Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 36 pagina's: 1 2 3 4 ... 32 33 34 35 36

Het was opnieuw heel slecht. Dat is ongeveer de 10e wedstrijd op rij?
Kwaliteit en mentaliteit deugt niet. Langzaamaan begin ik de hoop te verliezen dat het snel beter gaat worden.
Maar het zou helpen om door te selecteren (30+ers eruit) en terug te vallen op de punten waar het Nederlandse voetbal groot mee is geworden.

 

+2/-0

Waar zit ik naar te kijken en te luisteren..?
De slechtste voetbalcommentator aller tijden en een stelletje B-artiesten.
Tijdverspilling; ik had de Mondschein-Sonate van Beethoven op mijn tenorsax achterstevoren in kunnen studeren!
Dat zo’n Wijnaldum nog steeds opgeroepen wordt geeft het niveau van de trainer wel aan : beetje laf , beetje saai , veel niks ..!
Verder geen woorden aan vuil maken ..

 

+2/-0

Dit kan toch niet als een verrassing komen? Zolang je een middelmatige speler als Depay belangrijk maakt wordt het echt niks. Er zit wel wat talent in de groep, maar het middenveld en de flanken komen enorm veel kwaliteit en creativiteit tekort. Allemaal geen nieuws, dit is het niveau van het Nederlandse voetbal momenteel.

 

+3/-0

Weer scoort Depay tegen een kleintje, Gibraltar. Weghorst scoort dan weer niet, maar is wel degene wie tweemaal scoorde tegen Argentinië.

En ja. Na Frankrijk en Gibraltar met een negatief doelsaldo... is slecht. En het spel... is slecht.

 

+1/-0

Het grootste mankement in het Nederlandse voetbal is de opbouw. Waar je juist je beste voetballers zoveel mogelijk aan de bal wil hebben heeft het Van Marwijk-syndroom alle creatieve spelers uit de as weggejaagd. Voor Ajax zullen we echt een paar gerichte aankopen moeten doen, maar bij Oranje hebben we de vrij keuze. Hier is een idee van mij, waarbij er dus flink doorgeselecteerd is.

opbouw:

Bart Verbruggen

Matthijs de Ligt
Frenkie de Jong

Jurriën Timber
Ryan Gravenberch
Nathan Aké

Xavi Simons
Cody Gakpo

Jeremie Frimpong
Donyell Malen
Ian Maatsen


Hier heb je in de opbouw met natuurlijk De Jong, maar ook met Gravenberch, Simons en Gakpo in de as alle mogelijkheden om je voetballend te redden tegen welke tegenstander dan ook. Hoewel op papier dit een 5-3-2 zou zijn (als je mannetjes gaat tellen naar hun natuurlijke positie) is het juist een aanvallende en zelfs Hollandsche spelopvatting zou ik durven zeggen.

Wanneer de bal op de helft van de tegenstander is gaan de verdedigende "backs" (Timber en Aké) knijpen en schuift De Jong gewoon (al dan niet met bal) door naar het middenveld. Dan worden Malen en Gakpo respectievelijk rechts- en linksbuiten en Simons de valse spits. Tijdens de verdedigende/opbouw fase wil je een spits met diepgang (Malen) en tijdens de aanval in de kleine ruimte wil je juist een bewegelijk type die ruimte creërt (Simons).

Waar bij de opbouw Frimpong en Maatsen zeer (Mexicaans) diep en breed staan, blijven ze tijdens de aanval hun absolute positie op de flank houden, waardoor ze in het eindstadium van de aanval relatief lager staan en dus over de "buitenspelers" (Malen/Gakpo) heen kunnen gaan en in de verdedigende omschakeling van waarde kunnen zijn (als u mij nog volgt).

aanval:
Bart Verbruggen


Jurriën Timber
Matthijs de Ligt
Nathan Aké

Ryan Gravenberch
Frenkie de Jong

Jeremie Frimpong
Xavi Simons
Ian Maatsen

Donyell Malen
Cody Gakpo


Dit lijkt mij een jong, fris en talentvolle ploeg met veel groeimogelijkheden.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 8 mei 2023, 13:26:29.

 

+2/-1

Bijlow, Flekken, Verbruggen (afvaller: Cillessen)
Dumfries, Tete (afvaller: Geertruida)
De Ligt, De Vrij (afvaller: Timber)
Van Dijk, Botman
Aké, Malacia (afvaller: Blind)
Reijnders, De Roon (afvaller: Wieffer)
De Jong, Koopmeiners (afvaller: Veerman)
Simons, Klaassen (afvaller: Wijnaldum)
Berghuis, Malen
Weghorst, Depay (afvaller: Brobbey)
Gakpo, Bergwijn (afvaller: Lang)

Waar is Frimpong? Hij is onze beste rechtsback samen met Dumfries. Van den Boomen mag ook eens een kans krijgen. De aanval is absolute armoede. Eigenlijk hebben spelers als Bergwijn en Klaassen weinig te zoeken in Oranje, maar er is gewoon geen alternatief. Op Lang na, maar die zou ik al helemaal niet selecteren. Bergwijn speelt een dramatisch seizoen, dus het voelt raar om hem te selecteren. Danjuma is niet opgeroepen, want anders zou ik aan hem gedacht hebben. Klaassen speelt verrassend vaak nog goed hier en daar, ook in mindere periodes. Liever Klaassen dan Wijnaldum, want Wijnaldum heeft totaal niks in Oranje te zoeken. Hetzelfde geldt voor Blind. Speelt ook niet bij Bayern. Als Blind en Wijnaldum worden geselecteerd, dan is Koeman de draad kwijt. Ook Cillessen heeft niks in Oranje te zoeken. Hij maakt blunder na blunder bij NEC. Timber valt af, omdat er veel goede centrale verdedigers zijn en hij onderscheidt zich dit seizoen onvoldoende. Brobbey verdient amper een basisplaats bij Ajax, dus waarom wel mee met Oranje? Wieffer verdient een kans, maar ik denk Reijnders zelfs nog meer. Geertruida viel laatst door de mand, dus hem passeer ik even. Tete speelt sowieso een verrassend sterk seizoen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 mei 2023, 16:42:55.

 

+1/-0

Frimpong en De Ligt opgenomen in Bundesliga elftal van het seizoen. Overigens heeft Frimpong bedankt voor Jong Oranje en terecht. Hij is daar veel te goed voor. Waarom zit hij niet bij Oranje?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 29 mei 2023 om 15:55:

Frimpong en De Ligt opgenomen in Bundesliga elftal van het seizoen. Overigens heeft Frimpong bedankt voor Jong Oranje en terecht. Hij is daar veel te goed voor. Waarom zit hij niet bij Oranje?Koppigheid. Want dan moet Koeman een beslissing nemen tussen Frimpong en Dumfries als laatstgenoemde niet presteert. En dat wil hij niet want hij is een liefhebber van Dumfries en Dumfries heeft een status gekregen van onbetwiste basisspeler, dus dat is dan lastig als er een serieuze concurrent bijkomt.

En dat Frimpong geen vloeiend Nederlands spreekt is natuurlijk wel een reden waardoor hij buiten de groep valt. Maar Bundesliga elftal (Kobel; Frimpong, De Ligt, Schlotterbeck, Davies; Brandt, Bellingham, Musiala; Diaby, Füllkrug, Kolo Muani) van het seizoen is geen kattepis.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 29 mei 2023, 17:10:46.

 

+1/-0

Over koppigheid gesproken.

Dat Koeman daarnaast Blind en Wijnaldum heeft opgeroepen, slaat echt alles. De vernedering tegen Frankrijk en een matige overwinning op Gibraltar. Dit alles samen. Oranje zal zich niet plaatsen voor het EK.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 36 pagina's: 1 2 3 4 ... 32 33 34 35 36

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal