleden
Omschakeling zal belangrijk zijn. Staan
ze goed bij balverlies, maar ook bij balbezit. Is Ajax weer te vaak slordig. Kunnen ze uit de duels blijven en kunnen ze het spel snel cerplaatsen. Last de sterkhouders maar opstaan en het elftal aan de hand nemen.
+1/-0

4 jaar geleden
Let op: Ajax speelt bij een club waar eigenlijk alleen een Barca, Real of Atletico 3 punten soms halen. Dat zet de boel wel even op in context. Hier dus winnen is een topprestatie.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zowel Real als Barcelona hebben er dit seizoen gewoon gewonnen. Ze hebben thuis geloof ik in de EL ook van Basel verloren, valt allemaal wel mee.
+1/-0

4 jaar geleden
We missen precisie en zijn slordig in balbezit. Vervelende zeikerds die spanjaarden.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Die Ajax supporters die weer allemaal dingen moeten gooien. Ik walg echt van dit gedrag + je speelt Getafe alleen maar in de kaart en hun fans...

Wedstrijden zonder supporters mogen spelen zijn jullie blijkbaar zeker vergeten...

Benadeel je club maar weer voor de 100 e keer.

Betreft Ajax:

Tadic nauwelijks een bal gehad. Ziyech slordig keer op keer....
Hakim wordt even wakker man...zoals hij speelt nu...

En een Ajax wat nauwelijks durft te voetballen van achteruit.

Nou maak je maar klaar Ajax voor de 2e helft.

Ajax mag hopen op een gelijkspel nu, want als Getafe wint, dan wordt Ajax - getafe een hele vervelende wedstrijd.

Ajax is 1 van de weinige teams in de wereld die bij een aanvallende corner zich zelf meteen in een counter van de tegenstander speelt. Dom DOM DOM.
Doe eens normaal man, Hakim.
En Donny als je een corner speelt, graag naar iemand van dezelfde kleur...

Profvoetbal.
+1/-0

4 jaar geleden
Als de aansteker uit het uitvak komt zijn we de lul.

Altijd wel zo een mongool tussen.
+1/-0

4 jaar geleden
Gaat weer een leuke boete en waarschijnlijk omzetting van een voorwaardelijke straf opleveren en dat voor zo' n kut aanstekertje. Enorme aansteller die Spanjaard. Maar wat staan we weer te slapen he. Zo makkelijk weer. Ik heb er een hard hoofd in vanavond om hier met een positief resultaat weg te komen. We zijn weer zo ongelooflijk slordig. En degene die het voortouw moeten nemen geven tot nu toe niet thuis. Wath's new zal ik maar zeggen.
+1/-0

4 jaar geleden
Haal a.u.b Ziyech en Babel er af. Wtf zijn zij aan het doen zeg. Ziyech straalt toch een partij arrogantie uit zeg. Al met zijn hoofd bij Chelsea?
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ja vind ik ook. Arrogant, maar presteert niets! Hakim heb ik nog niet zo slecht gezien.
Zal wel weer met de transfer te maken hebben. krijg je met die winterse transfers.
Frenkie speelde ook matig tijdens en na bekendmaking transfer.

JONGENS JONGENS JONGENS.

1e helft:
Fans: onvoldoende
Ajax: onvoldoende
Tadic: onvoldoende
+1/-0

4 jaar geleden
Alvarez er maar uit met zijn geel, Schuurs er in! Je gaat dat nu toch niet riskeren!
+1/-0

4 jaar geleden
Onnodig 1-0 achter. Neem het initiatief en speel de bal rond. Achter de verdediging van Getafe liggen meters aan ruiimte! En Ziyech: doe ff normaal en ga eens voetballen, gozer!
+1/-0

4 jaar geleden
Traire wint bijna elk kopduel , masr de afvallende bal is aan niet een Ajaxspeler besteed. Babel werk hard maar voegt absoluut niets toe aan dit elftal. Tadic en vd Beek komen nauwlijks in het spel voor. Ziyech heeft het ook niet en Alvarez is te onrustig. Blind komt niet aan opbouwen en passen toe en dan blijft er verder maar weinig over.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Babel verkloot zelfs het hele spel van de voorhoede + aansluiting. Alvarez ook echt een schande...
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je kunt natuurlijk wel piepen om Alvarez en Babel,, maar heb je wel eens goed gelet op Dest en Ziyech? Wat een kansloos verhaal is dat zeg.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Eens vooral Ziyech moet zich schamen.
+1/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Ten Hag en de rest van het elftal ook.... Zijn niet UEFA cup waardig, samen geraapt zooitje.
+1/-0

4 jaar geleden
Dit is echt het aan gluren niet waard zeg.... Tijd geleden dat ik zoiets slechts heb gezien. Dacht dat dat alleen bij feyenoord gebeurde.... ****** zeg... Is het al Ajax - Go Ahead tijd?
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax laat helemaal niets zien. Ajax onwaardig.
Het is de nr 3 van Spanje en Real en Barca hebben het hier ook lastig...
Maar Ajax is gewoon niet in vorm en Tadic en Ziyech laten helemaal niets zien.
En dat is teveel van het goede.
Ik zou die langharige spanjaard halen die Cuquarella. Wat is die guy snel en pittig.

Jammer. Wat een gare wedstrijd en jammer dat als Ajax balbezit heeft men zo matig met de bal omgaat.

Ajax is uit vorm en heeft geen ritme.

Getafe verdiend het meer.

Eindelijk een voorzet en dan maakt Babel een overtreding....WAUW...

Kinderachtig slecht Ajax.
Ajax speelt zoals Feyenoord uit bij Porto.
+1/-2

 
 
4 jaar geleden
Getafe verdiend meer de overwinning dan Ajax.
+1/-1

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Ajax helemaal overklast en dan verdien je alles en dat gaan ze halen ook, zooit Ajax en trainertje.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Op basis van 70 minuten DonVito? Daarvoor had je nog nooit van die speler gehoord toch? Misschien moet je die PlayStation mentaliteit eens uitzetten.
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Die guy speelde een super goede game tegen Ajax. En verder heb ik hem nauwelijks te werk gezien, maar hij viel mij nu wel op. Mag dat Mr potter?
Een razendsnelle aanvaller met pit die constant voor dreiging zorgde.
Zo zag ik Sane ook tegen Ajax spelen en dacht, wauw die guy is goed.

En playstation mentaliteit? Help me even hier..
Wat voor mentaliteit moet ik uitzetten? En wat mag dat dan wel betekenen?

Je kan beter Hakim en Tadic een brief schrijven ipv mijn mentaliteit bekritiseren.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Playstation mentaliteit omdat jij er van uitgaat dat het niveau wat zo'n speler tegen Ajax haalt, zijn gemiddelde of constante niveau is. Het kan best dat die gast zijn beste wedstrijd ooit speelde en nooit meer dat niveau gaat halen.

Marin speelde een bere wedstrijd vorig jaar tegen Ajax. Overigens vind ik dat we gisteren Marin enorm goed hadden kunnen gebruiken, en dat we in dit soort wedstrijden echt af moeten van dat eeuwige 433. Gewoon de 0-0 mee naar huis nemen en klaar. Maca heeft berekend dat de bal maar 43 minuten in het veld was, en dat komt hoofdzakelijk door die eeuwige ruit op het middenveld. Zet daar toch eens gewoon een balvast blok, hou die bal in de ploeg en speel die wedstrijd eens uit. Wat dat betreft hebben we niets geleerd van de Spurs thuis en verlang ik nog wel eens naar het tijdperk Frank de Boer.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Don Vito: wat had ik je gezegd! Hopelijk blijft t zo, trekken ze t recht thuis ! Maar Ajax is hopeloos uit vorm. Varela heeft tot nu toe best gekeept!
+2/-0

 
4 jaar geleden
Klopt Ajax is erg uit vorm. Geen schim van zichzelf. Het 4-3-3 systeem heeft zo ook weinig zin als je nauwelijks elkaar op maat kan aanspelen. Als je Patron en je aanvoerder zo slecht spelen...

Alleen Blind kan me bekoren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
En dan maakt Schuurs zijn traditionele fout en arme Varela kan vissen op een schot wat Dest nog aanraakt,toch?!
+2/-0

4 jaar geleden
Nou..nou nou.

AJAX-Getafe in de arena. Met 0-2 achter beginnen. De sangria vloeit daar in Madrid.
Zonder Nico en met Onana weer. Real wordt met 1-4 verslagen en Getafe wint met 2-0.

ik moet denken aan het Kopenhagen gebeuren in 2016-2017..
Ajax speelde ook heel erg matig uit daar in Kopenhagen...

