Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Aldus Henk Fraser in het AD.

De hele rel rond Veronica Inside en Johan Derksen zal het nieuws nog wel eventjes blijven beheersen, zeker omdat racisme momenteel een extreem heet hangijzer is. Oefenmeester Henk Fraser van Sparta Rotterdam, afkomstig uit Suriname, laat vandaag een opvallend geluid horen over het onderwerp.

In het Algemeen Dagblad zegt de coach: "Weet je wat het is? Discriminatie mag niet. Ik denk dat ieder normaal denkend mens zo redeneert. Alleen: je kunt ook te ver doorslaan. Ik zie mensen op televisie verschijnen die zich werkelijk overal gekwetst over voelen. Ze zijn slachtoffer van dit, van dat, van zus en zo. Ik kan niet tegen dat gejank. Tegen die extremelingen aan de andere kant van het racismedebat evenmin, trouwens. Juist ook omdat het averechts werkt, dat gebrek aan nuance. In plaats van begrip, kweken ze ergernis. Die kleine groep idioten verpest het voor de rest."

Daar voegt Fraser wel meteen aan toe: ";Begrijp me niet verkeerd, hè. Ook ik heb meegemaakt dat ik als tiener voor een nachttent stond en dat de portier me weigerde, terwijl mijn blanke rijgenoot wel binnenkwam. Maar denk je dat ik mijn trots op zo'n moment liet krenken door zulke zielige types? Je moet je nooit als slachtoffer willen gedragen. Ik probeerde altijd boven domheid te staan. Ik dacht altijd: ik kom er tóch wel in dit leven. Misschien heb ik makkelijk praten, hoor. Ik kon aardig voetballen, heb nooit hoeven solliciteren voor een baan, en ik weet dus ook niet hoe het is om op basis van je kleur of achternaam afgewezen te worden. Wat voor mij wel vaststaat, is dat zo'n portier niet symbool staat voor Nederland: 95 procent van de mensen is geen racist."

Bovendien trekt hij het begrip 'discriminatie' een stuk breder: "Als we een einde willen maken aan discriminatie, moet er een einde komen aan álle vormen van discriminatie. Niet alleen die van zwarte mensen; ook bijvoorbeeld die van vrouwen die nog altijd minder verdienen dan mannen in dezelfde functie. Of van transgenders, of welke minderheid dan ook. Maak de discussie breder, zou ik daarom willen zeggen. Neem het niet alleen op voor de groep die jij vertegenwoordigt. Nee, doe dat voor iedereen die er onder te lijden heeft. Dán kom je tot een oplossing."

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 22 juni 2020 om 19:54:

open/sluit de onderstaande quote:

Heyman schreef op 22 juni 2020 om 18:47:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 22 juni 2020 om 17:34:

open/sluit de onderstaande quote:

renemar schreef op 22 juni 2020 om 15:41:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 22 juni 2020 om 14:12:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 22 juni 2020 om 00:10:

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 21 juni 2020 om 23:56:

Ik vind Rondo een kut programma, kijk alleen nog maar VI. Ben klaar met die sport priesters....Vanavond viel het wel mee, het gedeelte na Everton-Liverpool in ieder geval.

En als Bas van Veenendaal presenteert valt het ook wel mee.


Ik heb het net even zitten kijken en ik heb weinig nieuwe dingen gehoord. Ik vond het irritant dat Gullit iedere keer de regie wilde pakken en bij iedereen er tussendoor liep te praten. Zijn uitleg over het N woord klopte ook voor geen meter. Dit wordt in een bepaalde laag van de gekleurde bevolking in Amerika gebruikt onder invloed van zo genaamde gangster rap.Ik vind het sowieso idioot dat de gekleurde mensen wel "nigger" mogen zegen maar blanke mensen niet. Althans dat zeiden Gullit en Waterreus.
Slaat nergens op dat een deel het wel en het ander deel niet mag zeggen. Wie bepaalt dat? Het moet verboden worden of niet en dat geldt dan voor iedereen.
Los daarvan, wj mogen blijkbaar ook niet neger zeggen. Vind ik ook onzin. Daar is imo toch niks racistisch/discriminerend aan. De negerhut van oom Tom ook maar verbieden?
En Eskimo dan?


De situatie in Amerika is niet te vergelijken met hier. Zoals ik al zei staat lang niet iedereen achter het woord "nigga". Opra Winfrey is hier een goed voorbeeld van. Het woord wordt te vaak gebruikt in grove gangster rap teksten die aanzetten tot geweld en haat. Dit slaat weer gelijk op bende oorlogen, drugs en dat soort zaken. In Amerika als je een honkbalpetje van bv. de New York Yankees op hebt en je loopt een verkeerde wijk in dan haal je het einde van de straat niet. Daarom distantiëren veel gekleurde Amerikanen zich van dit woord. Opra had er nog een toepasselijke uitspraak over, hoeveel negers hebben dit niet als laatste woord gehoord voordat ze vermoord werden.

Betere benamingen zijn natuurlijk Negro of Afro American.Met het woord ''negro'' wordt je al raar aangekeken.


Dit woord gebruik je ook zelden. Maar als je wereldgeschiedenis studeert zal het vast in de boeken staan en tijdens een college vernoemd worden.Weet ik. ''Negro'' betekent zwart in het Spaans.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 4 pagina's: 1 2 3 4

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal