Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft donderdag Spaanse stuntploeg Getafe in Europa League

18 februari 2020 10:17

Voor Ajax staat donderdag de eerste wedstrijd van dit seizoen in de Europa League op het programma. In Spanje is Getafe dan de tegenstander. De verrassende nummer drie van Spanje eindigde in de groepsfase van de Europa League op een tweede plek achter het Zwitserse FC Basel. FC Krasnodar uit Rusland en het Turkse Trabzonspor werden hierbij uitgeschakeld. Afgelopen weekend verloor de ploeg nog met 2-1 op bezoek bij FC Barcelona.

Waar Ajax afgelopen jaar al speelde tegen Real Madrid en Valencia, waarbij beide clubs een beduidend hogere begroting hadden, is dat bij Getafe juist andersom. De begroting van Ajax is bijna twee keer zo hoog als die van Los Azulones. Het werkt met een budget dat iets lager ligt dan waar Feyenoord mee werkt, wat nog meer doet bevestigen hoe uitzonderlijk de prestaties in de eigen competitie zijn.

Ajax speelde nog nooit een wedstrijd tegen de ploeg uit de voorstad van Madrid. Getafe liep afgelopen seizoen maar op het nippertje deelname van de groepsfase van de Champions League mis. Door in de laatste twee wedstrijden maar één punt te halen was de ploeg veroordeeld tot de groepsfase van de Europa League en komt het nu tegen Ajax uit.

Ajax is al met regelmaat gekoppeld aan een Spaanse tegenstander. Het zal alweer de 22ste keer worden dat Ajax moet zien af te rekenen met een Spaanse club. 9 keer eerder moest daarvoor de reis naar Madrid worden gemaakt, waarbij de historische zege van afgelopen seizoen tegen Real Madrid nog bij iedereen vers in het geheugen zal zitten.


Tags

getafe madrid stuntploeg azulones barcelona basel beduidend feyenoord krasnodar rusland trabzonspor uitzonderlijk valencia verrassende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.

Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

allerminst bayern beek beroep bla china desbetreffend dwtk fier gangster hag halfbakken interactie koen korting laster luigitentorioabc overmars potter promes rojocoko schopt soccernews spartak stamt stoere uefa vent ventje voorbeeldfunctie