Ik heb nog hoop, maar als je zo speelt als Ajax dan heb je nergens recht op.

En wat heb je aan buitenspelers in 4-3-3 als ze nimmer een keer hun man voorbij komen.
Het slaat nergens op. Onze ervaren mannen als Babel, Tadic, Hakim ze breken maar weinig potten met hun ervaring.

Tadic met al zijn gecoach - hij deed het beter als leider zonder die band.
Laat zelden meer echt iets zien. Het is ook niet raar dat Ajax nauwelijks kansen creert. Men is uit vorm en mist de enige echte buitenspeler Neres en de goalmaker Promes die wel in vorm is al maanden.
+2/-0

Schandalig!
Een tijdperk is voorbij, hopelijk verspelen ze de titel niet alsnog.
Van de zomer een ongekende renovatie bij Ajax.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Gooi alles op de competitie, veeel belangrijker nu! Dit is een kansloze missie én je riskeert de landstitel! Want dit gerommel kost nu energie! Tegen Valencia is de teloorgang begonnen. Het is nu zaak de Champ. League te halen, kost wat kost.DIe PRIJS moet gehaald worden!
+4/-1

 
4 jaar geleden
Riskeer de landstitel?

Als je zo speelt als Ajax riskeer je de landstitel.

Door Europees door te bekeren riskeer je niet de landstitel.

Anyway, Getafe won gewoon met 3-0 thuis van Valencia.

Ajax moet thuis alles geven om door te gaan. Ben je helemaal belazerd!
Ziyech, Donny etc spelen misschien nog een paar maanden in Amsterdam, dan wil je toch Europese games met hun?

Ajax is het aan de fans verplicht om fantastische match op het veld te leggen.
Bloed, zweet en tranen.

Ajax moet doorgaan in de Uefacup. Klaar.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wist niet dat je boos werd😱! Eerst maar Heracles uit ! Dan zien we wel verder! Keep calm ! Wanneer in A’dam snel een goal valt voor Ajax, dan gaat jouw stelling op! We gaan het zien!
+1/-0

4 jaar geleden
De chemie tussen bepaalde spelers en ten Hag is gewoon op. Dit seizoen is gewoon slecht. Fey en Utrecht waren incidenten, net als het CL seizoen vorig jaar.
+3/-0

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Je hebt gelijk, het is dit seizoen stroperig en ziet er niet uit op een wedstrijdje of 5 na.
+2/-0

4 jaar geleden
Vanaf volgende week donderdagavond volgt een nieuw Europees avontuur die zijn weerga niet kent en dus de hele wereld over zal gaan.

Nou ja, ik houd dus de moed erin en er over dromen mag altijd!

Het komt wel goed!
Volgende week donderdag gewoon met man en macht en met gevaar voor eigen leven een 3-2 of zelfs 4-2 uit het vuur slepen.

Ik zie het wel gebeuren!

:-)
+1/-1

 
4 jaar geleden
Das dus uitschakeling in beide gevallen :-)
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Yo T-Bag! What's up?

Ik maak voor jou en anderen het punt van mijn verhaal nog even duidelijker:

Ik schreef 3-2 of 4-2 en bedoelde daarmee het resultaat over TWEE wedstrijden.
Dus het resultaat over de heen en terug wedstrijd.

De rekensom is dan simpel: ons cluppie is dan gewoon door!

En al waren er niet veel lichtpunten, ik heb er wel een paar gezien en op basis van die lichtpunten houd ik de moed er gewoon in en zeg ik:

We krijgen die Spanjaarden nog wel!
Ze kunnen er helemaal niks van!

Mark my words:

Donderdag 28 februari 2020 wordt een echte ouderwetse Ajax dag!

Nu al zin in!

:-)
+1/-0

 
tackle (geschorst)
4 jaar geleden
Ze kunnen er helemaal niets van en daarom staan ze 3e in de Spaanse competitie. Hilarisch dit.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Die gasten van Getafe verslaan gewoon Valencia met 3-0 alsof het niks is, Altelic Bilbao. Sowieso thuis winnen ze veel wedstrijden en houden vaak de 0.

Getafe is niet heel bijzonder, maar hun seizoen is heel bijzonder omdat ze alles eruit halen wat erin zit totdat scheidsrechters hun stoppen. Of ze verliezen hun spelers en coach.

Nr 3 staan. Boven Sevilla, Atletico! etc.
Deze club is gewoon in hun beste seizoen ooit.
En ajax is uit vorm, moe - herstellende...zonder spelers.
Dat Getafe wint is eigenlijk wel logisch.

Ze hebben daar een legendarische overwinning geboekt op Ajax. Zullen ze nooit vergeten. Die gasten staan al 100 jaar in de schaduw van Real.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ga toch weg met je hilarisch!

Getafe was zogenaamd zo goed omdat Ajax het zeer gelaten allemaal toe liet.
Neem maar van mij aan dat dat in de return niet nog een keer gebeurd.

Want:

Ik heb in de tweede helft toch nog een Ajax gezien dat zodra het echt met wat hoger baltempo vooruit ging voetballen met wat meer beweging het dus ruimtes kreeg en ook wel kansen kreeg.

Alleen omdat de scherpte en inzet ontbrak was vaak de aansluiting en de eindpass niet goed.

Waar was Getafe toen mee bezig?
Juist! Met verdedigen en dus tegen houden.
Maar ik heb ook gezien dat Ajax er wel door heen kon komen.

Ik geloof er daarom nog wel in dat het in de Johan Cruijff ArenA omgedraaid wordt.

Daarom zeg ik ook van: het is maar goed ook dat dit is gebeurd want nou weten de spelers en de technische staf exact wat erin de return van ze verwacht wordt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Als die lafaards van Getafe bij ons 2 keer scoren dan moeten wij er 5 maken, kerel ...!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Heracles .....de volgende horde...
+1/-0

4 jaar geleden
Zoals ik (helaas) voorspelde .is Ajax deze serie , erbarmelijk, begonnen !!
Ziyech ,Tadic ,normaal spelers die de zaak moeten dragen ,niet gezien,schaamte!
Nu snel orde op zaken zetten en hopen dat er nog wat te halen valt.
Daarna eerst Ten Hag weg en zsm .kan het zooitje niet meer op de rails krijgen ,hij doet maar wat ,maakt bepaalde spelers te belangrijk, ik wist het wel ,Schreuder was degene die het wel aan het voelen kreeg en tactisch wel goed was.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat voegt babel en traore bij ajax toe snap ook niet wat ba bel bij NED elftal doet
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind dat iedereen onder zijn niveau voetbalde , maar Babel vond ik nogal meevallen, hij werkte in ieder geval wel, dat kan je niet zeggen van dragende voetballers zoals Ziyech ,Tadic (die ook nog wanhopig uit vorm is) en ook Donny.
Hier is meer an de hand dan spelers die hun dag niet hadden ,dit is al een tijdje aan de hand en zeker niet alleen deze 2 spelers, het is een mix van spelers die (nog ) niet in Ajax 1 thuishoren en ongemotiveerde vibes , speler die al half weg zijn bij Ajax en een trainer die ze niet helemaal serieus meer nemen!
Ajax moet alvast kijken voor een andere trainer voor het volgende seizoen ,deze ten Hag krijgt dt niet meer op de rit. Ook moten er gerichte aankopen gedaan worden ,waarvan een spits en een goede middenvelder topprioriteit moet zijn.
+1/-0

4 jaar geleden
En zo zie je maar. Spelers die veel geld kosten zijn ook geen garantie voor succes. Een succesvol jaar hangt van blijkbaar veel meer zaken af dan 'status' van spelers. Het zijn vaak hele kleine details die bepalen of je een succesvol jaar hebt (onderlinge verhoudingen, acceptatie van elkaar, wil, honger, gedrag en niet de minste: vorm en flow).

Dus wat mij betreft hoeven we allemaal niet van de dure spelers te kopen. Het is echt dezelfde garantie op succes als een duurdere speler. Kwaliteit en vorm is niet in geld te meten.
+1/-0

4 jaar geleden
De berusting hier maakt pijnlijk duidelijk dat Ten Hag en Overmars heel dicht bij het grote falen komen ...
+2/-0

 
 
4 jaar geleden
Ach, een kampioenschap maakt veel goed.
+1/-1